Obesitev boljših oblačil se včasih izkaže za izziv. Najti pravo mesto, ga obesiti na način, da bi ga lahko kasneje uporabili, se vse to malo zaplete. Tako lahko malo več o obešalnikih pomaga pri vadbi obešanja. Oblačilo, ko ga vzamete z ramen in pustite nekje drugje kot obešalniki, naj bi imelo neroden videz. Faktor »Lahko se uporabi kasneje« je zaradi verjetnosti gub v njem manj verjeten. Da bi bila garderoba videti precej čista, je pomembno, kako so oblačila obešena in kako je urejena. Obešalniki za krpo so zasnovani tako, da olajšajo prizadevanja pri ohranjanju oblačil brez gub. Ramenska oblika pomaga pri obešanju oblačil in ohranjanju prvotne oblike. Medtem ko garderobe preprečujejo prah oblačil, jih obešalniki varujejo pred gubami. Žični obešalniki tehtajo manj in niso primerni za težka oblačila, kot so plašči in jakne. Tako je vsak obešalnik zasnovan z določenim namenom. Obešalniki na splošno služijo obešanju oblačil; pomemben vidik je kakovost obešal za tkanine.

Različne vrste obešal za krpe:

Obešalniki! Ne glede na to, kako bi izgledal, če bi lahko obesil krpo, je to v redu; na naše presenečenje pa obešalniki segajo od preprostih žičnih ali kovinskih obešalnikov do elegantnih in prijetnih oblikovalskih. Material, oblika in teža se razlikujejo glede na namen obešalnika. Tu je nekaj priljubljenih vrst, med katerimi lahko izbirate …

Lesene obešalnike:

Leseni obešalniki so dovolj trdni, da sprejmejo težka oblačila. Zasnova je izdelana v skladu z obešanjem plaščev in suknjičev. Oblikovalske so narejene tudi z lesenimi obešalniki, barva je spremenjena in dodane so nekatere dodatne funkcije za izboljšanje videza.

Žične obešalnike:

Žični obešalniki so manj težki. Narejen je iz tankih kovinskih kablov in je prevlečen s plastiko. Zaradi manjše tehtnosti lahko nosi lahka oblačila. Ker je obešalnik prevlečen s plastiko, ne povzroča madežev na oblačilih. Je eno izmed enostavnih obešalnikov za tkanine.

Plastične obešalnike:

Plastični obešalniki so na nek način bolj osupljivi, material je dovolj močan, da zadrži težka oblačila, vendar ni priporočljiv za dolgotrajno uporabo. Izgleda bolj osupljivo, ker z barvami ni opravičila. Material je na voljo v številnih barvah, zato bodo obešalniki takšni. Ne samo bele in črne obešalnike, tudi modne in oblikovalske obešalnike.

Obešalniki za sponke:

Obešalniki za sponke se malo razlikujejo od ostalih, saj imajo sponke in vodoravno poravnano strukturo. Posnetki imajo vlogo držanja tistih oblačil, ki jih ni bilo mogoče obesiti; recimo krila. Oblačila z ramen lahko obesite s pomočjo obešalnikov.

Kovinske obešalnike:

Kovinski obešalniki so na nek način močnejši od žičnih in jeklenih obešal. Morda ni bleščeče videti in niso oblikovalci. Kovinski obešalniki izpolnjujejo namen, vendar niso vpadljivi.

Več obešalnikov:

Več obešalnikov je zasnovanih z dodatnimi vodoravnimi oblogami, da jih lahko obesite v enem obešalniku, recimo; plašči, okraski, hlače itd. Več obešalnikov lahko sicer rečemo kot obešalnike, ki prihranijo prostor; namesto da obešate oblačila na ločenih obešalnikih in zasedete več prostora, so več obešalniki v pomoč pri obešanju mnogih v enem obešalniku.

Žametne obešalnike:

Žametni obešalniki ali nedrseči obešalniki so posebej zasnovani za obešanje lahkih drsnih žametnih oblačil. Svilnata in mehka tekstura tkanine zlahka zdrsne iz obešalnika; žametni obešalnik preprečuje zdrs oblačil z vdolbinami na obeh straneh. Obešala iz klobučevine in obešala so oblikovana na enak način.

Oblazinjene obešalnike:

Oblazinjeni obešalniki so opremljeni z mehkimi satenskimi blazinicami nad obešalniki. Mehke blazinice preprečujejo nastanek gub in gub na oblačilih. Oblačila z gubami so razdražljiva in tudi to v nekaterih resnih situacijah izniči celotno stanje duha. Oblazinjeni obešalniki preprečujejo nastanek gub na oblačilih.

