Rojstni dan nikoli ni popoln brez torte in v današnjem članku bi vam podali ročno izkušnjo, kako praznovati rojstni dan z malo bolj osebnim dotikom. Običajno bi med rojstnimi dnevi pogosto naročali torte v prilagojenih trgovinah, a tokrat svojemu ljubljenemu ne bi dali bolj osebnega pridiha. Postopek priprave torte je res enostaven, če delate s pravimi sestavinami. Pravzaprav s svojo vrhunsko spretnostjo priprave torte, zakaj bi bile torte omejene le na rojstnodnevne zabave in poroke? Torte lahko uživate ob večerih ob skodelici čaja. Torte so lahko puščava po zajtrku, pecivo pa hobi. Kakor koli, vsakič, ko uživate v rezini torte, vam ni treba teči v trgovino.

Kako narediti preprosto torto

Pridobite svoje materiale pravilno:

Osnovno, kar bi potrebovali za torto, bi bilo nekaj moke in nekaj jajc. Pecilni prašek je še ena sestavina, ki igra pomembno vlogo pri pripravi tort, prav tako mleko in mleko v prahu. Potrebovali boste tudi nekaj sladkorja in soli. Zdaj ima vsaka torta rahlo aromo, vi pa se odločite, kateri okus vam bo najbolj ustrezal. Za najboljši rezultat lahko uporabite malo kisa. Maslo bo zadnja sestavina na vašem seznamu in če se odločite za preprosto torto, imate vse sestavine, ki jih boste potrebovali skozi čas.

Razen tega boste potrebovali nekaj maslenega papirja, ki ga lahko kupite v kateri koli bližnji trgovini z živili, pravilno oblikovano ponev in mešalnik za testo, morda leseno žlico.

Začnite dejanje:

Prvi korak pri pripravi tort je mešanje osnovnih sestavin. V skledo nalijte eno in pol skodelico moke ter skupaj z eno skodelico vode in dvema jajci. Zdaj dodajte eno skodelico sladkorja in pol žličke žlice soli. V tej kapljici eno žlico pecilnega praška in eno skodelico mleka v prahu. Pri roki imejte tudi eno skodelico mleka, ki jo morate vliti skupaj z dvema ali tremi kockami masla. Potrebovali bi 100 g masla.

Zdaj, ko vse to zlijete v skledo, jih dobro premešajte z leseno žlico. Temu pravimo testo in pogosto so na voljo posebni mešalniki za testo ali mešalniki za torto, ki vam bodo pomagali pravilno popraviti testo. Prepričati se morate, da je testo pravilno premešano, da se izognete strjevanju sestavin. Za učinkovito oceno torte je treba ohraniti gladko in fino konsistenco. V primeru torte brez jajc odstranite jajce iz enačbe in nadaljujte z ostalim.

Na sredini mešanja testa dodajte eno čajno žličko rastlinskega olja skupaj z okusi, ki so lahko vanilijev strok ali prah ali tekoči. V primeru čokolade dodajte kakav v prahu skupaj z vanilijo in nato ponovno premešajte.

Seja peke:

Zdaj izvlecite pekač za torto in ga dobro namastite in pomokajte. To bo pomagalo, da se torta ne prime na dno pekača, tako da jo lahko na koncu peke preprosto povlečete iz pekača. Pogosto v posodah namažemo ponev, nato pa notranjo stran skupaj s stenami prekrijemo z maslanim papirjem. Zdaj enakomerno izlijte konsistenco v ponev. Presejte, da zmes izenačite.

Pred tem lahko pečico predhodno segrejete. To sproži postopek. Pečico za pet minut vklopite na 350F in nato vstavite mešanico za torto.

Zdaj nadaljujte s pečenjem pri 350F naslednjih pol ure in do takrat boste videli, da se vaša torta zmehča in pridobi konsistenco.

Torto izvlecite in nato obrnite pekač, da zdrsne v okrasno ploščo.