Mysore je mesto zgodovine in kulture. Tu boste našli najrazličnejše templje, grobnice, palače, umetniške galerije in vrtove. Ta kraj je najbolj znan po svoji lepoti in čudovitih turističnih znamenitostih. Če se kmalu odpravljate na potovanje v južno Indijo, si ne morete privoščiti zamude v Mysoreju. Tako smo naredili kratek vodnik po obisku krajev Mysore.

Lepi turistični kraji Mysore za obisk s fotografijami:

Obstaja toliko turističnih krajev v Mysoreju v zvezni državi Karnataka za ogled znamenitosti. Tukaj v tem članku smo skupaj s slikami podali seznam najboljših turističnih krajev v Mysoreju za obisk.

1. Palača in umetniška galerija Jaganmohan:

Turistična mesta za obisk v Mysoreju

Palača in umetniška galerija Jaganmohan je ena najstarejših stavb v Mysoreju. Star je približno 150 let. Zgradil ga je kralj Mysore in je eno najlepših krajev, ki jih boste tukaj videli. Prej je bila hiša kraljeve družine, zdaj pa se uporablja za izlete in turistične namene.

2. Palača Mysore:

mysore-palace_mysore-tourist-places

Palača Mysore je veličastna stavba, ki se nahaja v osrčju mesta Mysore. Arhitektura je tukaj briljantna in slike so osupljive. Zgrajena je v indosaracenskem slogu in ima v notranjosti prostorne dvorane. Ta kraj je res čudovit. To je eno najboljših turističnih krajev za obisk v Mysoreju.

3. Vrtovi Brindavan:

brindavan-garden_mysore-tourist-places

Vrtovi Brindavan v Mysoreju so glavna turistična atrakcija in so eden najbolj privlačnih in čudovitih vrtov, ki jih boste tukaj videli. Zgrajen je čez reko Cauvery in vam ponuja slikovito lepoto. Zgrajen je bil v času režima Krishnaraje Wodeyar in ta vrt je zagotovo najboljši turistični kraj za obisk v Mysoreju.

4. Slapovi Balmuri:

balmuri -alls_mysore-tourist-places

Slapovi Balmuri se nahajajo približno 11 kilometrov stran od zavetišča za ptice Ranganathittu in so eno najboljših piknik mest v Mysoreju. Slap tukaj je očarljiv in vedno boste našli ljudi, ki se zabavajo in se igrajo v vodah. Je umetna konstrukcija in ima vsako leto veliko obiskovalcev.

5. živalski vrt Mysore:

mysore-zoo_mysore-tourist-places

Ko pridete v živalski vrt Mysore, boste našli čudovito in odlično zbirko prosto živečih živali. Nahaja se v hribih Chamundi in je čudovit kraj, kjer lahko raziskujete in odkrivate živali Mysore. Tu boste našli tudi jezero, ki doda čar živalskega vrta. To je eno izmed najboljših krajev za ogled v Mysoreju, ki vas lahko razveseli, ko neposredno in skoraj vidite divje živali.

6. Cerkev sv. Filomene:

st-philomenas-church_mysore-tourist-places

Cerkev sv. Filomene je bila ustanovljena leta 1933. Posvečena je sveti Filomeni in je bila zgrajena v neogotskem slogu. Notranjost te cerkve je čudovita, okolje pa zelo mirno in mirno. Ob prihodu na ta kraj se boste zagotovo počutili lahkotno in udobno.

7. Somanathapura:

somanathapura_mysore-tourist-places

Somnathpur se nahaja v bližini meje Karnataka-Kerala. Je majhna vasica in se nahaja na bregovih reke Cauvery. To je slikovito in čudovit kraj za obisk med počitnicami. To je idealen kraj za vse ljubitelje narave in eko, saj je okolje tako naravno in lahkotno. To je eno najlepših in najbolj naravnih krajev za obisk okoli Mysorea.

8. Tempelj Melkote:

melkote-temple_mysore-tourist-places

Tempelj Melkote je znano versko mesto v Mysoreju. Gleda na reko Cauvery in se nahaja na vrhu skalnatega hriba. Videz tega templja je popolnoma lep in vsak dan prihaja veliko obiskovalcev. Tukaj si lahko ogledate nekaj Kalyanijev in tudi arhitekturo, kar je neverjetno. Prihod sem bo odlična izkušnja.

9. Gumbaz:

gumbaz_mysore-tourist-places

Mysore je znan po velikem bojevniku Tipu Sultanu. Bil je ponos južne Indije in je bil navdih številnim bojevnikom in vojakom. Če bi radi obiskali spomenik Tipu Sultan, morate priti v Gumbaz. Zgrajena je na dvignjeni ploščadi in ima grobove različnih plemičev in poglavarjev. Prihod sem zagotovo čudovita izkušnja.

