Italija ima največje število mest Unescove svetovne dediščine. Odlične arhitekture in spomeniki najdemo povsod po državi. Rim, Benetke in Firence so glavna mesta z največ turistom. Poleg kulturne in arhitekturne plati ima tudi čudovite obale, alpska jezera in gorsko verigo. Bel Paese je drugo ime za Italijo, kar pomeni lepa dežela.

15 najboljših turističnih krajev:-

1. Rim:

rome_italy-tourist-places

“Rim ni bil zgrajen v enem dnevu” je pogosta fraza, za obiskovalce pa zagotovo traja veliko časa, da raziščejo najboljše iz glavnega mesta. Obstaja toliko krajev za obisk in zanimivih mest za ogled. Rim je zagotovo pomemben del vaše turneje po Italiji, od raziskovanja neverjetnega Koloseja do sprehoda, kjer je umrl Cezar, obiska svetega Vatikana ali zaželenja pri vodnjaku Trevi.

2. Benetke:

venice_Italija turistična mesta

Benetke so draga turistična destinacija in idealne za pare, saj so zelo romantične. Uživali boste v vožnji z gondolo po enem od kanalov, se sprehodili po uličicah in imeli nekaj časa na Trgu svetega Marka, naokrog veliko golobov. Obstaja veliko starih gotskih cerkva, kjer spoznate pravo bistvo duhovne strani Rima.

3. Firence:

Turistična mesta v Firencah v Italiji

Firence so znane po tem, da so rojstni kraj slavnega kipa Davida Michelangela. Obstaja velika gotska katedrala, bazilika Santa Maria del Fiore, ki je zelo pomembno turistično mesto in je simbol Firenc. Duomo je še ena priljubljena turistična atrakcija.

4. Piazza del Campo:

piazza-del-campo_italy-tourist-places

Piazza del Campo je eden največjih srednjeveških trgov v Evropi. Po vsem svetu je znan po svoji lepoti in arhitekturni neoporečnosti. Ima Palazzo Pubblico in znameniti stolp ter različne palače signorili, ki jih posedujejo bogate družine Siene.

5. Pompeji:

pompeii_italy-tourist-places

Leta 79 našega štetja je izbruhnil vulkan Vezuv, ki je zajel bližnje mesto Pompeje, v katerem je ostalo pepel in zemlja, nato pa se je mesto tistega bolečega dne ohranilo v svojem stanju. Po izkopavanju so bili zagotovljeni novi izjemni vpogled v življenje ljudi, ki so živeli pred dva tisoč leti.

6. Positano:

positano_italy-tourist-places

Positano je majhno mesto na obali Amalfi. Obala je znana po razgibanem terenu, naravnih lepotah in mestih, ki se zdijo kot slike. Čeprav je mesto v srednjem veku uspevalo, je sredi 19. stoletja več kot polovica prebivalstva izginila. V dvajsetem stoletju se je znova spremenila iz revne ribiške vasice v znamenito turistično atrakcijo, zasluga pa je avtor John Steinbeck, ki je pisal o njeni lepoti.

7. Jezero Como:

jezero-como_italy-turistična mesta

Jezero Como spada v italijansko jezersko okrožje, ki je med obiskovalci priljubljeno že več kot 100 let. Jezero je videti kot oblika obrnjenega “Y” z dvema vejama, ki se začneta v Comu na jugozahodu in Lecco na jugovzhodu. Na polovici poti se združita in jezero nadaljuje proti Colicu proti severu. Jezero je znano po vilah, ki so tu že od rimskih časov.

8. Poševni stolp v Pisi:

poševni stolp-pisa-ital-turističnih krajev

Glavna atrakcija Pise je poševni stolp. Prvotno je bil zgrajen leta 1173, da bi služil kot zvonik stolnice, nato pa se je začel nagibati zaradi nestabilnih tal na dnu. Bil je dobro načrtovan projekt, ki je preprečil, da bi se stolp še bolj nagnil, in bil zaključen leta 2001. Stolp je zdaj odprt za obiskovalce in je zelo priljubljen med turističnimi destinacijami v Italiji..

9. Capri:

capri_italy-tourist-places

Capri je čudovit italijanski otok. Neapeljski zaliv je že od rimskih časov znan kot pomembna letoviška destinacija. Otok je poln poletnih turistov in lahko bi imeli srečo, da bi našli kakšno zvezdnico, ki pride na počitnice.

10. Abruzzo:

abruzzo_italy-tourist-places

Abruzzo hrani nekaj najbolj ohranjenih italijanskih srednjeveških hribov. Večina jih leži v regionalnih in nacionalnih parkih, tako da verjetno ne bodo kmalu razviti. Abruzzo je eno mesto v Italiji, ki vam lahko ponudi najboljši pogled na pokrajino Italije.

11. San Lorenzo Maggiore:

san-lorenzo-maggiore_italy-tourist-places

San Lorenzo Maggiore je privlačna cerkev v Neaplju, zgrajena v 13. stoletju. Najbolj neverjeten del je skrivno dejstvo o podzemnih ostankih grško-rimskega mesta Neapolis. Obiskovalci lahko hodijo po grški agori in tudi po starih rimskih ulicah. To je dobro poučen muzej z eksponati, arheološkimi izkopavanji in zgodovinskimi zgodbami.

12. Manarola:

manarola_Italy Turistična mesta

Manarola je staro mesto v Cinque Terreju. “Pet dežel” vključuje pet vasi, ki so znane po svoji lepoti. Ulice, vlaki in čolni povezujejo vasi, avtomobili pa ne morejo vstopiti od zunaj. Mesto brsti na pobočju in ponuja čudovit razgled na Sredozemsko morje.

13. San Gimignano:

san-gimignano_italy-tourist-places

San Gimignano je vasica v Toskani, ki je približno 56 km od Firenc. Družine, ki so pripadale temu mestu, so zgradile več kot 72 stolpnih hiš, visokih približno 50 metrov. Bili so bogati in močni, stolpi pa so bili zgrajeni, da bi jih zaščitili pred napadi sovražnika. Na žalost je prišlo do epidemije in večina ljudi je bila uničena zaradi kuge leta 1348. Trenutno je pomembna turistična destinacija, ki nam prikazuje mojstrovine italijanske umetnosti, ki so bile tam od 14. do 15. stoletja.

14. Sorrento:

sorrento_italy-tourist-places

Sorrento je lahko najboljša končna destinacija v Italiji in vam pusti veliko spominov, s katerimi bi se vrnili. Je priljubljena turistična destinacija, ki se nahaja na polotoku Mornington med Portseajem in Blairqowriejem. Na severu gleda proti pristanišču Phillip, na jugu pa v odprtih vodah Bassove ožine. Je prehod na amalfijsko obalo in poleti priljubljeno mesto turistov.

15. Cinque Terre:

cinque-terre_italy-tourist-places

Cinque Terra ponuja neverjeten pogled na pet mest, ki se nahajajo na pečinah in gledajo na ocean. Turisti se lahko sprehodijo po 12 km dolgi poti, ki povezuje vsako mesto, in raziščejo drobne ulice. V hribih so oljčni nasadi, kamor bi se lahko podali.