Če ste mislili, da za rojstnodnevne zabave še vedno pihajo sveče in razrežete torto, ste se tako zmotili! V današnjih časih so te “običajne” rojstnodnevne zabave odstopile vznemirljivim tematskim zabavam, ki lahko ustvarijo trajne spomine. Od okraskov do menijev in celo kostumov vsak element doda edinstven občutek v okolje in spodbudi maksimalno udeležbo vaših gostov.

S stotinami tem, med katerimi lahko izbirate, kako se odločite za najboljšo za svojo zabavo? Olajšali smo vam stvari, ko smo našteli te priljubljene rojstnodnevne teme za otroke in odrasle, ki lahko samodejno spodbudijo pravo razpoloženje za praznovanje dneva!

20 najboljših tem za rojstnodnevne zabave za dečke in dekleta:

Presenetite svoje prijatelje in družino s temi najnovejšimi idejami za rojstnodnevno zabavo in jim postavite nove cilje zabave:

1. Rojstnodnevna tema Mickey Mouse:

Rojstnodnevna tema Mickey Mouse

Mickey Mouse je vedno priljubljena tema za 1. rojstni dan! Ta čudovit lik prinaša nasmeh na obraze vaših malih gostov in celo vašo sladko pito! Z uporabo svetlih barv, kot so rdeča, rumena in črna na belem ozadju, ustvarite zanimivo sliko o vaši zabavi. Lahko ostanete zvesti temi in vsak element oblikujete kot Mickey ali pa uporabite barve in vzorce za simboliko.

 • Elementi za dekoracijo teme: Ta dekoracija za prvi rojstni dan za dojenčka uporablja belo osrednjo mizo, dve stranski mizi in stol za rojstnega dne v rdeči barvi. Drugi elementi vključujejo mehke igrače Mickey, balone na temo Mickey, dvotirno torto Mickey Mouse, usklajene sladice in darila za vračilo Mickeyja.
 • Tema primerna za: Baby Boy 1. rojstni dan
 • Sezona: Poletja, saj je to zabava na trati. V zimah uporabljate isto nastavitev v zaprtih prostorih

Preberite več: Ideje za rojstni dan Mickey Mouse

2. Rojstnodnevna tema Disneyjeve princese:

Teme za rojstni dan princese Disney

Čarobni svet Disneyja je ena izmed najbolj priljubljenih tem za rojstni dan deklet. Ta vsestranska tema vam omogoča, da sprostite svojo ustvarjalnost in se igrate z različnimi elementi. Tu je ena prefinjena ideja, ki pretežno uporablja rožnato in vijolično barvno temo. Namesto, da se držijo le enega lika, se združijo tri princese, ki želijo vaši princesi fantastičen prvi rojstni dan!

 • Elementi za dekoracijo teme: Navadna roza tekoča tkanina se uporablja kot ozadje in je poudarjena s fotookvirji princese in zlatimi zavesami na obeh straneh. Tla so prekrita z rožnato krzneno preprogo, ki ustvari očarljiv videz. Bele mize predstavljajo zlato posodo s pisanimi sladicami. Vrsta večbarvnih balonov dodaja zabaven občutek postavitvi.
 • Tema primerna za: Dekleta, mlajša od enega leta ali mlajša od 4 let
 • Sezona: Ta prijetna tema je kot nalašč za zime. Poleti uporabite manj tkanin in več balonov, da pokrijete prostor.

3. Stara tema kmetije Mc Donald:

Stara tema kmetije Mc Donald

Ali vaš otrok uživa v plesu na melodije Old Mc Donalda? V zabavo vnesite vse neumnosti in ovenke in šarlatanje in počakajte na neprecenljive izraze na obrazu vašega malčka! To rožnato okrasje za prvi rojstni dan je zelo enostavno narediti doma. Vse, kar potrebujete, je nekaj miz v rustikalnem videzu, nekaj balonov in termokol izrezi figur živali, da spremenite svojo zabavo v podeželje!

