Vizag je ena izmed priljubljenih indijskih turističnih destinacij. Kraj mora ponuditi čudovite pokrajine, plaže in celo zgodovinske spomenike in relikvije, ki turiste popeljejo v kulturo in dediščino države. Visakhapatnam je del Andhra Pradesha in zaradi vse večjega števila turistov je vlada še bolj ohranila turistična mesta od prej. Spodaj je 10 najboljših turističnih krajev Vizag.

10 najboljših turističnih krajev v Vizagu:

1. Kailasagiri:

kailasagiri

Kailasagiri ponuja spektakularen razgled na plaže in sosednje hribe. Najpomembnejša stvar, ki privablja turiste, je skulptura Shive in Parvati, ki je ogromna in je videti precej bela. Kraj se razvija z muzejem punčk in jedilnico v bližini.

2. Plaža Ramakrishna:

ramakrishna-plaža

Plaža Ramakrishna je ena najbolj naseljenih turističnih plaž v visakhapatnamu. Ljudje se radi ukvarjajo z vodnimi športi in aktivnostmi na plaži. Ta plaža je znana po praznovanju, ki ga vsako leto praznujejo Vishakha Utsav.

3. Jame Borra:

borra-caves vizag znameniti kraji

Jame Borra so pomembno arheološko najdišče, ki se nahaja na 1400 metrih nadmorske višine v Anantgiriju pri Vizagu. Znana je po formacijah stalaktita in stalagmita in je tudi verska. Domačini tukaj častijo Shivalingo in imajo tudi idola svete krave Kamadenu.

4. Delfinov nos:

nos delfinov mora obiskati kraje v Vizagu

Delfinov nos je skalnata rta, ki je visoka približno 174 metrov. Spominja na nos delfina, zato so ga tako poimenovali. Iz spodnje slike lahko razberemo obliko. Panoramski pogled na mesto s tega kraja je čudovit in turisti ne bi želeli zamuditi ogleda znamenite svetlobne hiše v bližini.

5. Jame Sankaram:

Sankaram lepa mesta v visakhapatnamu

Slika stupe, ki jo vidimo spodaj, je eno najpomembnejših budističnih mest v Andhra Pradeshu. Jame Sarkaram in stupe so tu že od 1. stoletja našega štetja in so bile posvečene Gospodu Budi. Tu so odkrili Satavahana kovance in zgodnjo keramiko.

6. Bhavikonda:

ukvarkonda najboljša turistična mesta v visakhapatnamu

Bhavikonda pomeni ‘Hills of Wells’ in po imenu je res hrib, ki je v vodnjaku nabiral deževnico. To je eno najstarejših azijskih najdišč in res velja za najbolj sveto mesto budistov, saj so v tem mestu našli ruševine njihove civilizacije..

7. Vojni spomenik:

zmaga na morju-spominske turistične znamenitosti v Vizagu

Vojni spomenik, znan tudi kot “zmaga na morju”, je bil posvečen pogumnim vojakom, ki so žrtvovali življenje za svoj narod in zaščitili preostale ljudi pred nevarnostjo. Nahaja se levo od ceste ob plaži in gleda na muzej podmornic. Ustanovljeno je bilo po zmagi Indo Paške vojne leta 1971. Tu hranijo bombe, lovsko letalo, tanke itd.

8. Yarada:

kraje za obisk yarada-beach visakhapatnam

Yarada je zasebna plaža, ki jo vzdržuje skupina Agrigold. Nahaja se za Delfinovim nosom in od tam ima čudovit razgled na plažo in mesto Vizag.

9. Plaža Lawson’s Bay:

lawsons-bay-beach lepa mesta v vizagu

Lawsonova plaža je mirna plaža, ki ves čas ni prevelika. Pari bi se radi malo umirili ob plaži in uživali v zelenju, ki stoji na čistem zlatem pesku. Morska voda je sprva plitva in je idealna za plavanje in deskanje.

Lawsonova plaža je mirna plaža, ki ves čas ni prevelika. Pari bi se radi malo umirili ob plaži in uživali v zelenju, ki stoji na čistem zlatem pesku. Morska voda je sprva plitva in je idealna za plavanje in deskanje.

10. Tempelj Simhachalam:

kraje v templju simhachalam v Vizagu

Tempelj Simhachalam ima svoj pomen od starodavnega templja templja Sri Varaha Lakhsminarasimha, ustanovljenega v 11. stoletju. Število turistov in bhaktov se hitro povečuje in je tudi drugi najbogatejši tempelj v državi po Tirupatiju. Božanstvo, ki ga tukaj častijo, daje sveti videz v resnični obliki, znan kot “Nijaroopa Darshan”, 12 ur na leto. Preostali čas je idol prekrit s pasto iz lesa sandala.

Vizag je eno najboljših turističnih znamenitosti v Indiji. ima veliko lepih plaž in hribovitih regij. So vam všeč ti živahni turistični kraji? prosim delite svoje mnenje.