Sedežne vreče se običajno uporabljajo za torbe, potrebne za prevoz stvari na konjih. Danes pa se v veliki meri uporabljajo pri kolesih in motornih kolesih veliko različnih torb. Pri kolesih so pod sedežem ali sedlom vidne sedežne vreče. Majhne torbe so pritrjene na kolesa za shranjevanje majhnih dodatkov, ki jih lahko uporabite na poti. Nekatere sedežne torbe za sedeže se uporabljajo na kolesih, ki se uporabljajo za dolge vožnje, dirkalna kolesa in celo gorska kolesa. Na motornih kolesih trde sedežne torbe obesijo za sedeže ali ob straneh zadnjega sedeža.

Najnovejši modeli torb za sedla za kolesa v Indiji:

Sedežne torbe so danes oblikovane tako privlačno in enostavno na način, da jih lahko enostavno nosite s seboj na poti.

1. Zadnja sedežna torba za kolesa:

Zadnja sedežna torba za kolesa

Sedežne torbe za kolesa so različnih oblik. V majhni torbici pod sedežem je bilo na cestah veliko potrebnih vrst opreme. Rezervni deli, kot so notranje cevi, steklenice za vodo, komplet za olje, komplet za popravilo predrtja, orodje, komplet prve pomoči itd.

2. Ročno izdelane torbe za sedla:

Ročno izdelane torbe za sedla

Sprednja torba na hrbtni strani je tudi ena izmed najljubših sedežnih torb med kolesarji. Loputa se odpre od zgoraj, tako da kolesar zlahka odpre torbo in med vožnjo s kolesom dobi vse, kar je potrebno.

3. Turistične torbe za sedla za kolesa:

Potovalne torbe za sedla za kolesa

Velike sedežne torbe se večinoma uporabljajo za dolga potovanja s kolesi ali za gorništvo. Velika torba je pritrjena pod sedež s posebnimi pasovi, pritrjenimi na oba sedeža in na zadnji ročaj kolesa. Velika sedežna torba lahko sprejme večino hrane, zavetja in potrebne opreme.

4. Nosilci za sedlo:

Nosilci za sedlo

Sedežne torbe za motorje imajo različne funkcije z dodatnimi žepi ter oblikovalskim platnom in usnjenim materialom. Sedežne torbe imajo edinstvene prilagodljive in raztegljive pasove, ki se najbolje pritrdijo na zadnje sedeže kolesa.

5. Dvojne torbe za sedla za kolesa:

Dvojne torbe za sedla za kolesa

Dvostranske sedežne torbe imajo dodaten prostor za več rezerv, ki jih lahko nosite med vožnjo. Privlačne prevleke in eleganten videz naredijo sedežno torbo privlačno; dekleta bi imela rada takšne sedežne torbe na kolesih.

6. Vodotesne sedežne torbe za kolesa:

Vodoodporne torbe za sedla za kolesa

Vodotesne sedežne torbe, posebej izdelane za obvladovanje neželenega vremena, so najboljše za kolesa; kolesarji imajo radi tako trpežne sedežne torbe, ki najbolje podpirajo pot. Dodatni žepi veliko pomagajo pri ločevanju stvari.

7. Usnjene torbe za sedla za kolesa:

Usnjene torbe za sedla za kolesa

Usnjene torbe za sedlo veljajo za najboljše torbe za sedla, ki se uporabljajo bodisi na konjih, kolesih ali kolesih. Trajnost usnja je veliko večja od drugih materialov. Usnjene semišaste vrečke in sedežne vrečke z navojem so privlačnejše med njimi.

8. Sedežna torba za sprednji ročaj:

Sedežna torba za sprednji ročaj

Ljudje imajo radi tudi sedežne torbe na sprednji strani koles; sedežne torbe na sprednjem ročaju imajo kljuke, ki se pritrdijo z ročajem kolesa. Voznik se počuti enostavno, ko med vožnjo enostavno izbere priročne stvari s kolesa.

9. Ustrezne sedežne torbe za kolesa:

Ustrezne sedežne torbe za kolesa

Motorna kolesa, kot je Royal Enfield in podobna športna kolesa, imajo čudovite sedežne torbe, ki se najbolje ujemajo s strukturo kolesa. Ustrezne in podobne sedežne torbe so izdelane po naročilu stranke in so zato izdelane podobno.

Sedežne vreče imenujemo tudi sedežne vreče, klinasti paketi ali sedežni paketi. Ljudje imajo večinoma raje sedežne torbe pod sedežem, saj jih je enostavno pritrditi in ne spadajo med vožnjo. Sedežne torbe so vidne tudi pritrjene na zadnjih sedežih in nosilcih za tiste, ki morajo stvari prenašati z enega kraja na drugega. Majhne sedežne torbe so koristne pri shranjevanju rezervne opreme, potrebne kadar koli za popravilo koles.