Udaipur iz Rajasthana je zelo romantično in domišljeno mesto, predvsem zaradi svojih parkov, vrtov in palač. Ima veliko krajev za obisk, hrana tukaj je ekološka, ​​okusna in poceni. Če želite odkriti zgodovino Rajasthana, morate priti v Udaipur. Njegove čudovite lastnosti vas bodo osupnile. Če načrtujete potovanje, je tukaj majhen vodnik. Udaipur se imenuje tudi mesto jezer.

Lepa turistična mesta Udaipur za obisk s slikami:

Tukaj je seznam najboljših turističnih krajev za obisk v Udaipurju, ki daje čudovit in čudovit čas za vaše potovanje z veseljem. Ko enkrat obiščete to zgodovinsko in čudovito mesto, ga nikoli ne pozabite.

1. Saheliyon-Ki-Bari:

Saheliyon Ki Bari udaipur turistična mesta

Saheliyon-Ki-Bari je zelo pomembna in znana turistična atrakcija, ki se nahaja v Udaipurju. Leži v severnem delu mesta in je polno zimzelenih dreves, grmovnic in grmovnic. Marmorni sloni in lotosovi bazeni so tudi nekatere od njegovih najboljših znamenitosti. Prihod sem zagotovo lepo doživetje. To je ena izmed najbolj razburljivih turističnih destinacij, ki si jih lahko ogledate in uživate v udaipurju. To je najboljši turistični kraj v udaipurju.

2. Kompleks mestne palače:

City Palace Complex zgodovinski kraji v udaipurju

Kompleks City Palace je bil v bistvu palače, ki so bile spremenjene v hotele. Danes so velika turistična atrakcija in so ustvarili tudi nekaj dobrega dohodka. Ima dva verodostojna palačna hotela in tudi Muzej mestne palače. To je zagotovo največji kompleks Rajasthana in enkrat bi ga morali obiskati.

3. Bagore Ki Haveli:

Kraji za obisk Bagore Ki Haveli v udaipurju

Bagore Ki Haveli je v 18. stoletju zgradil premier Rajasthana. Po petletnem obnavljanju tega kraja so ga končno preuredili v muzej. Ta kraj je spektakularen, saj boste odkrili veliko o kulturi Rajasthani, še posebej, če naletite na kraljevske slike, osebne predmete, kostume in arhitekturo. Vaše potovanje v Udaipur bo nepopolno, dokler ne pridete sem. To je eno najboljših turističnih krajev v udaipurju za obisk.

4. Jezero Pichola:

Jezero Pichola najboljša mesta za obisk v udaipurju

Jezero Pichola v Rajasthanu je absolutna lepota. Čeprav je to umetno delo, vam to jezero ponuja odlične naravne poglede in lokacije. Tu se lahko odpravite tudi na izlet, ki vas bo stal okoli 300 do 500 rupij. Če boste prišli sem, boste dobili povsem nov pogled na mesto Udaipur. Kako se sprašujete, ko obiščete to idealno in odlično turistično mesto v udaipurju.

5. Ambrai Ghat:

Ambrai Ghat udaipur znana mesta

Če ste ljubitelj fotografije in iščete mesta za snemanje v Udaipurju, ne smete zamuditi Ambrai Ghat. Sončni zahodi tukaj dihajo. To je priljubljena lokacija za vse zaljubljene ptice in pare in je bila ocenjena kot eno najboljših turističnih krajev v udaipurju.

6. Monsunska palača:

Monsunska palača mora obiskati kraje v udaipurju

Monsunska palača se nahaja na hribu in je najboljši kraj za obisk v sezoni monsunov. Pripadala je kraljevi družini Mewar, dokler je vlada ni vzela v svoje roke. Čeprav to mesto ni zelo dobro vzdrževano, je dobro, da so ga obnovili in ga lahko še vedno obiščete kadar koli v letu.

7. Jagdiški tempelj:

Jagdish Temple udaipur ogled znamenitosti

Tempelj Jagdish se nahaja na območju Lal Ghat v Orissi in je brezmadežen in sijoč bel tempelj. Posvečena je lordu Jagannathu in tukaj hrani ogromnega črnega idola njegovega imena. Najboljši del tukaj je obred čaščenja, ki poteka ob vsakem sončnem vzhodu in zahodu.

8. Pot Udaipurja:

Udaipurska vrvna pot

Če ste ljubitelj pustolovščin, bi morali vsekakor priti na pot Udaipur. Vstopnice so na voljo pri 72 rupijah za odrasle Indijance in približno 300 rupij za odrasle tujce. Na voljo so tudi vstopnice za otroke, vse odvisno od višine in narodnosti. Bodite pripravljeni počakati, saj so čakalne vrste vedno dolge. To je eno najbolj avanturističnih krajev za obisk v udaipurju.

