Tetovaže, ki so nekoč veljale za trajne, se lahko zdaj popolnoma ali delno odstranijo z različnimi razpoložljivimi tretmaji. Vendar pa je enostavno narediti tetovažo, odstranjevanje pa še zdaleč ni enostavno. Ne samo, da je to mukotrpna naloga, ampak tudi zelo boleč postopek in v večini primerov pusti vidne brazgotine in razbarvanje. Različne metode odstranjevanja tetovaže so kirurški izrez, salabrazija, ki vključuje čiščenje kože s soljo, da opeče plasti kože, dermoabrazija, ki vključuje uporabo kisline za odstranjevanje zgornjih plasti kože in lasersko odstranjevanje, ki je bolj standarden in učinkovit postopek to v večji meri zmanjša brazgotinjenje in razbarvanje, v nekaterih primerih pa popolnoma odpravi tetovažo brez sledu.

Lasersko odstranjevanje tetovaž

Laserske tehnike odstranjevanja tetovaž razbijejo črnilo v tetovaži, da ga popolnoma odpravijo. Čeprav drag postopek sanacije, povzroča minimalne stranske učinke. Črno je daleč najlažje odstraniti, sledijo temno modra in rdeča. Barvne tetovaže je veliko težje zdraviti, pri nekaterih od njih je za barvo pigmenta potreben izbran laser. Trajanje laserske odstranitve lahko traja le dva do štiri sedeče do 10 sedenj, odvisno od velikosti in barve tetovaže.

Laserski tretmaji za odstranjevanje tetovaže:

Lasersko zdravljenje je daleč zelo priljubljena izbira, saj je varno in na voljo v skoraj vseh delih sveta.

1. Prva obdelava laserskega odstranjevanja tetovaže:

Prvo zdravljenje laserskega odstranjevanja tetovaže

Lasersko odstranjevanje tetovaže običajno opravimo v nekaj sejah, rezultat pa je viden po prvi seji. Tetovaža se je znatno zmanjšala in zdi se, da je na poti do popolnega okrevanja.

2. Skoraj popolno odstranjevanje laserskih tetovaž:

Skoraj popolno odstranjevanje laserskih tetovaž

Črna črnila se na splošno lažje in v celoti odstranijo, kot je razvidno iz tega laserskega postopka. Brazgotine so minimalne, skoraj brez sledi o tetovaži, ki je bila nekoč.

3. Lasersko odstranjevanje tetovaže s pol rokavi:

Lasersko odstranjevanje tetovaže s pol rokavi

Pol rokava na moškem odjemalcu je popolnoma odstranjen. Glede na obsežno zasnovo tetovaže je bilo lasersko zdravljenje spretno opravljeno. Ne pušča brazgotin in razbarvanj, roka pa izgleda kot nova.

4. Laser popolnoma odstranite tetovažo:

Popolno odstranjevanje laserskih tetovaž

Toliko o tako majhnem je tisto, za kar gre pri tem laserskem odstranjevanju tetovaže. Za tako majhno obliko tetovaže so bile potrebne štiri seje, da so jo popolnoma odstranili. To je dobro opravljeno delo, vendar popolnoma brez sledi prisotne tetovaže.

5. Lasersko odstranjevanje barvnih tetovaž:

Lasersko odstranjevanje barvnih tetovaž

Barvno črnilo je daleč najtežje odstraniti. Za razliko od črnih črnil ponavadi pustijo določeno količino razbarvanja, vendar je nekatere barve lažje odstraniti kot druge. Ker je večina tetovaže izginila, je mogoče opaziti le subtilen namig razbarvanja.

6. Odstranitev angelskega laserskega tetovaža:

Odstranitev angelskega laserskega tetovaža

Tukaj je odličen primer laserske metode odstranjevanja tetovaže. Glede na velikost in obliko tetovaže to ne bi moglo biti lahka naloga. Odstranitev tako obsežne tetovaže lahko največkrat traja do 10 posegov. Odstranitev te tetovaže je očiten uspeh s samo rahlo sledjo njenega nekdanjega jaza.

7. Lasersko odstranjevanje tetovaže Rose:

Lasersko odstranjevanje tetovaže Rose

Sama tetovaža vrtnice, ki je svetlejši odtenek črne, je bila učinkovito odstranjena brez vidnih brazgotin. To je lepo delo in koža je videti sveža, brez znakov tetovaže.

8. Delno odstranjevanje tetovaže z laserjem:

Delno lasersko odstranjevanje tetovaže

Delna terapija z laserskim odstranjevanjem tetovaže je pogosteje uspešna, kar je razvidno iz te slike. Bojevnik je bil popolnoma izbrisan, le plemenski vzorec je ostal za seboj. Skoraj tako, kot da bojevnik nikoli ni obstajal.

9. Lasersko odstranjevanje tetovaže imena:

Lasersko odstranjevanje imena Tattoo

Tukaj je še en dober primer učinkov laserskega odstranjevanja, ki ni pustil sledi tetovaže. Črna in rdeča sta med najlažjimi barvami za odstranitev, koža ostane neomadeževana in brez brazgotin.