Vas skrbi maščoba na zgornjem delu trebuha? Mnogi od nas smo razočarani zaradi maščobe okoli trebuha, saj ni le grda, ampak povzroča tudi hude zdravstvene težave. Vaš življenjski slog, genetika in številni drugi dejavniki igrajo vlogo pri določanju shranjevanja maščob v telesu, maščobe v zgornjem delu trebuha pa je za mnoge od nas težko porabiti. V tem članku vam predstavljamo privlačne možnosti, kako zmanjšati maščobo na zgornjem delu trebuha.

Kako hitro zmanjšati maščobo v zgornjem delu trebuha

Vzroki maščobe na zgornjem delu trebuha:

1. Nezdrave prehranjevalne navade:

Kdo si ne želi privoščiti najljubših prigrizkov? Čeprav lahko hrana, kot so pecivo, hamburgerji, sirast krompirček, zadovolji vašo željo, je redno in neomejeno uživanje primarni vzrok maščobe na zgornjem delu trebuha. Te vrste hrane so okusne, vendar imajo malo ali nič hranilne vrednosti in zmanjšujejo stopnjo presnove, kar povzroči kopičenje maščob.

2. Pomanjkanje vadbe:

Delovno življenje mnogih ljudi danes ne daje dovolj časa za kakršno koli vadbo ali telesno aktivnost. Ker je poraba kalorij brez vira izgorevanja, lahko to povzroči kopičenje maščob v zgornjem delu trebuha. Če imate neaktiven življenjski slog, je maščoba na zgornjem delu trebuha eden pomembnih stranskih učinkov.

3. Stres:

Stres je za mnoge od nas postal vsakodnevni spremljevalec zaradi številnih razlogov, na primer rokov, prometa in mnogih drugih. Kortizol je hormon, ki ga proizvaja naše telo in prisili jetra, da sprošča odvečni sladkor iz jeter, kar povzroči visceralno maščobo okoli zgornjega dela trebuha. Vpliva tudi na presnovno aktivnost v telesu.

4. Zdravstvene težave:

Več razlogov lahko povzroči kopičenje maščob v zgornjem delu trebuha. To lahko povzročijo tudi nekatera zdravstvena stanja, ki morda niso povezana z vašo prehrano ali telesno aktivnostjo. Bolezni srca, ščitnice ali hormonsko neravnovesje v telesu povzročajo tudi maščobe na zgornjem delu trebuha.

5. Prekomerna zdravila:

Mnogi od nas včasih uporabljajo zdravila in pogosto brez posvetovanja z zdravnikom. Nekatera zdravila so potrebna za zdravo vzdrževanje telesa, vendar lahko povzročijo neželene učinke. Če pa ne vzdržujete zdravega načina življenja, ampak uživate preveč zdravil, lahko pride do maščobe na zgornjem delu trebuha.

6. Staranje:

Staranje je neizogibna faza v življenju vsakega človeka; s starostjo prihaja do sprememb v našem telesu, kjer se poveča visceralna maščoba, kar je posledica počasne presnove. Mnoge bolezni življenjskega sloga, kot je povečanje telesne mase, so posledica zmanjšane stopnje metabolizma staranja telesa.

7. Nepravilen čas spanja:

Zdrav življenjski slog vključuje tudi potrebne ure spanja. Številne študije kažejo, da pomanjkanje spanja ali nereden cikel spanja povzroči povečanje telesne mase. Tudi čez dan se počutite manj energični, če ne spite dobro. Prenajedanje je tudi eden od stranskih učinkov manjšega spanca.

Kako hitro zmanjšati maščobo v zgornjem želodcu:

Nasveti za zdravo prehranjevanje in prehrana:

1. Živila, bogata s kalcijem, ali nemastni mlečni izdelki:

Naše telo potrebuje 1000 mg kalcija vsak dan za vzdrževanje zdravega telesa. Mnogi od nas ne morejo zadostiti bistvenim dnevnim potrebam po tem mineralu. Vsi mlečni izdelki, kot so mleko, sir, jogurt, so bogati s kalcijem, skupaj s številnimi drugimi bistvenimi minerali. Namesto polne smetane se lahko odločite za posneto mleko ali mleko brez maščob. Nekatera druga živila, ki so bogat vir kalcija, so listnata zelenjava, stročnice, tofu itd., Pomagajo odstraniti maščobe na zgornjem delu trebuha..

