Japonska je vzhodnoazijski otok in je priljubljena turistična destinacija. Turisti se zaradi templjev in spomenikov po eni strani vračajo v zgodovino, po drugi strani pa vidijo, kako znanost in tehnologija popeljeta svet v drugo dimenzijo s kraji, kot je Tokijski stolp.

1. Tokijska cesarska palača:

tokyo-imperial-palace_japan-tourist-places

Zapustniki japonskih kraljev še vedno prebivajo v cesarski palači. Staro palačo so uničile vojne, kasneje pa so arhitekti naredili še eno palačo podobne zasnove. Palača deluje kot administrativni center in muzej, ki prikazuje japonsko zgodovino in umetnost, na vhodu pa je čudovit vrt. Obiskovalci so dovoljeni le, če so rezervirali vnaprej.

2. Tempelj Todaiji:

todaiji-temple_japan-tourist-places

Tempelj Todaiji v Nari je največja lesena stavba na svetu, ki ima tudi največji kip Gospoda Bude na svetu. Kraj je tudi podvig inženiringa. Obkrožali so ga čudoviti vrtovi in ​​divjad, tu je prisotna šola budizma z imenom Kegon. Ponujajo zgodovino budizma in artefakte japonske kulture. To so najboljši japonski turistični kraji za obisk.

3. Gora Fuji:

mount-fuji_japan-tourist-places

Gora Fuji je najvišja gora na Japonskem in je visoka približno 3776 metrov. Ima vulkan, ki je oblikovan kot simetrični stožec; nazadnje je izbruhnil 1707-08. Oblika vulkana deluje kot simbol in je pogosto vidna na slikah in umetnosti Japonske. Zaradi tega je ta kraj namesto narave znan tudi kot kulturno območje. Raziskave kažejo, da to goro letno obišče okoli dvesto tisoč turistov, med njimi je 30% tujcev, tudi na mednarodni ravni. To je neverjetna japonska turistična destinacija.

4. Veliki Buda iz Kamakure:

veliki-buddha-of-kamakura_japan-turistični kraji

Veliki Buda Kamakura je kip na prostem, ki predstavlja Amida Budo. Spomenik je iz 13. stoletja in tehta okoli 93 ton, visok pa je 13,35 metra. Viri razkrivajo, da je kip na prostem, ker je tempelj okoli njega v petnajstem stoletju odletel v cunamiju.

5. Park opic Jigokudani:

jigokudani-monkey-park_japan-tourist-places

Monkey Park Jigokudani, ki se nahaja v Naganu, je znano območje vročih vrelcev. Ime pomeni Peklenska dolina in stari ljudje so ga poimenovali, ker ima strme pečine in paro, ki izvirajo iz številnih izvirov. Bazen na vhodu v park pozimi privablja številne opice, ki se ogrejejo v vročih izvirih.

6. Grad Himeji:

Grad Himeji, Japonska

Grad Himeji je bil ustvarjen za obrambo regije pred sovražniki in je preživel bombardiranje v drugi svetovni vojni. Skozi stoletja je bil večkrat obnovljen, kar prikazuje različne zasnove arhitektur v različnih časih.

7. Spomenik miru v Hirošimi:

hiroshima-peace-memorial_japan-tourist-places

Spomenik miru v Hirošimi je poklon v čast vsem tistim, ki so izgubili življenje v eksploziji bombe v Hirošimi 6. avgusta 1945. Kraj je bil postavljen sredi parka in je kupola Genbaku, ki je po njej edino nedotaknjeno. bomba je padla, zaradi česar bodo turisti razmišljali o tem, kako dragoceno je človeško življenje.

8. Tokyo Disneyland:

tokyo-disneyland_japan-tourist-places

Turisti z otroki bi radi obiskali Disney Resort v Tokiu. To je zabaviščni park in se nahaja v mestu Chiba. Posebej ga je licencirala družba The Walt Disney Company.

9. Tokijski stolp:

tokyo-tower_japan-tourist-places

Tokijski stolp kaže napredek tehnologije. Navdihnil ga je Eifflov stolp in je druga najvišja umetna zgradba na Japonskem. Obiskovalci si lahko ogledajo okoliške kraje z velike višine. To je čudovit ogled Japonske.

10. Tempelj Zlati paviljon:

golden-pavilion-temple_japan-tourist-places

Tempelj Zlati paviljon je bil zgrajen v Kjotu leta 1397. To je bila upokojenska vila za šoguna in zaradi njegovih želja; po njegovi smrti je bil spremenjen v tempelj. Dva nadstropja na vrhu sta prekrita z zlatim listom.