Obešalniki za cedro:

Obešalniki iz cedre so dišeči obešalniki, ki absorbirajo smrad iz oblačil in ohranjajo oblačila sveža za nošenje. Obešalniki iz cedre so podobni lesenim obešalnikom, vendar so odišavljeni. Mokre krpe, ki so dolgo časa obešene na obešalnikih, smrdijo in to je mogoče premagati z obešalniki za cedro.

Majhne obešalnike:

Majhni obešalniki omogočajo, da se nanjo obesijo majhna oblačila. Oblačila za malčke se ob obešanju na obešalnike normalne velikosti raztegnejo in izgubijo elastičnost. Majhni obešalniki preprečujejo, da bi se oblačila pokvarila.

Fancy Hangers:

Fancy obešalniki so tisti z nekaj dodatnimi funkcijami. Beaded, pobarvan, ovit s trakom itd. Fancy obešalniki dodajo nekaj lepote mestu, kjer je obešen. Pogosto ni preveč namensko, vendar ga je mogoče uporabiti za okrasitev garderobe.

Obešalniki za prihranek prostora:

Obešalnik, ki prihrani prostor, je zasnovan tako, da z enim obešalnikom obesi več oblačil. Ena viseča zanka vsebuje več kot eno vodoravno podlogo z ramensko strukturo. Vsaka vodoravna podloga lahko visi na obleki. To opazno prihrani prostor v garderobi.

Obešalniki veselja:

Obešalniki za veselje so tisti preprosti plastični obešalniki, zasnovani s funkcijo, ki preprečuje zdrs oblačil. Obešalniki za veselje zadovoljijo uporabo obešank iz klobučevine in žameta. Mehka oblačila, obešena na plastičnih obešalnikih, bodo bolj zdrsnila, obešalniki pa ne bodo zdrsnili.

Nezdrsne obešalnike:

Nedrseči obešalniki so enaki tistim plastičnim obešalnikom, vendar je površina malo groba, kar preprečuje, da bi oblačila zlahka zdrsnila. Oblačila brez rokavov s tankimi naramnicami padajo pogosteje in uporaba nedrsečih obešalnikov jih lahko prepreči.

Težke obešalnike:

Težki obešalniki so tisti, ki se uporabljajo za obešanje težkih oblačil, recimo plaščev in suknjičev, mokrih in težkih oblačil. Delovni jopiči in drugi usnjeni jopiči so težki, obešalniki pa so dovolj močni, da jih lahko držijo.

Tanke obešalnike:

Tanki obešalniki so podobni tistim plastičnim obešalnikom, vendar so navpično ravni in tanki. Primeren je za trda oblačila, drugi obešalniki pa lahko pokvarijo obliko, vitki obešalniki ohranijo obliko.

Nasveti za izbiro in uporabo obešal:

Stabilnost katerega koli izdelka temelji na njegovi kakovosti in načinu uporabe, enako velja za obešalnike. Če se uporablja v ustreznem obsegu, lahko traja dlje časa.

  • Žične obešalnike je treba uporabiti za obešanje lahkih oblačil, kot so stole, rute itd.
  • Mokra oblačila lahko obesite na plastične obešalnike; kovinski obešalniki in leseni obešalniki lahko obarvajo oblačila.
  • Obešalniki za sponke se lahko uporabljajo za kratek čas, ker lahko sponke na oblačilih pustijo sledi, če jih dalj časa obesite.
  • Oblačila z elastičnostjo je treba ohlapno obesiti na obešalnike; če ga obesite malo tesneje, lahko pokvarite elastičnost krpe.
  • Oblikovanje obešalnika ni tako pomembno kot njegova stabilnost.
  • Modni obešalniki iz tkanine lahko izgledajo bleščeče, vendar zagotovo ne bodo ustrezali namenu.
  • Tanke obešalnike lahko uporabite za obešanje vezi.
  • Svetla barvna oblačila lahko obesite na plastične in žične obešalnike, saj lahko leseni in kovinski obešalniki obarvajo oblačila.
  • Bele obešalnike je treba uporabljati za oblačila svetlih barv, ker lahko obarvana oblačila na obešalih povzročijo barvne madeže na obešalnikih.

Oblačila, ki so obešena natančno na obešalnikih v garderobnih omarah, in nerodno postavljena oblačila imajo razlike. V osebi osebe je pomembno, da je njeno mesto urejeno in urejeno. Če izberete prave obešalnike in obesite oblačila, boste na koncu imeli lepo videti garderobo. Zlaganje oblačil je nekoliko težje in traja dlje časa, obešanje pa olajša in seveda prihrani čas. Zato ne skrbite več glede nege oblačil, le obesite jih in klepetajte.