2. Omejite vnos kalorij:

Omejevanje števila porabljenih kalorij je eden najboljših načinov, da se znebite maščobe na zgornjem delu trebuha. Lahko zmanjšate vnos kalorij ali povečate aktivnost, ki pomaga porabiti več kalorij, kot jih porabite. Z ustvarjanjem kaloričnega primanjkljaja telo porabi kalorije, shranjene v telesu.

3. Zmanjšajte sladkor v svoji prehrani:

Za sploščenje zgornjega dela trebuha je potreben načrt zdrave prehrane z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Prav tako je treba paziti in se izogibati živilom z visokim glikemičnim indeksom, ki proizvajajo presežek sladkorja, kar povzroči kopičenje maščob. Ne pozabite preprečiti ocvrte hrane, sladkarij ali katere koli hrane, ki vsebuje veliko sladkorja.

4. V prehrano dodajte živila, ki zmanjšujejo stres:

Stres je eden vodilnih vzrokov za kopičenje maščob v našem telesu. Z uvedbo živil, ki zmanjšujejo stres, v vašo prehrano ne morete izgubiti le maščobe v zgornjem delu trebuha, ampak tudi preprečiti nadaljnje kopičenje maščob. Oves je eno od živil, ki povečujejo proizvodnjo serotonina, lahko pa dodate sadje, bogato z vitaminom C, ki sta znani hrani za boj proti stresu. Kokosi, leča so druga živila, ki jih lahko dodate v svojo prehrano za pozitivno energijo.

Spremembe življenjskega sloga za izgubo maščobe na zgornjem delu trebuha:

1. Spanje najmanj 6-8 ur:

“Zgodaj v posteljo zgodaj za vstajanje naredi človeka zdravega, bogatega in modrega” je citat, ki ga pogosto slišimo in drži. Spanje pomaga telesu, da si opomore in si opomore po napornem dnevu. Če ne spite dovolj, lahko pride do povečanja telesne mase, zato morate za naravno zmanjšanje zgornjega dela trebuha spati vsaj 8 ur.

2. Opustite kajenje in alkohol:

Alkohol in kajenje nista škodljiva le za zdravje, ampak tudi povečata trebušno maščobo. Alkoholne pijače vsebujejo presežek sladkorja, ki lahko vpliva na telesno težo. Če se želite hitro znebiti maščobe na zgornjem delu trebuha, je najboljši način opustitev uživanja alkohola in kajenja.

3. Izogibanje neželeni hrani:

Uravnotežena in zdrava prehrana je še en način za zmanjšanje maščob v zgornjem delu trebuha. Načrt zdrave prehrane ne le pomaga ohranjati zdravo težo, ampak tudi pozitivno vpliva na vaše telo. Najbolje se je izogibati živilom z rafiniranimi ogljikovimi hidrati, polnimi sladkorja, in jih nadomestiti s svežim sadjem in zelenjavo skupaj s kompleksnimi ogljikovimi hidrati in pustimi beljakovinami.

4. Redna vadba in meditacija:

Življenjski slog, pri katerem imate malo ali nič telesne dejavnosti, ne more povzročiti le skrbi za zdravje, ampak lahko povzroči tudi povečanje telesne mase. Vključite lahko dejavnosti, kot je meditacija za lajšanje stresa, maščobe na zgornjem delu trebuha pa lahko poskusite zmanjšati tudi z jogo. Redna vadba pomaga pri odpravljanju trebušne maščobe z združevanjem kosov treninga, ki ustrezajo vašemu tipu telesa in vam pomagajo učinkovito izgubiti trebušno maščobo.

5. Pijte več vode:

Voda je vir narave za hitro odstranjevanje maščob na zgornjem delu trebuha in je naraven način za ohranjanje zdravega telesa. Pitje dovolj vode pomaga izločiti toksine iz telesa, ki pomagajo pri soočanju z drugimi zdravstvenimi težavami, kot so vnetja, prebavne motnje. Pomaga ohranjati hidracijo telesa med vadbo.

6. Zmanjšajte ravni stresa:

Stres je danes del vsakdanjega življenja zaradi izbire poklica in načina življenja. Telo sprošča hormon kortizol, ki poveča apetit, kadar je telo pod stresom, in doda maščobo na nepotrebnih področjih. Uvajanje praks, kot so meditacija, čuječnost in joga, vam pomaga izgubiti težo v zgornjem delu trebuha.

