Tisti, ki radi potujejo, morajo razumeti, da je na svetu le nekaj krajev, ki jim bodo omogočili vse življenje. Sikkim je ena tistih čudovitih držav, kjer boste odkrili nekaj najbolj edinstvenih in čudovitih stvari o indijski kulturi. Tu boste našli obilo narave. Slikovita lepota vas bo očarala in razkošna kuhinja vas bo navdušila. Očarljivo oglede, treking, druženje in raziskovanje vam bodo zagotovo naredili nepozabno potovanje. V Sikkimu je veliko turističnih znamenitosti, ki jih lahko obiščete, in če nameravate na počitnice v Indijo, ne pozabite obiskati fantastičnega in vznemirljivega stanja Sikkim. Če iščete kratkega vodnika, ga imamo za vas!

Lepa turistična mesta Sikkim za obisk:

Spodaj imamo seznam čudovitih čudovitih turističnih krajev v Sikkimu, ki vas lahko zagotovo pritegnejo in z družino delite neverjetne občutke.

1. Gangtok:

gangtok_sikkim-tourist-places

Gangtok je glavno mesto Sikkima. Je največje mesto v tej državi in ​​se nahaja v vzhodnem himalajskem območju. Tu boste našli različne narodnosti, kot so Indijanci-Nepalci, Lepchas in Bhutias. Vreme je tukaj zmerno in zmerno in je odličen kraj za turizem. Večina turističnih obiskovalcev kaže zanimanje za ogled tega čudovitega kraja.

2. Soreng:

soreng_sikkim-tourist-places

Soreng je lepa in slikovita vas v zahodni regiji Sikkim. Obdan je z bujnimi zelenimi hribi, na voljo pa je tudi veliko različnih ptic in živali. Če opazujete ptice ali ljubitelje ekologije, ne smete zamuditi tega čudovitega kraja Soreng. Ta kraj je idealen za vas! To je eno izmed popolnih turističnih krajev za obisk v Sikkimu s čudovito razgledno točko.

3. Mangan:

mangan_sikkim-tourist-places

Mangan je lepo mesto, ki se nahaja v Severnem Sikkimu. V zadnjem času je zaradi svojega turizma doživel veliko rast svojega gospodarstva. Ima zmerno podnebje in je med turisti in popotniki precej znan. Prihod sem zagotovo čudovito doživetje. To je eno pomembnih turističnih obiskov v Sikkimu.

4. Jezero Menmecho:

menmecho-lake_sikkim-tourist-places

Sikkim ni samo znan po svojih dolinah, hribih in mestih, ampak tudi po očarljivih jezerih. Jezero Menmecho je eno izmed čudovitih turističnih krajev sikkim. Znan je po svojih postrvi, nastane pa zaradi taljenja snega v poletni in monsunski sezoni. V bližini je tudi ribogojnica.

5. Trg M.G Marg:

m-g-marg-market_sikkim-tourist-places

Trg M.G Marg se nahaja v glavni ulici Gangtok. To je odličen kraj za druženje s prijatelji in družino. Obiščete lahko tudi park Titanik ali se udeležite zabavnih karnevalov. Med počitnicami je na tem mestu veliko ljudi.

6. Padmasambhava:

padmasambhava_sikkim-turistična mesta

Padmasambhava se nahaja v mestu Namchi v mestu Sikkim. Pomeni Lotus Born. Padmasambhava je bil starodavni modrec, ki je močno vplival na budizem v državah, kot sta Butan in Tibet. Struktura tega guruja je veličastna in zlati kip je osupljiv.

7. Prelaz Nathu La:

nathu-la-pass_sikkim-tourist-places

Če ste pustolovski človek in se radi odpravite na treking, je vaš cilj Nathu La Pass. Od čudovitega mesta Gangtok je oddaljen tri ure in se nahaja na kitajski meji. Indijanci so edini, ki lahko potujejo tako daleč in le nekaj dni v tednu je dana ta priložnost. Nathu La Pass je eden najbolj pustolovskih turističnih krajev v Sikkimu, ki bo lahko odličen čas v vašem življenju.

8. Reka Teesta:

teesta-river_sikkim-tourist-places

Če imate radi rafting, prevzemite pobudo, da pridete do reke Teeste. Visoke pečine in peneče reke še dodatno vznemirjajo. Najboljši čas, ko lahko pridete sem, je od oktobra do decembra. Vaše potovanje v Sikkim bo nepopolno brez tega kraja.

9. Botanični vrt Nehru:

nehru-botanical-garden_sikkim-tourist-places

V botaničnem vrtu Nehru boste našli široko in eksotično paleto orhidej. Tu je na voljo tudi mešanica dreves in rastlin. Za najmlajše je tudi majhno igrišče.