 • Elementi za dekoracijo teme: Dve ali tri lesene mize in natisnjena prt, ki jih navdihuje kmetija, da jih pokrijejo. Nekaj ​​papirnatih ali kartonskih potaknjencev na kmetiji, živali in ptice bo dovolj. Za 3D videz dodajte nekaj napihljivih živali. Pridobite umetno travo, ki pokriva tla in nekaj suhe slame, ki posnema kmetijsko zemljišče. Vrzite veliko balonov, da ustvarite vznemirljivo okolje.
 • Tema primerna za: Dekleta in dečki v starostnih skupinah 1-3
 • Sezona: To je idealna izbira za toplo vreme, kot sta poletje ali pomlad

4. Tema nebo in oblaki:

Tema Nebo in oblaki

Ta sanjski dekor nas popelje visoko v nebo s puhastimi oblaki naokoli! Sky and Cloud je priljubljena tema prvega rojstnega dne za dojenčke in deklice. Napolnjena je s prijetnim modrim dekorjem, ki predstavlja hladno modro nebo in veliko mehkega bombaža kot oblaki. Koncept »Up Up Go Away« lahko dodate tudi tako, da dodate balone z vročim zrakom, ki nas dvignejo in plavajo v zraku.

 • Elementi za dekoracijo teme: Za ozadje vzemite navaden modri list in nalepite nekaj papirnatih izrezkov iz balonov in oblakov. Naj bo celotna namizna posoda v beli barvi, torto in sladice pa prilagodite v modro -beli temi. Običajno namizno krpo zamenjajte z belo krzneno preprogo ali bombažnimi listi.
 • Tema primerna za: Prve rojstnodnevne zabave deklet in fantov
 • Sezona: Deluje za vse letne čase

5. Rojstnodnevna tema Hello Kitty:

Rojstnodnevna tema Hello Kitty

Hello Kitty je še ena priljubljena tema za prvi rojstni dan za dekleta. Obstaja veliko razlogov, zakaj so dekleta in njihovi prijatelji enako navdušeni nad to idejo. Očarljiva rožnato -bela barvna paleta je takojšen hit pri ekipi deklet in dodajanje srčkanih napihljivih čevljev Hello Kitty podvoji njihovo raven navdušenja. Tudi mize so oblečene v čudovite Tutuse, ki spremljajo vašo punčko, ko piha sveče na svoji prvi rojstni torti!

 • Elementi za dekoracijo teme: Za ozadje uporabite veliko, navadno roza tkanino in osvetlite območje z veliko rožnato -belimi baloni. Nanjo nalepite veliko napihljivo Hello Kitty. Spredaj postavite tri mize in jih okrasite z rožnatimi mrežami. Temo Hello Kitty postavite na osrednjo mizo in na stran dodajte nekaj igrač
 • Tema primerna za: Rojstnodnevne zabave deklet, starih od 1 do 3 let
 • Sezona: Poletja in pomlad

6. Rojstnodnevna tema Pigpa Pig:

Peppa Pig Tema za rojstni dan

Ta ljubka tematika patootie je takojšen hit pri otrocih vseh starosti! Očarljiva Pigpa Pig in njena celotna družina se združita v tej postavitvi, da podvojijo raven zabave na vaši zabavi. Dekor je tudi dokaj enostaven za izdelavo, saj imate v spletnih trgovinah na voljo nešteto rekvizitov. Od natisnjenih plakatov do papirnatih okraskov in celo blatnih lužic vsak element poživi razpoloženje in ambient. Ustvarite wow trenutek z igranjem nekaj oddaj Pigpa Pig s projektorjem in vaši mali gostje preprosto nočejo zapustiti prizorišča!

 • Elementi za dekoracijo teme: Tiskano vinilno ozadje za prašiče prašiča, baloni iz prašičje folije, namizno krpo Tutu, potaknjenci iz papirja Peppa, napihljivi gumbi po meri.
 • Tema primerna za: Dekleta, ki praznujejo svojo prvo do sedmo rojstnodnevno zabavo
 • Sezona: Deluje za vse vremenske razmere

7. Monster Birthday Tema:

Monster Birthday Tema

Pošasti so lahko strašljive! Ko pa imaš okoli sebe kup porednih otrok, se spremenijo v super prijazna bitja! Oglejte si to pisano rojstnodnevno temo za otroke, ki je kot nalašč za vašega malega pošasti. Najdete like vseh velikosti, oblik, barv in izrazov, ki bodo goste požgečkali in jim nasmejali. Te rekvizite lahko enostavno izdelate doma z barvnim papirjem, krznom in veliko pošastnimi očmi.