Vaje za odstranjevanje maščobe na zgornjem delu trebuha:

1. Aerobna vadba:

Ko izvajate aerobiko, dihanje pospeši, aerobna vadba pa po definiciji pomeni kisik. Z drugimi besedami, to je kardiovaskularno stanje vašega telesa. Hitra hoja, plavanje, kolesarjenje in tek so nekateri najboljši primeri aerobnih aktivnosti za zmanjšanje maščobe v zgornjem delu trebuha z vadbo.

2. Izgorejte več kalorij:

Rutinska vadba bi morala biti skupaj z ustrezno prehrano za zdravo telo nujen del našega življenja. Z več vadbe lahko porabite vse odvečne kalorije, vključno z maščobo okoli želodca. Lahko izgubite težo v zgornjem delu trebuha tako, da stopite po stopnicah namesto z dvigalom, po možnosti se hitro sprehodite, da dobite potrebno porabo kalorij.

3. Tonirajte želodčne mišice:

Eden najboljših načinov za izgorevanje maščob na zgornjem delu trebuha je sledenje vadbi, ki vključuje raztezanje in vadbo, ki ne le pomaga izgubiti maščobe na zgornjem delu trebuha, ampak tudi napeti trebušne mišice. Nekateri odseki, ki jih lahko poskusite, so:

 • Deske.
 • Pol vstajanja.
 • Skrivanje kablov.
 • Zavijanje kolena.
 • Viseča dvigala za noge.

Najboljše vaje za izravnavo maščobe na zgornjem delu trebuha za moške in ženske:

Vaja je nujna za vzdrževanje zdravega telesa vsakega od nas. Glede na vaš tip telesa lahko izberete rutino vadbe, ki ne samo pomaga hitro izgubiti maščobe na zgornjem delu trebuha, ampak tudi pomaga pri tonusu mišic v telesu. Tu je seznam najboljših vaj, ki jih lahko preizkusite v udobju svojega doma.

 1. Povratni krči
 2. Dvojni krči
 3. Stojni stranski ovinek
 4. Twist Crunches
 5. Lunge Twist
 6. Rolling Desk
 7. Kolesarska vadba
 8. Navpično krčenje nog
 9. Vakuum v želodcu
 10. Kapitanov stol.

Eden od frustrirajočih delov hujšanja je izgorevanje odvečnih kilogramov okoli zgornjega dela trebuha. Namesto da bi skrbeli za to, se lahko vrnete v formo z zdravo rutino, ki vključuje ustrezno prehrano skupaj z vadbo. Z možnostmi, ki jih ponujamo v tem članku o tem, kako zmanjšati maščobo na zgornjem delu trebuha, lahko začnete načrtovati dober dan za trebuh brez maščobe, da boste lahko spet nosili svoj najljubši vrh.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Podatki, predstavljeni v tem članku, so zgolj predlogi in jih ni mogoče zamenjati za zdravniški nasvet. Spletna stran ni odgovorna za stranske učinke.

Pogosto zastavljena vprašanja:

1. Katera vaja je najboljša za zmanjšanje maščobe na zgornjem delu trebuha?

Odgovor: Kar zadeva maščobe na zgornjem delu trebuha, ni možnosti za zmanjšanje madežev. Načrtovati morate rutino dela, ki ohranja osnovno zdravje vašega telesa. Surya Namaskar, zvijanje, škripanje s kolesom so nekatere vaje, ki jih lahko poskusite.

2. Zakaj je moj zgornji želodec vidnejši od spodnjega trebuha?

Odgovor: Številni dejavniki vplivajo na način kopičenja maščobe v predelu trebuha. Način življenja, prehranjevalne navade, cikel spanja so nekateri od razlogov, da se visceralna maščoba nahaja okoli trebuha, zaradi česar je zgornji del trebuha videti večji.

3. Kakšne rutine moram upoštevati, da izgubim maščobo v zgornjem delu trebuha?

Odgovor: Pravilna prehrana in vadba sta popolna kombinacija za popoln napeti trebuh. Ena najboljših tehnik vadbe je sprejetje visoko intervalnih treningov. Delajte tako, kot so skakalnice, počepi, deske z rednim počitkom.