Francija je hiša čudovitih turističnih znamenitosti. Od romantičnega Pariza do južnega sonca in čudovitega Dordogna je Francija ena najboljših počitniških destinacij, ki jih lahko izberete. Ko pridete na znamenitosti, se lahko udeležite številnih dejavnosti. Turisti si lahko ogledajo dediščino in kulturo kraja in jih sprejmejo z najboljšo toplino.

15 zanimivosti Francija Turistična mesta za obisk:

Poglejmo, katera so najboljša mesta za obisk v Franciji, ki so resnično koristna med obiskom.

1. Eifflov stolp:

francoski turistični kraji

Eifflov stolp je simbolna ikona Pariza in je najpomembnejši med turističnimi destinacijami v Franciji. Stolp je zgradil Gustave Eiffel kot odprt dodatek za mednarodno razstavo v Parizu leta 1889. Odkar je bil zgrajen, je bilo zabeleženih več kot 200.000.000 obiskov stolpa. Zaradi tega dejstva je najboljša turistična atrakcija na svetu.

2. Versajska palača:

palace-of-versailles_france-tourist-places

Versajska palača je ena pomembnih turističnih destinacij Francije. Turistom podarijo razkošno veličino francoske monarhije. Tukaj si lahko ogledate veliko stvari, od neverjetne arhitekture do izrezljanega pohištva, umetnosti in starin ter seveda čudovitih vrtov.

3. Cvetlični trg Cours Saleya:

cours-saleya-flower-market_france-tourist-places

Cvetna tržnica Cours Saleya je eno najbolj pisanih krajev v celem mestu. Robovi so poravnani s trgovinami in kavarnami in polni so pisanih rož, ki so shranjene za prodajo. To ni samo kraj za nakup, ampak deluje tudi kot turistična destinacija.

4. Musee Du Louvre:

musee-du-louvre_france-tourist-places

Musee du Louvre je sestavljen iz svetovno znanih umetnosti, kipov in artefaktov, ki so bili izkopani približno 2000 let iz preteklosti. Stavba je bila ustanovljena v 12. stoletju, ki je bila utrdba, nato pa je bila uporabljena kot srednjeveška palača. Načrtujte dele, ki jih želite raziskati, saj bi celoten dan celo zamudil, da bi dobili polno prostora.

5. St Tropez:

st-tropez_france-tourist-places

St Tropez je plaža ob Francoski reki, ki jo bogati ljudje obiskujejo, zlasti poleti. Posmehujejo ga in ga imenujejo igrišče jetseta, modnih modelov in milijonarjev. Razen poleti je tukaj manj znanih osebnosti. Boste pa zelo presenečeni, če naletite na znane kraje, ki jih ljudje cenijo in uživajo v slikovitem tem območju.

6. Nimes Arena:

nimes-arena_france-tourist-places

Nimes Arena ohranja rimski amfiteater, ki je po vsem svetu znan kot najboljši med zgodovinskimi kraji v Franciji. Prikazuje slavo Rimljanov in obiskovalcem ponuja interaktivni zvočni vodnik ter nekaj razstav, ki odražajo takratni način življenja Rimljanov. Nimes Arena vam resnično predstavi, kako bi bilo za rimske gledalce.

7. Rhone Alpe:

rhone-alps_france-tourist-places

Ronske Alpe so dobile ime po lepih krajih v Franciji po reki Rhone. Ponuja neverjetno slikovito okoliško pokrajino gorskega veriga. To pritegne vse ljubitelje narave in okoljevarstvenike. Ljudje, ki iščejo tišino in mir, prihajajo sem pomladiti svoj um. Pohodništvo, rafting na reki, bungee jumping, rafting na beli vodi, smučanje, jahanje so nekateri priljubljeni pustolovski športi.

8. Chateau de Chambord:

chateau-de-chambord_france-tourist-places

Chateau de Chambord v Franciji je druga najbolj obiskana palača po Versaillesu. Gre za čudovito arhitekturo francoske renesanse. Palačo je leta 1519 začel graditi kralj François I. in naredil jo je za svoje redne lovske pohode. Obstaja ogromno sob, ki jih je več kot 440.

9. Sila Pyla:

dune-of-pyla_france-tourist-places

Sila Pyla je najvišja peščena sipina v Evropi, ki se nahaja na območju zaliva Arcachon. Atlantska obala in vstop v zaliv dajeta neverjeten pogled na sipino z vrha. Na drugi strani so veliki borovi gozdovi.

10. Katedrala Notre Dame:

notre-dame-cat Cathedral_france-tourist-places

Katedrala Notre Dame je najbolj obiskana katedrala, saj je znana kot najboljša med vsemi prisotnimi. Za dokončanje te stavbe je trajalo približno stoletje. Sestavljajo ga lepi stolpi, vitraži itd. Zgodba o tej katedrali se vrti okoli tega, kako se naučiti ceniti in ljubiti. Celotna stavba iz peščenjaka vsebuje ostanke krščanskih zgodb, zaradi česar je potnikom najbolj v spominu.

11. Chamonix:

chamonix_france-tourist-places

Chamonix je priljubljena turistična destinacija za smučanje v francoskih Alpah. To počne letovišče ob vznožju Mont Blanca. Tu so bile prve zimske olimpijske igre leta 1924. Pozimi smučarji in borderji svetovnega razreda prihajajo v skrajne Evrope in se lotijo ​​najzahtevnejšega alpinizma na tem področju. Znan je tudi po gorskem kolesarjenju.

12. Slavolok zmage:

arc-de-triomphe_france-tourist-places

Slavolok zmage je visok 164, zgradil ga je Napoleon I. Arhitektura drži glavo visoko in obiskovalce spominja na veličastno zgodovino vojske, kar je bilo narejeno kot znak zmage.

13. Francoska riviera:

french-riviera_france-tourist-places

Znano je, da ima Francija razširjeno morsko obalo, zaradi česar je idealna za številne plaže. Na teh območjih lahko doživite številne vrste vodnih športov. Hiša Francoske riviere je znana kot najboljša od plaž v celotni Franciji. To turistom daje romantičen interval med priljubljenimi turističnimi destinacijami. Cannes in St Lopez sta najbolj priljubljeni plaži in ponujata čudovito nočno življenje s prijatelji in družino.

14. Palais des Papes:

palais-des-papes_france-tourist-places

Palais de Papes je v Franciji ena najstarejših in ena najpomembnejših gotskih stavb v Franciji. To je bila papeževa palača, ki jo je zgradil papež Klement V., ki je zapustil Rim in se leta 1309. odpravil naseliti v Avignon. Stene so debele 10 čevljev z lučkami in stražnimi stolpi, da je videti kot grad.

15. Grotte de Font de Gaume:

grotte-de-font-de-gaume_france-tourist-places

Francija ima nekaj najbolj fascinantnih prazgodovinskih lokacij na svetu, najbolj obiskane pa so Grotte de Font de Gaume. Gre za prazgodovinsko jamo v Les Eyziesu. Grotte de Font de Gaume vključuje linijo fascinantnih stenskih slik iz tega obdobja in je del Unescove svetovne dediščine doline Vezere.

To povzema 15 glavnih turističnih točk, ki jih ne smete zamuditi na poti v Francijo.