 • Elementi za dekoracijo teme: Monster papirni potaknjenci, teksturirano ozadje, pisane zavese, svetle barvne prti, fotookvirji Monster, krzno, pošastne oči in večbarvni baloni
 • Tema primerna za: Fantje praznujejo 1., 2. ali 3. rojstni dan
 • Sezona: Odlično deluje za poletja!

8. Rojstnodnevna tema My Little Pony:

Rojstnodnevna tema My Little Pony

Ta rojstnodnevna tema My Little Pony za dekleta bo vašim gostom zagotovo pustila željo po več! Barvita postavitev dodaja življenje v okolje in daje pravo razpoloženje za praznovanja. Dodajanje tistih čudovitih likov Pony ob straneh bo zagotovo prineslo smeh in razveselilo goste. Ta majhna, a impresivna dekoracija zabave je ravno tisto, kar želite, da dobite neverjetne fotografije in čudovite spomine!

 • Elementi za dekoracijo teme: Na ozadje obesite nekaj pisanih zaves in ustvarite teksturiran učinek z veliko baloni. Na sprednjo stran uporabite nagubano prt ali zložite plasti različnih barv. Založite mizo z okusnimi, barvitimi dobrotami, kot so bonboni. Na straneh si prilepite nekaj likov iz My Little Ponyja, da si ogledate peek-a-boo videz.
 • Tema primerna za: Dekleta, ki praznujejo svoj 2. rojstni dan ali več
 • Sezona: To je najboljša tema za pomlad in zgodnje poletje

9. Rojstnodnevna tema Pixar Cars:

Tema za rojstni dan Pixar Cars

Je vaš fant navdušen nad avtomobili in dirkami? Potem ne more biti boljše teme od te! Svetla in lepa rojstnodnevna dekoracija Disney Cars za fante postavlja nove standarde v zabavni igri. Od natisnjenih ozadij do hiperrealističnih izrezov iz kartona ima vsak element ključno vlogo, da vašo zabavo spremeni v zabavno dirkališče. Ste opazili tisto okusno čokoladno torto z avtomobili v središču?

 • Elementi za dekoracijo teme: Na tla razporedite travnato preprogo in na steno nalepite ozadje za avtomobile. Postavite nekaj miz za torte, sladice in druge okrasne elemente. Na sprednji strani pritrdite elemente dekoracije 3D Cars skupaj z imensko ploščo.
 • Tema primerna za: Fantje, ki praznujejo svoj 2. rojstni dan ali več
 • Sezona: Primerno za vse letne čase

10. Tema metulja za rojstni dan:

Tema metulja za rojstni dan

“Metulj Metulj, kje si bil? Bil sem na zabavi, da bi videl deklico, oblečeno v kraljico! “. Podarite svoji mali princesi to čarobno rojstnodnevno temo za njen poseben dan in ji pokažite svojo ljubezen. To neverjetno idejo za dekoracijo zabave za dekleta lahko nastavite v zaprtih prostorih ali na prostem, odvisno od vremena. Dodate lahko nekaj cvetličnih dekorativnih elementov, da svoje dvorišče spremenite v muhast pravljični vrt!

