Debelost je najbolj depresivna stvar, ki bi jo lahko kdaj imeli. Ljudje, ki preživijo čas sami s seboj ali se zavedajo sebe, so tisti, ki se zaradi debelosti počutijo zelo slabo! V tem vročem poletju je obisk telovadnice res dolgočasna ideja.

plavanje pomaga zmanjšati trebušno maščobo

Poglej več: Ali preskakovanje zmanjša trebušno maščobo

1. Tudi poleti, ko se sprehajate ali telovadite na odprtem terenu, se tudi znojite!

2. Čeprav je potenje dober znak za hujšanje, pa nekateri tega ne prenašajo.

3. Poleg tega bodo toplotni valovi zraka ubili vašo kožo in lahko povzročijo tudi težave s kožo. Vprašanje je torej, kaj lahko naredimo za zmanjšanje trebušne maščobe ali katere koli druge maščobe? Odgovor je “plavanje”.

4. Tudi trebušna maščoba je takšno mesto, kjer je včasih težko zmanjšati centimetre. Toda z redno aktivnostjo, kot je plavanje, ki najprej opazi vaš trebuh, potem ni nič posebnega, če se spopadete z dodatnimi pnevmatikami na telesu.

5. Kadar koli slišimo besedo “plavaj”, se napolnimo z energijo, ko si začnemo predstavljati vodo.

6. Res je, da je dobro plavanje težka naloga, vendar nič ni nemogoče, samo poskušajte.

7. Ko nagibate k plavanju, telo škrobi pri vsakem udarcu. S tem se pritisk na vaš trebuh poveča na drugo raven! Tako plavanje pomaga pri ohranjanju trebuha in v formi.

8. Kot smo že omenili, imajo plavalni udarci ključno vlogo pri zmanjševanju trebušne maščobe, kar bo tudi določilo hitrost porabe kalorij v resnici 100 kalorij.

9. Preprosto pravilo pri plavanju in porabi kalorij je, da bolj naporne in hitrejše poteze naredite, več kalorij boste porabili v krogu.

10. Na Harvardski medicinski šoli so proučevali tudi, da bo 155-kilogramska oseba porabila 298 kalorij, ko bo 30 minut plavala hrbtno!

11. No, obstaja velik razlog za zmanjšanje trebušne maščobe s plavanjem. Razlog je v tem, da se med plavanjem večina energije porabi samo iz našega trebuha/želodca. Prvi del telesa, od koder boste čutili zmanjšanje, je sam trebuh.

12. Določite lahko tudi nekaj zmanjšanja točk, saj ni obvezno, da ga boste zmanjšali samo s svojim zvonom! Če imate močvirna stegna ali roke ali hrbet, ga lahko zmanjšate tudi z izbiro ustreznega vzorca plavanja.

13. Izguba teže in zmanjšanje odstotka maščob sta dve različni stvari, ki jih morate vedno vedeti. In če ste debeli, se morate osredotočiti na zmanjšanje odstotka maščobe in ne na težo. Ker se teža izgublja zaradi številnih dejavnikov, kot je zmanjšanje vodostaja ali zmanjšanje druge tekočine. Toda maščobne plasti se zmanjšajo le s kakšno vadbo.

14. Zato morate za izgubo maščobe okoli trebuha in drugih delov telesa ustvariti kalorični primanjkljaj. Pomanjkanje ne pomeni stradanja, ampak oviranje dodatne porabe kalorij.

15. Z drugimi besedami, morda razumete, da se ta izraz nanaša tudi na razmerje med porabljenimi kalorijami in porabljenimi kalorijami.

16. Na primer, ko boste na dan porabili 3.500 kalorij več, kot jih porabite, boste izgubili kilogram maščobe.

17. Redno plavanje je odličen način za izgubo maščobe.

18. Še en primer je, da če v petih dneh porabite 700 dodatnih kalorij na dan, boste zlahka izgubili kilogram maščobe na teden..

19. Zato je plavanje dejavnost, ki vas ne le osveži in napolni z energijo skozi celo uro, ampak vam bo tudi pomagala zmanjšati maščobo po vsem telesu, vključno s trebuhom.