Tajska je ena izmed najbolj priljubljenih in najlepših turističnih destinacij po vsej Tajski. Ta kraj ni samo eksotičen, ampak ima veliko krajev, ki jih lahko obiščete. Slikovite plaže ter bogat življenjski slog in kultura Tajcev so tisto, zaradi česar je ta država tako neverjetna. To ni samo kraj, kjer lahko uživate in praznujete z družino, ampak tudi raziščete lepote in izjemne značilnosti Tajske.

Vedno lahko obiščete severno regijo Tajske, ki je obdana z gorami ter ogromno floro in favno. Lahko pa obiščete mesta in uživate v nekaj najbolj čudovitih solat z rezanci. Lahko se celo odpravite s prijateljem v nakupovanje in kupite neverjetne izdelke po dostopnih cenah ali pa preprosto pojdite v tajsko zdravilišče in se sprostite ves dan. Resnično, to mesto vam ponuja priložnost za vse življenje. Če želite izvedeti več o Tajski, si oglejte ta članek, ki vam ponuja deset razlogov, zakaj bi morali priti sem.

Neverjetni tajski turistični kraji za obisk:

Ta članek skupaj s fotografijami razlaga lepoto čudovitih turističnih krajev. Spodaj smo podali seznam 15 najboljših tajskih turističnih krajev za obisk.

1. Bangkok:

Turistična mesta Bangkok za obisk na Tajskem

Bangkok, poln tropskih plaž, razkošnih trgovskih centrov, razkošnih kraljevskih palač, starodavnih ruševin, okrašenih templjev in nekaterih najbolj glamuroznih nočnih klubov na svetu, je kraj, ki ga morajo obiskati ljubitelji popotovanja. Bangkok, ki je običajno na začetku poti mnogih obiskovalcev, je sodobno mesto z bogato kulturno dediščino. Obstaja 5 glavnih razlogov, zakaj bi morali obiskati Bangkok. To so: kultura, hrana, plaže, nakupovanje in nočno življenje.

Bangkok je glavno mesto Tajske in skoraj vsi popotniki bodo šli skozi to lepo mesto, ko bodo prvi prispeli sem. Ta kraj je najbolj priljubljena turistična destinacija na celotnem Tajskem. Čeprav si je Bangkok zaradi onesnaženosti zraka in težav s prometom prislužil slab ugled, lahko še vedno pridete na počitnice, ker je veliko več. Različni budistični templji, ki jih lahko obiščete, pa tudi spektakularni nakupovalni centri in edinstvene dejavnosti, ki si jih lahko privoščite..

2. Phuket:

phuket_thailand-tourist-places

Druga destinacija za potovanje na Tajskem je Phuket. Ta kraj ima nekaj najlepših plaž, ki jih boste kdaj videli v celotni Aziji. Resnično, to mesto je izjemno. Slikovita lepota in slikoviti razgledi vas bodo navdušili in naredili vaše potovanje nepozabno. Ne skrbite za nastanitev, saj so letovišča odlična in ljudje enako gostoljubni. Tečaji zlata svetovnega razreda, predstave Simona Cabareta in Phuket Fantasea so nekaj, kar ne želite zamuditi.

3. Pattaya:

pattaya_thailand-tourist-places

Pattaya je letovišče na plaži, ki se nahaja zelo blizu čudovitega mesta Bangkok. Sem lahko pridete kadar koli v letu in še vedno doživite čudovito in obsežno širjenje morskega bogastva, ki ga ponuja ta kraj. Toda o Pattayi lahko odkrijete več kot plaže. Da, govorim o zabavnem in navdušenem nočnem življenju. Pivskih barov in klubov je tukaj veliko in imajo tudi druge lokale, kjer se lahko turisti družijo s čudovitimi tajskimi damami, ki tam delajo. Večina turistov želi več časa preživeti tukaj. Lahko rečejo, da je to eno najboljših tajskih turističnih krajev za obisk.

4. Samui:

samui_thailand-tourist-places

Samui je čudovit tropski otok, ki se nahaja na vzhodni obali Tajske. Tu so plaže čudovite in verjetno najboljše, kar jih boste kdaj našli. Najbolj priljubljeni plaži tukaj sta plaža Koh Samui in Chaweng. Plaža Lamai in Big Buddha sta znani tudi zaradi očarljive lepote in nežnega vremena. Na Tajskem najdete čudovita letovišča in hotele, nočno življenje pa je neverjetno. Ne pozabite popiti kozarca piva v lokalnem baru s prijatelji. Prepričan sem, da bo vredno.

5. Chiang Mai:

chiang-mai_thailand-tourist-places

Druga turistična destinacija na Tajskem, ki jo moramo omeniti, je Chiang Mai. Ta kraj vam bo dal povsem drugačno izkušnjo na celotni ravni. Namenjen je tistim, ki bi radi obiskali bogato kulturo in hribovska plemena Chiang Mai. Lahko se odpravite na jahanje slonov, treking, rafting in uživate v naravnih lepotah in na čudovitih lokacijah, ki vam jih ponuja ta kraj. Najboljši čas za obisk tega kraja je med tajskim novoletnim praznikom. Vsak dan iz Bangkoka v Chiang Mai letijo številni leti. Zato, ko pridete sem, obvezno rezervirajte vstopnice. To je eno najbolj obiskanih tajskih turističnih krajev.