10. Lachen:

lachen_sikkim-tourist-places

Lachen, mesto v okrožju North Sikkim, se nahaja na nadmorski višini 2750 metrov. Dobesedni pomen imena Lachen je velik prelaz in ponuja čudovit razgled na himalajske gore. Lachen je osnova za dolino Chopta in jezero Gurudongmar. Dirka v jaku, Thangu poteka vsako leto poleti v Lachenu.

11. Namchi:

namchi_sikkim-tourist-places

Namchi, sedež okrožja južnega okrožja Sikkim, hitro postaja glavno turistično središče in romarsko središče. Samostan Namchi, hrib Tendong in samostan Ralang so nekatera najpomembnejša budistična romarska središča. Največji kip Padmasambhave na svetu z višino 118 čevljev, znan tudi kot Guru Rinpoche, ki je zavetnik Sikkima, se nahaja na hribu Samdruptse nasproti Namchija. Rečeno je tudi, da je hrib Samdruptse mirujoči vulkan in da so budistični menihi hodili na vrh hriba in redno molili vulkan, da bi bil miren. Obstaja tudi Rock Garden, ki se nahaja le nekaj kilometrov navzgor od mesta na poti v Samdruptse. Skalni vrt ima široko paleto rastlin in je lokalno mesto za piknike in rekreacijo, ki ponuja čudovit razgled na goro Kanchenjunga, ki je tretji najvišji vrh na svetu.

12. Vrt Saramsa:

saramsa-garden_sikkim-tourist-places

Imenuje se tudi vrt Ipecac, vrt saramsa pa je ustanovil oddelek za gozdove vlade Sikkim 1922, da bi ustregel potrebam britanskih častnikov in nekdanje kraljeve družine Namgyal. Osupljiva paleta pisanih cvetov in bujno zelenje vam bodo zagotovo spustili čeljust. Na vrtu je tudi velika zelena hiša, ki ohranja široko paleto orhidej. S čudovitim razgledom, ki privablja turiste, je vrt dobro razvit in si lahko privoščite različne rekreacijske dejavnosti, kot sta nogomet in odbojka.

13. Razgledna točka Tashi:

tashi-view-point_sikkim-tourist-places

Sikijski kralj, ki ga je zgradil Tashi Namgyal, 4 km stran od Gangtoka, razgledna točka tashi ponuja spektakularen razgled na goro Khangchendzonga in nekaj drugih znanih čudovito zasneženih gorskih vrhov. Pogled na dolino Gangtok s te točke jemlje dih. Znamenita samostana Phodong in Labrang, ki se nahajata na hribih nasproti tega vidika, je mogoče videti od tu.

14. Alpsko svetišče Kyongnosla:

kyongnosla-alpine-sanctuary_sikkim-tourist-places

Alpsko svetišče Kyongnosla, ki pokriva 31- kvadratnih kilometrov zemlje, leži na nadmorski višini od 3200 do 4200 metrov. Nahaja se 30 km od Gangtoka in ponuja čudovit razgled na vrh Khangchendzonga. Čeprav je velika nadmorska višina svetišča za nekatere fizično zahtevna, osupljivo lepe zasnežene gore dvignejo vaše razpoloženje na povsem drugo raven. Pohodniki pogosto obiščejo ta del Sikkima zaradi izziva, ki ga ponuja, ljubitelji narave pa to svetišče obožujejo zaradi bogate raznolikosti alpskih cvetov, kot so rododendron, primule in magnolije. Snežni leopard, jelena, himalajski črni medved in gorska koza so nekatere živali, ki jih najdemo tukaj.

15. Ganesh Tok:

ganesh-tok_sikkim-tourist-places

Tok Ganesh, posvečen gospodu Ganeshi, je majhen tempelj, ki lahko sprejme le nekaj ljudi hkrati. Za vstop v tempelj se mora človek spustiti na vse štiri. Kljub svoji velikosti ta tempelj obiskujejo popotniki z velikim navdušenjem. Mnogi bhakte posadijo sadike na tla blizu templja v imenu svojih ljubljenih. Ganesh Tok, ki leži na nadmorski višini približno 6500 čevljev, le 7 km stran od Gangtoka, ponuja spektakularen razgled na mesto in čudovito Khangchendzonga. Opazovalni stolp se nahaja v bližini Ganesh Toka. Pogled na zasneženo Khangchendzongo od tu jemlje dih. Najbolje bi bilo, da svoj obisk načrtujete zjutraj, saj lahko slabo vreme zvečer pokvari razgled.

Sikkim je resnično veličasten korak. Njegov čar in lepota vas bosta pustila vezanih. Zato kmalu načrtujte potovanje v to neverjetno indijsko državo!