 • Elementi za dekoracijo teme: Če gre za zunanjo postavitev, obesite teksturirano zeleno ozadje in nalepite lepe papirnate rože. Napišite ime ali abecedo na 3D metulje in zrcalno zastekljen okvir. Uporabite starinsko namizno posodo, na primer stojala za torte in pladnje, da predstavite svoje okusne dobrote. Pokrijte mizo s škrlatnim prtom.
 • Tema primerna za: 2., 3., 4. ali 5. rojstni dan ljubkih deklet
 • Sezona: Primerno za pomlad

11. Zamrznjena rojstnodnevna tema:

Zamrznjena rojstnodnevna tema

‘Zamrznjeno’ je ena od brezčasnih rojstnodnevnih tem za dekleta. To čarobno temo lahko ustvarite tako, da ustreza vsakemu proračunu in razpoložljivosti prostora. Gledano tukaj je ena tako odlična dekoracija, ki skrbi za kompaktna mesta. Uporabite lahko veliko modro -belih elementov in dodate zamrznjene znake v 3D ali tiskanih oblikah. Ustvarite to zasneženo okolje z lažnim snegom in nekaj bleščečimi snežinkami v dekorju. Za »češnjo« na torti dodajte g. Olafa kot vrh torte, da z zabavo povabite Zimo!

 • Elementi za dekoracijo teme: Uporabite veliko modre tkanine s šimrom. Na ozadje prilepite nekaj zamrznjenih slik in s stropa obesite nekaj vrtincev v obliki snežnih kosmičev. Dodajte namizno posodo srebrne barve in položite svoje sladice in torto. Za realističen občutek postavite 3D igrače zamrznjenih likov.
 • Tema primerna za: Rojstni dnevi deklet, starih od 1 do 8 let
 • Sezona: Primerno za monsun in zime

12. Tema rojstnega dne Unicorn:

Tema rojstni dan Unicorn

Sanjajte kot samorog in trdo delajte, da ga uresničite! Ta priljubljena tema za rojstnodnevne zabave za dekleta je napolnjena s pastelnimi barvami, kot so roza, morsko zelena, bela in lila, ki na zabavah prinašajo veliko veselja. Lepo ozadje odlikuje obraz spečega samoroga in ga je mogoče enostavno posnemati doma s papirnatimi potaknjenci. Dodajte namizno krpo, namizno posodo in prilagodite svoje sladice tematiki. Kot vračilo ponuja načrte za nakit na temo Unicorn, kot so verige, prstani ali kompleti za vaše male goste in se pripravite zaslužiti na tone komplimentov!

 • Elementi za dekoracijo teme: Za ozadje postavite navadno krpo in nanjo nalepite šope svetlih papirnatih vrtnic. Dodajte zlati rog in “trepalnice”, da ustvarite Unicorn. Namizno krpo pastelne barve in podobne barvne balone položite z belo ali srebrno posodo.
 • Tema primerna za: Rojstni dnevi deklet, starih od 2 do 8 let
 • Sezona: Primerno za pomlad in zime

13. Rojstnodnevna zabava s temo filma:

Rojstnodnevna zabava s temo filma

Najstnika in njegove prijatelje ne morete presenetiti bolje kot z inovativno temo Movie party. Prinesite domov celotno gledališko postavitev in se pripravite na nekaj glasnih žvižgov in ploskanja vaših gostov. Tik pred vhodom v mize za sladice je vsak element v skladu s kino temo, vse v rdeči in črni barvi. Zamenjajte svoje občutljive dobrote z okusnimi kokicami, kole, hotdogi in celo nachosom s salso. Postavite velik zaslon in predvajajte njihov najljubši film na vrtu ali v dnevni sobi.

 • Elementi za dekoracijo teme: Za predvajanje filma vzemite projektor in zaslon. Za postavitev mize uporabite črno ozadje s kozarci za kokice v gledališkem slogu in zaboji za kola v dekorju. Z osvetljevalno desko ime predstavite v značilnem slogu filma in ga označite z baloni. Če lahko, najemite izdelovalca kokic!
 • Tema primerna za: Najboljše za dečke in dekleta, ki praznujejo svoj 15., 16., 17., 18. ali 19. rojstni dan
 • Sezona: Primerno za vse vremenske razmere.