10. Hribi Chamundi:

chamundi-hills_mysore-tourist-places

Mysore je predvsem kraljevska dežela, med neštetimi mestnimi palačami pa Chamundi Hills ponujajo edinstveno doživetje in obisk. Hrib Chamundi je eno najboljših turističnih krajev v Mysoreju in številni turisti iz vse države se prihajajo pokloniti Chamundi Devi. Hribi Chamundi so znani predvsem po templju na vrhu hriba, ki je bil prvotno zgrajen v 11. stoletju. Tempelj je bil prenovljen v znano turistično točko.

Glavna atrakcija za turiste je molitev med festivalom Dasara, ki poteka vsako leto v oktobru. Tempelj je bil zgrajen v času dinastije Wodeyar in je imel poseben pomen za ljudi iz dinastije.

11. Lalitha Mahal:

lalitha-mahal_mysore-tourist-places

Lalitha Mahal je zelo blizu glavne turistične atrakcije v hribih Mysore-Chamundi. Ta veličasten spomenik je druga največja palača v Mysoreju. Prvotno je bil zgrajen za indijskega podkralja, preden je bil spremenjen v kraljevo gostišče. Lalitha Mahal je bila zamisel Maharaje Krishnaraje Wodeyarja IV. Arhitektura je močno navdihnjena s katedralo sv. Pavla v Londonu in drugimi arhitekturnimi čudesi Evrope.

12. Jezero Karanji:

karanji-lake_mysore-tourist-places

Poleg velikega odmerka avtorskih pravic, ki ga mesto ponuja, je Mysore zelo znan po divjih živalih in je središče narave. Beseda Karanji v domačem jeziku pomeni ‘vodnjak’- jezero Karanji je eno izmed številnih turističnih krajev za obisk v Mysoreju. Nahaja se ob vznožju hribov Chamundi, zgradil pa ga je eden od velikih kraljev Mysorea. Je največje jezero v državi Karnataka. Slikovita lepota jezera je velika atrakcija za turiste, ki radi opazujejo ptice, saj je znano, da veliko različnih ptic obiskuje to jezero.

13. Železniški muzej:

železnica-muzej_mojso-turistična-kraji

Muzej v Mysoreju izstopa iz kraljeve aure, ki pokriva celotno mesto. Železniški muzej je zelo drugačen muzej za obisk in je eno najboljših krajev za ogled v Mysoreju. Indija ima samo dva železniška muzeja, enega v New Delhiju, drugega v Mysoreju. Sprehod po tem muzeju je kot izobraževalni izlet, ki razsvetljuje rojstvo in postopen razvoj lokomotiv v Indiji. Ta muzej prikazuje starodavne lokomotive, ki so do danes v dobri formi in jih vlada še vedno uporablja.

14. Zavetje ptic Ranganathittu:

ranganathittu-bird-sanctuary_mysore-tourist-places

To ptičje zatočišče ponazarja naravne lepote Mysoreja. Ranganathittu je eno izmed krajev za ogled v Mysoreju in daje občutek, da ste blizu narave. Lepota in spokojnost kraja jemlje dih. Ranganathittu je zelo priljubljen med ljubitelji ptic in tistimi, ki opazujejo ptice kot šport. Je tudi eno največjih svetišč za ptice v južni Indiji. Je eno najstarejših jezer v Mysoreju. Zgrajena je bila leta 1864 za oskrbo z vodo za namakanje zemljišč zunaj mesta.

15. Jezero Kukkarahalli:

kukkarahalli-lake_mysore-tourist-places

Jezero skozi vse leto privabi več kot sto različnih ptic in je praznik za vse, ki obožujejo opazovanje ptic in ptic. Od vseh obiskanih krajev Mysore je to kraj, kjer umetno jezero živi v popolni harmoniji s pticami, večina jih je vodnih. Nekatere ptice, ki obiščejo to jezero, so Evrazijski žličarji, Vzhodni darterji, Črne kronane nočne čaplje in mnoge druge. Jezero Kukkarahalli je priljubljeno mesto za oglede znamenitosti in ima predpise, da ljudje sedijo ob jezeru in se sprostijo, meditirajo in se povežejo z materjo naravo. Zelo znan je tudi med ljudmi, ki si privoščijo jutranje in večerne sprehode.

To je bilo nekaj najboljšega za početi v Mysoreju, zimska sezona pa velja za najboljši čas za obisk Mysorea. Spakirajte kovčke, rezervirajte vstopnice in pojdite na obisk teh neverjetnih krajev, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Navsezadnje živimo samo enkrat!