6. Tempelj smaragdnega Bude:

tempelj-smaragd-buddha_thailand-tourist-places

Kot vsi vemo, je Tajska budistična država in ljudje so tukaj zelo predani svoji veri in veri. Zaradi takšne predanosti je bilo zgrajenih toliko budističnih templjev. Toda eden, ki je na vrhu lestvice, je tempelj smaragdnega Bude. Če tega niste videli, ste zamudili nekaj posebnega. V tem templju potekajo vsa pomembna vprašanja kraljeve družine. Ima čudovito arhitekturno umetnost, ki bo vaše potovanje naredila toliko bolj nepozabno.

7. Velika palača:

the-grand-palace_thailand-tourist-places

Velika palača, ki je kompleks lepih stavb v središču Bangkoka, zgrajena leta 1782, je glavna turistična atrakcija. Palača, ki je bila prej uradna rezidenca kraljev Siam, se zdaj uporablja samo za uradne namene in je odprta za obiskovalce. Velika palača je dom Wat Phra Kaew, ki je najbolj sveti tempelj na Tajskem, ki zajema Phra Kaew Morakot (smaragdni Buda), sveto podobo Bude, ki je bila natančno izrezana iz enega samega bloka smaragda.

8. Hiša Jim Thompson:

the-jim-thompson-house_thailand-tourist-places

Hiša Jim Thompson, muzej v Bangkoku, ki je kompleks različnih starih tajskih struktur, ki jih je v petdesetih in šestdesetih letih 20. stoletja zbral ameriški poslovnež Jim Thompson iz vseh delov Tajske, je tudi kulturna znamenitost, ki jo je vsekakor vredno obiskati..

9. Damnoen Saduak:

damnoen-saduak_thailand-tourist-places

Kot vsi vemo, je Tajska znana po plavajočih trgih. Najbolj znan med vsemi plavajočimi trgi, Damnoen Saduak, ki je ponavadi najbolje zgodaj zjutraj, preden pride množica in se vročina dneva še poveča, še naprej ponuja pristno izkušnjo tajskega plavajočega trga. To je eno najboljših turističnih krajev za obisk na Tajskem z majhnimi čolni lokalnega trga.

10. Tržnica Chatuchak:

chatuchak-market_thailand-tourist-places

Trg Chatuchak, ki se nahaja v bližini Bangkoka, se razprostira na približno 32 hektarjih in ponuja morda najbolj razburljivo, kaotično in živahno nakupovalno izkušnjo, ki jo lahko doživite kjer koli na svetu. Na tem trgu lahko naletite na karkoli, od vinilnih plošč in kroglic do oklepov in živih morskih konjičkov. Nemogoče je tukaj resnično mogoče.

11. Indra Square:

indra-square_thailand-tourist-places

Indra square ali indra market je priljubljeno, ugledno zaprto nakupovalno središče z več kot 300 veleprodajnimi in maloprodajnimi mesti. Ker so vsi izdelki na voljo po veleprodajnih cenah, se ljudje zbirajo sem in kupujejo vrhunske izdelke po ugodnih cenah. To je eno najboljših lokalnih turističnih krajev na Tajskem, ki ponuja več nakupov na vašem potovanju.

12. Alcazar:

alcazar_thailand-tourist-places

Splošno znan kot Alcazar Cabaret, je bil alcazar prvotno ustanovljen 8. novembra 1981. Danes je “Alcazar” svetovno znan in si je pridobil sloves najboljše transvestitske kabaretske predstave na Tajskem. To je eno najbolj zgodovinskih krajev na Tajskem, ki bo z vami reklo “Wow”.

13. Koralni otok:

coral-island_thailand-tourist-places

Kratka vožnja z ladjo proti zahodu Pattaye vas bo popeljala do čudovitih plaž Koh Larn ali Coral Island, ki ponujajo osvežujočo spremembo tempa od optimistične dinamike plaž Pattaye in naredijo popoln enodnevni izlet. Ta plaža, ki je bila prej ribiško naselje, se ponaša s kristalno modrimi vodami, ki obilujejo z obiljem morskega in koralnega življenja. Sončenje na tej plaži vam lahko da tisto popolno zlato, kot si želite.

14. Hat Yai:

hat-yai_thailand-tourist-places

Hat Yai, največje mesto v provinci Songkhla, je četrto največje mesto na Tajskem. Obiskujejo ga potniki, ki gredo skozi Malezijo in iz nje, kar ji daje edinstven kozmopolitski občutek. Je znano središče ravel, zdravstveni center in nakupovalno zatočišče za Tajce. je izredno priljubljeno turistično mesto za Malezijce in Singapurce.

15. Wat Arun:

wat-arun_thailand-tourist-places

Wat Arun, ki je splošno znan kot Wat Chaeng, se nahaja na zahodnem bregu reke Chao Phraya. To je eden najbolj osupljivih templjev v Bangkoku, tako zaradi lokacije ob reki kot tudi zaradi dejstva, da se po zasnovi zelo razlikuje od drugih templjev v Bangkoku. Wat Arun je eno najlepših turističnih krajev na Tajskem, ki lahko ponudi čudovita doživetja. Wat Arun ali tempelj zore je delno sestavljen iz svetlo okrašenih stolpov in veličastno stoji nad čudovitimi vodami reke Chao Phraya.

Wat Arun se nahaja skoraj neposredno nasproti Wat Phoja, zato je zelo enostavno priti do njega. Vstop v tempelj je 100 bahtov in je odprt vsak dan od 8.30 do 17.30.

Tajska je ena najboljših turističnih destinacij na svetu. Zagotovo ga je treba obiskati, tudi če niste navdušen popotnik. Seveda, ti tajski turistični kraji so vam dali le še en razlog za obisk kraja!