14. Rojstnodnevna tema maščevalcev za fante v zgodnjih najstnikih:

Rojstnodnevna tema Avengers za fante v zgodnjih najstniških letih

Navdušite svojega otroka, ki je pravkar stopil v najstnike, s to super kul okraski za rojstnodnevno zabavo na temo Avengers. Ta preprost, a prijeten dekor je kot nalašč za starejše otroke, ki radi gostijo tematske zabave, a se hkrati želijo spopasti. Lahko kopičite vse blago otrokovih najljubših likov iz serije Maščevalci in jih uporabite v kotičku. Kako briljantna je zamisel o uporabi otrokovih fotografij za ustvarjanje logotipa Avengers!?

 • Elementi za dekoracijo teme: Plakati, gumenjaki in drugo priljubljeno blago serije Avengers. Veliko fotografij majhnih velikosti, ki tvorijo logotip “A” na steni. Troslojna torta in abecedni potaknjenci ob strani, ki predstavljajo barve in oblike likov
 • Tema primerna za: Najboljše za fante, ki praznujejo svoj 13., 14. rojstni dan
 • Sezona: Ta notranjost je odlična za zime. Za poletja pojdite na zunanjo opremo iste teme.

15. Tema rojstnega dne sirene za dekleta v zgodnjih najstnikih:

Tema rojstnega dne sirene za dekleta v zgodnjih najstniških letih

Če vaša mala princesa stopa v najstnice, je to zagotovo odličen razlog za praznovanje! Ta malce starejši otrok mora dobiti temo, ki ustreza njeni edinstveni in očarljivi osebnosti. Oglejte si to privlačno okrasje za rojstni dan sirene za najstnice. Ta elegantna postavitev je izjemno elegantna, ženstvena in hkrati zabavna. Barvna kombinacija vijolične in morsko zelene dajeta iluzijo podvodne zabave v vaši dnevni sobi!

 • Elementi za dekoracijo teme: Barvita podvodna podlaga, ki pokriva steno. Namizni prt v lila barvi in ​​veliko prilagojenih sladic na temo sirene. Veliko balonov v morski zeleni in lila barvi z natisom sirene. Abecede in poganjki repa sirene v kartonu za lepljenje na steno in mizo.
 • Tema primerna za: Najboljše za dekleta, ki praznujejo svoj 13., 14. rojstni dan
 • Sezona: Ta dekor v pastelnih temah je odličen za poletje in pomlad.

16. Rojstnodnevna tema Wild Safari:

Rojstnodnevna tema Wild Safari

Druga priljubljena rojstnodnevna tema za najstniške rojstne dneve je Wild Safari ali Jungle Theme. Ta vsestranski koncept je mogoče ustvariti na več načinov za različne starostne skupine. Tu je ena takšnih idej za zabavo na travniku, ki ni niti preveč otročja niti preveč trezna hkrati. Najstniki, ki želijo praznovati svoj rojstni dan sredi narave, se lahko odločijo za to preprosto ustvarjalno postavitev z veliko živalskimi mehkobami in zelenimi okraski za ponovno ustvarjanje mini džungle v vašem domu!

 • Elementi za dekoracijo teme: Veliko zeleno, teksturirano ozadje, prekrito z baloni različnih odtenkov zelene. Bela miza s tortami in sladicami na temo džungle. Mehke igrače velikih divjadi različnih velikosti, nameščene na sprednji in bočni strani.
 • Tema primerna za: Najboljše za dekleta in fante, ki praznujejo svoj 13., 14., 15. rojstni dan
 • Sezona: Ta zabava v džungli na prostem je kot nalašč za mirna poletja

17. Rojstnodnevna tema Flamingo:

Flamingo Tema za rojstni dan

Ta edinstvena rojstnodnevna zabava za dekleta na tropski način je osvežujoča izbira iz običajnih konceptov. Tema roza in breskev ima vse elemente, ki vas popeljejo na mini tropske počitnice. Od trstičnih palic kot ozadja do svetlo rožnatih flamingov in havajskih listov vas vsak posamezen predmet, uporabljen v tem dekorju, popelje v eksotičen svet. Še eno presenečenje? Priredite to zabavo ob bazenu in navdušite svojo ljubljeno punco ob njenem šestnajstem rojstnem dnevu!

