M.F. Hussain ali Maqbool Fida Hussain je bil eden najbolj priljubljenih in znanih slikarjev v Indiji, ki je za svoje delo prejel tudi veliko priznanje na mednarodni ravni. Indija je ponosna na številne slike MF Hussain. Skoraj vse slike MF Hussaina so bile o lepoti indijskih žensk.

S svojo slikarsko kariero je začel leta 1937. Na začetku je imel težko delo s slikanjem nakopičkov indijske kinematografije. Kmalu se je talent tega velikega umetnika obrnil, ko je dobil priložnost slikati pokrajine. Čeprav je imel številne slike, ki so bile cenjene po vsem svetu, je bila večina njegove kariere obkrožena tudi s številnimi polemikami. Ne glede na okoliščine ima umetnik nekaj odličnega dela na seznamu znanih slik MF Hussaina. Na hitro si oglejmo nekaj slik MF Hussaina z opisi:

10 najboljših slik MF Hussain:

Tu je 10 najboljših slik MF Hussain, ki so resnično čudež za ves svet:

1. M.F. Slika Hussain Mother Teresa:

MF Hussain slike

Umetnika je zelo pritegnilo veliko delo, ki ga je mati Terezija opravila za državo, zato si ni vzel časa, da bi naredil sliko, posvečeno materi. Slika Matere Terezije M.F. Hussain opisuje avro legende nekoliko natančno. čeprav je bilo veliko tistih, ki niso bili zadovoljni z načinom, kako je umetnik naslikal te serije, je bilo veliko tistih, ki so ljubili njegovo delo.

Slika je postala priljubljena zaradi žive predstavitve legende s serijo slik. S preprosto in subtilno uporabo so te serije slik močno vplivale na gledalce. Lepoto slike je mogoče oceniti z dejstvom, da je bila slika predstavljena na dražbi Christie’s v vrednosti več kot 1 crore.

2. M.F. Slikanje konja Hussain:

mf-hussain Konjsko slikarstvo

Umetnik MF Hussain ni slikal le pokrajine, ampak je bil navdušen tudi nad divjimi živalmi. M.F. Poslikava konj Hussain je bila jasen dokaz tega. Večina M.F. Hussainove slike prikazujejo njegovo večno ljubezen do konj, saj konji po indijski mitologiji veljajo za enake dinamični in močni energiji. Ta slika umetnikov je bila prodana na dražbi Sotheby’s za neverjetno ceno 1,3 krora.

Slika je bila zaradi izbire barv, uporabljenih pri tem, deležna velike pozornosti. Ta slika je postala priljubljena z imenom “Konj, ki se je ozrl nazaj” in je imel tipičen slog umetnikovih potez, zaradi česar je bila slika bolj posebna tudi na svetovnem trgu.

3. M.F. Hussain Madhuri Dixit slika:

mf-hussain Madhuri Dixit Painting

Madhuri Dixit je bila ena redkih igralk, ki so umetnico navdušile s svojim slogom in osebnostjo, za katero se je umetnik odločil upodobiti na svojem platnu. Naredil je številne podobe igralke, ki so na najboljši način pokazale lepoto igralke. M.F. Slikarstvo Hussaina Madhurija Dixita je bilo tudi eno redkih, ki je dobilo enako kritiko in polemiko, saj je dobilo pohvalo.

Slika je prikazala nešteto igralkinih razpoloženj, končna slika pa je bila za občinstvo nič manj kot čarovnija. To je ena od slik, ki bodo vedno cenjene zaradi njegovega čudovitega dela in slikarskega sloga.

4. M.F. Slike Hussain hindujskih božanstev:

mf-hussain Slike hindujskih božanstev

Hussain je bil eden tistih umetnikov, ki so bili bolj znani po polemikah, ki so ga obdajale. Od številnih slik, ki jih je naredil, jih je največ M.F. Kontroverzne slike Hussaina so bile slike hindujskih božanstev. Mnogi ljudje so slikarja skupaj obtožili, da je hindujska božanstva upodobil na nespoštljiv način.

Kontroverze so postale bolj senzacionalizirane s slikami MF Hussain. Slike, ki jih je upodobil umetnik, so pritegnile veliko negativnih pogledov ljudi, umetnik pa je nanje dobil veliko negativnih odzivov.

5. Lutkovni plesalci:

slikarstvo lutkovnih plesalcev mf-hussain

Na seznamu 10 najboljših M.F. Hussainove slike, ena slika je tudi slika lutkovnih plesalcev. Ni veliko ljudi, ki se zavedajo dejstva, da je imel umetnik ogromno ljubezen do igrač, zato nikoli ni zamudil priložnosti, da bi svojo večno ljubezen do njih upodobil na svojih slikah.