9. Shilpgram:

Shilpgram najboljši turistični kraji v udaipurju

Shilpgram iz Udaipurja je bil zgrajen po naročilu vlade leta 1986. Ta kraj je odraz kulture in tradicije Rajasthana, Gujarata in Maharaštre. Tu boste našli tudi nekaj najboljših ljudskih plesov, ki jih vodijo, pa tudi jahanje kamel in konj.

10. jezero Fateh Sagar:

Jezero Fateh Sagar

Sagar jezera Fateh je eden od čarov Udaipurja. Jezero se nahaja severno od Pichole in je eno najboljših krajev v Udaipurju. Kraj je tako lep in energičen, da vsako leto privabi številne turiste. Jezero je s pomočjo tunela povezano s severnim delom jezera Pichola. Vožnja s čolnom je ena najpomembnejših dejavnosti na tem mestu. Obstaja veliko možnosti, da bi se zabavali, za sagar jezera Fateh pa lahko rečemo, da je ena najboljših stvari, ki jih Udaipur ponuja svojim obiskovalcem. Na tem jezeru je več otokov, ki sicer niso tako veliki, a skoraj vsi so slikoviti. To je najbolj privlačen turistični kraj v udaipurju.

11. Jag Mandir:

Jag Mandir turistične znamenitosti v udaipurju

To je še en neverjeten turistični kraj v udaipurju, ki ga ljudje pogosto obiskujejo in lahko rečemo, da je to tudi eno najboljših krajev za ogled v Udaipurju. Jad Mandir slovi po svoji zunanji lepoti in je znan tudi po svojem notranjem ambientu. Ta kraj je obiskalo veliko znanih ljudi, ki so dali pozitivne povratne informacije o tem neverjetnem kraju. Razkošen hotel na tem mestu je videti kot palača iz 17. stoletja. Kraljevsko in zgodovinsko vzdušje tega kraja turiste zanima za ta kraj.

12. Lake Palace:

Lake Palace lepa mesta v udaipurju

Ali potrebujete nekaj krajev za ogled Udaipurja? Jezerska palača je edinstvena. Kraj ima nekaj neverjetno lepih arhitekturnih lepot in je tudi precej znan po zunanji strukturi stavbe. Obstajajo številni statuti, ki so vredni ogleda. Lahko rečemo, da ima ta kraj čudovit pridih lepote. Celotno območje 18. stoletja je skoraj na vseh straneh obdano z vodo in do njega boste prišli s pomočjo vodnega prometa. Palača je znana tudi med turisti, saj je igrala pomembno vlogo (lokacijo) v filmu o Jamesu Bondu.

13. Gulab Bagh in živalski vrt:

Gulab Bagh in živalski vrt

To je največji vrt v mestu in državi. Na obisk tega čudovitega vrta pridejo ljudje iz sosednjih držav in skoraj vseh delov države. Na vrtu je kar nekaj vrtnic različnih sort, zato se kraj imenuje “Gulab Bagh and Zoo”, kjer “Gulab” pomeni “vrtnica”. Barvita obilo cvetja naredi ta vrt pravljico za oči in ga uvršča med najbolj očarljive kraje. Okoli tega kraja se nahajajo številne priljubljene znamenitosti v bližini in zato ljudje to mesto ohranjajo rezervirano za obisk seznama kot portala za povezavo z drugimi zanimivostmi in kraji.

14. Moti Magri:

Moti Magri udaipur potovalna mesta

V bližini jezera Fateh Sagar je zgrajen čudovit kip, ki prikazuje moškega, ki jezdi na konju (polnjenje), ki se nahaja na beli stebričasti zgradbi. To je kip slavnega junaka Rajputa Maharane Pratap. Kip iz brona je pravzaprav poslastica za oči. Ljudje prihajajo sem, da bi si ogledali ta lepo narejen kip. Kip se nahaja na bisernem hribu, ki je tudi ena najboljših lokacij v Udaigarhu. To je lahko eno najboljših krajev za ogled v Udaigarhu.

15. Palača Shiv Niwas:

Palača Shiv Niwas

V Udaigarhu je veliko zgodovinskih palač in ena izmed njih je palača Shiv Nivas. Palačo je mogoče videti z druge strani jezera Pichola. Hotel je v obliki polmeseca in ima na voljo številne možnosti za obiskovalce, kot so sobe za zabavo, internet (WiFi), apartmaji, saloni, bližnje restavracije itd itd..

V Udaipurju je veliko lepih krajev, o nekaterih najboljših pa razpravljamo tukaj. Dejanski seznam se nikoli ne konča. Vendar pa so to nekateri najlepši kraji, ki jih turisti želijo obiskati precej pogosto. Če kdaj obiščete Udaipur, je priporočljivo, da vsekakor obiščete te kraje.