 • Elementi za dekoracijo teme: Tanke trstične palice so zlepljene skupaj kot kulisa. Plastični havajski listi za venec in v vazah. Veliko balonov breskev in roza barve. Rožnato peneče namizno krpo z okraski Flamingo v vseh velikostih. Prilagojena torta flamingo in pisane dobrote, kot so torte in sadne palčke.
 • Tema primerna za: dekleta, ki praznujejo svoj sladki šestnajsti rojstni dan
 • Sezona: Poletja in pomlad

18. Rojstnodnevna tema HipHop:

Hiphop Tema za rojstni dan

Če ste vi in ​​vaši prijatelji goreči oboževalci hip-hop kulture, je ta rojstnodnevna tema za odrasle ideja, ki jo je treba poskusiti! Vsebuje vse pomembne elemente rap kulture, vključno z barvito Grafiti kot kuliso, veliko črne barve v dekorju in tisti bleščeč zlati nakit! Torta in ostali rekviziti naj bodo v klasični črno -beli barvi in ​​naj zlata torta razkrije vašo starost. Če želite pogumno izjaviti, napišite nekaj vrstic v hip-hop slengu in povejte ljudem, da Your Party Rocks!

 • Elementi za dekoracijo teme: Črna namizna prt in vse črno z barvitimi grafiti z brizgalnimi barvami. Za nočne zabave izberite neonske barve! Pridobite drzen nakit iz lažnega zlata in ga postavite na črno ozadje. Uporabljajte rekvizite, kot so tranzistorji in dodatki 80 -ih!
 • Tema primerna za: Moški praznujejo 30., 31. in 35. rojstni dan
 • Sezona: Deluje za vse letne čase

19. Disco Birthday Tema:

Disco Birthday Tema

Čas je za Disco! Praznujte rojstni dan svojega brata ali sestre s to bleščečo disko temo za odrasle. Ta edinstvena in zanimiva ideja dekorja bo zagotovo postavila visoke standarde v vašem družabnem krogu. Običajno dvorano lahko spremenite v hifi diskoteko, tako da dodate to iluzorno kuliso, disko kroglice in glasno glasbo v ozadju. Oblikujte svojo torto in sladice, ki ustrezajo temi. V sobi postavite nekaj ojačevalnikov, da se tla tresejo, vaši gostje pa se premikajo!

 • Elementi za dekoracijo teme: Črno ozadje s svetlečimi nalepkami, Veliko lesketajočega papirja in velike prte, Disco tematske torte, piškoti in sladice, Električna glasba je nujna!
 • Tema primerna za: Moški ali ženske praznujejo svoj 21., 22., 24., 25., 28., 29. ali 30. rojstni dan
 • Sezona: Idealen za vse letne čase in vreme

20. Tema za rojstni dan Masquerade:

Tema Masquerade Birthday Party

Še ena super tema za rojstnodnevne zabave odraslih je ta skrivnostna maškara! Ideja je, da se na zabavo vključijo vsi gostje in se počutijo kot del nje. Pripravite kup mask za vse svoje goste-moške in ženske! Dramatizirajte okolje z večjo kot življenjsko masko za oči kot ozadjem, ostali elementi pa naj bodo usklajeni z barvno temo. Za prefinjen videz dajte prednost odtenkom, kot so zlata, vijolična in črna.

 • Elementi za dekoracijo teme: Tematski rekviziti za maškare, kot so ozadje 3D maske, okrašena namizna krpa, baročni namizni pribor, veliko perja in sladice po meri. Ozadje naj bo črno, da poudarite te elemente.
 • Tema primerna za: Ženske praznujejo 40. rojstni dan
 • Sezona: Najboljše za zimske rojstne dneve

To so nekatere izmed najboljših tem za rojstni dan, ki jih lahko poskusite letos! Ne glede na to, ali gre za vašega otroka, očeta, mamo, najboljšega prijatelja ali celo zase, bodo ti okraski zagotovo ustvarili nepozabne spomine. Skupaj z rekviziti porabite nekaj časa za kostume in vrnite storitve, da zabavi in ​​nato dodate več zabave. Če imate še kakšno takšno idejo, nam to sporočite!