Slika je imela veliko elementov, kot so ženska, konj, plesalka, bojevnica itd., Zaradi česar je bila slika ena izmed njenih vrst po vsem svetu. Poteze so bile v slogu tipičnega umetnika z uporabo nekaterih briljantnih barvnih kombinacij. Slika je na dražbi Sotheby’s prejela znesek 1,5 krora.

6. Bitka pri Gangi in Jamuni:

mf hussains slika bitke pri Gangi in Jamuna

Za vse tiste, ki niso razumeli pomena te slike, je slika pokazala redno vojno med pravim in napačnim. Tudi v vsakdanjem življenju se nenehno soočamo z dilemo med pravimi in napačnimi odločitvami, M.F. Hussainovo slikarstvo je imelo isto čustvo.

Uporabil je tudi različne barve, kot so temne in svetle barve, ki zgolj prikazujejo boj med pravimi in napačnimi stvarmi. Slika je bila precej inovativen del umetnika in je bila deležna velikega pohvale. Slika je bila prodana tudi za 9 krorov na dražbi Christie’s. Ta slika je eno najboljših umetnikovih del, ki na najboljši možen način prikazuje umetnikovo nadarjenost.

7. Poklon Hašmiju:

mf hussain Poklon hašmijski sliki

Hussain je bil tisti umetnik, ki se nikoli ni bal prikazati resničnosti v svojem delu. Ne glede na to, koliko kritik in polemik je prejel, v svoje delo nikoli ni uspel vnesti trenutnih razmer. Poklon Hashmiju je bilo eno izmed velikih umetnikovih del, kjer je označil dejansko dogajanje v družbi.

Slika je bila obravnavana kot govorna resnica o usodnem napadu, ki je kasneje povzročil smrt, gledališkega umetnika Safdarja Hashmija. Tudi ta slika se šteje v kontroverzne slike Hussaina, vendar je vseeno uspela prejeti nekaj velikega hvaležnosti občinstva. Slika je bila na dražbi v Kolkati prodana za znesek 4,4 krona.

8. M.F. Slikanje Hussain Saraswati:

mf hussain Saraswati Painting

Tako kot slike umetnika o hindujskih božanstvih je bila ta slika iz Saraswatija MF Hussaina med prvimi na seznamu polemik. Mnogi so trdili, da je umetnik ciljal na hindujska božanstva in nikoli ni naredil ničesar na muslimanskih. Zaradi tega je umetnik dobil številne sovražnike skupaj z nekaterimi hudimi polemikami, ki so bile dodane v njegovi karieri in njegovih slikah.

Podobam, uporabljenim na sliki, so mnogi nasprotovali tudi zaradi načina njihove predstavitve. Gola predstavitev boginje Saraswati je pritegnila številne hindujske privržence na zelo negativen način in so močno nasprotovali umetnikovemu delu.

9. M.F. Slikanje Hussain Krishna:

mf hussain Krishna Painting

Druga slika, zaradi katere je bil umetnik obkrožen s polemikami, je bila slika Krišne – hindujskega boga. Slike MF Hussain Krishna so pokazale številne sporne demonstracije hindujskega Boga. To je spet povzročilo, da so hindujski privrženci nasprotovali umetniku skupaj s hudimi kritikami.

Z uporabo različnih barv in sloga slikanja je slika postala bolj drugačna od realnosti. Serija slik je imela nekaj imitacij, ki so škodovale in prizadele čustva hindujskih privržencev. V najnovejših informacijah o slikah MF Hussain so te slike navedene tudi kot kontroverzne umetnikove stvaritve. Mnogi ljudje so menili, da slike predstavljajo svojega hindujskega boga na zelo žaljiv in žaljiv način.

10. M.F. Slikanje Hussain Bharat Mata:

mf hussain Bharat Mata Slikanje

Nenazadnje so bile v sporne stvaritve vključene tudi slike MF Hussain Bharat Mata. Slike so pokazale indijski zemljevid v obliki gole dame skupaj s številnimi drugimi promocijami. Predstavitev slike je bil komajda sprejet in to je dobilo kritike po vsem svetu.

Umetnik se je osredotočil na upodabljanje stisk indijske domovine z uporabo temnih barv, kot sta rdeča in modra. Toda ustvarjanje iste v obliki gole dame je pritegnilo vso pozornost in to tudi iz vseh napačnih razlogov.

Obstaja veliko M.F. Hussainove znane slike, ki jasno kažejo neverjeten talent, ki ga je imel umetnik. Umetnikov je bilo veliko, vendar se noben ne ujema s slogom slik MF Hussain. Z vsemi najnovejšimi slikami MF Hussaina je svet spoznal nov slog in vidik njegovega slikarstva. Sporočite nam spodaj, katera od njegovih slik je vaša najljubša. Slike indijskega slikarja MF Hussaina niso nič drugega kot zaščitni znak za talent, ki ga ima Indija. Kaj menite o istem? Delite svoja mnenja.