Manali v Himachal Pradeshu je priljubljena hribovska postaja, ki leži v dolini reke Beas. Je del okrožja Kullu in ima zmerno prebivalstvo. Vsako leto ga obišče več turistov, ki čutijo potrebo po tem, da preživijo nekaj časa med hribi, da si opomorejo in se le sprostijo. Znameniti prelaz Karakorum se nahaja zelo blizu tega mesta.

Lepa turistična mesta Manali za obisk:

Tukaj je nekaj najboljših in najbolj znanih turističnih krajev v Manaliju, ki vam bodo zagotovo dali čudovit čas za celotno potovanje.

1. Jezero Chandratal:

chandratal-lake_manali-tourist-places

Jezero Chandratal, znano tudi kot Beas kund, je kraj velikega zgodovinskega pomena. Menijo, da je veliki modrec Vyasa bival blizu tega jezera, ki izvira iz svete reke Beas, in se vsak dan kopal v vodah tega kunda. Številni turisti pridejo vse do Manalija samo zato, da se kopajo v vodah tega jezera.

2. Prelaz Chandrakhani:

chandrakhani-pass_manali-tourist-places

Ta vozovnica se večinoma uporablja za treking. Najboljši čas za obisk je od maja do oktobra. Po oktobru postane malo prehladno za navadne moške. Prelaz ponuja panoramski pogled na okoliške gore. Dolino Malana povezuje z dolino Kullu. Številni pohodniki, ki se zadržujejo v Manaliju, segajo čez prelaz do majhne vasice Malana.

3. jez Pandoh:

pandoh-dam_manali-tourist-places

Hidroenergetski jez za generator električne energije, zgrajen na reki Beas, je jez Pandoh eden najlepših objektov, ki jih je naredil človek. Jez upravlja upravni odbor Bhakra Beas in se dvigne na 76 km nadmorske višine. Čeprav ni ravno v Manaliju, ta jez leži na poti od Kulluja do Manalija. Ta jez je eden najlepših turističnih krajev v Manaliju, ki ga lahko zabavate s svojim plavajočim zvokom.

4. Rohtang Pass:

rohtang-pass_manali-tourist-places

Prelaz Rohtang je eden izmed znanih prelazov v himalajskih gorah. Tega prehoda ne zamudi niti en turist, ki obišče Manali! Ta pot, ki povezuje Kullu s sosednjimi dolinami, je odlično mesto za piknik. Ta prelaz je včasih tudi poleti snežen! Neverjetni razgledi s snežnih vrhov, ki jih doživite, ko stojite tukaj, vas bodo zadihali, včasih dobesedno. je eno najboljših manali krajev za obisk.

5. Dolina Solang ali snežna točka:

solang-valley-or-snow-point_manali-tourist-places

Dolina Solang se nahaja blizu Manalija, med vasjo Solang in Beas kundom. Dolina privablja turiste iz različnih razlogov. Za nekaj verskih turistov je dolina pomembna zaradi svetišča Lord Shiva, v katerem je, za druge pustolovske pa dolina zabava, saj ponuja odlične pustolovske dejavnosti, kot so padalstvo, drsanje/smučanje, zorbing in jadralno padalstvo!

6. Trgovska cesta:

mall-road_manali-tourist-places

Mall cesta je najpogostejše mesto v Manaliju. To je kot tipičen poln bazar, kjer se lahko ohladite in nakupujete spominke! Živahno živahno nagnjeno stezo, na obeh straneh obdano s stojnicami, predstavlja pisano sliko. Vendar se v trgovinah dogaja veliko pogajanj, zato se ne odrežite! Toda tudi brez pogajanj lahko kupite nekaj poceni drobnarij, kot so volnene kape, rokavice, stole itd..

7. Veliki himalajski narodni park:

veliki-himalajski-narodni-park_manali-turistični kraji

Veliki himalajski narodni park ali park Jawaharlal Nehru hrani nekaj zelo redkih vrst divjih živali. Okoliške gore dajejo parku spektakularen naravni razgled, ki prispeva k polovici njegove vabe. Park ima kratke slapove in potoke ter jezera in več različnih živali, ki živijo v svojem naravnem okolju. To je eno najboljših turističnih krajev v Manaliju, ki ga lahko obiščete in vam lahko ponudi odlično doživetje.

8. Tempelj Bijli Mahadev:

bijli-mahadev-temple_manali-tourist-places

Tempelj Bijli Mahadev je posvečen Gospodu Šivi in ​​leži na vrhu visokega hriba. To templju omogoča čudovit razgled na okoliško pokrajino. Medtem ko globoki padci ob straneh njenih cest nekaterim turistom omotijo, druge pustijo dihati.

9. Kopeli Vashisht:

vashisht-baths_manali-tourist-places

Vashisht je majhno mesto na bregovih reke Ravi. Ta kraj slovi po številnih naravnih izvirih. Turisti, ki obiščejo Manali, se skoraj vedno odpravijo na kratki izlet v Vashisht, da se kopajo v vodah teh ‘kundov’. To je še eno izmed najbolj obiskanih turističnih krajev v Manaliju, ki vas bo razveseljeval ves dan.

10. Tempelj Hidimba Devi:

hidimba-devi-temple_manali-tourist-places

Tempelj Hadimba Devi se nahaja na vrhu hriba, ki je obdan s cedrovimi gozdovi, in je bil zgrajen leta 1553. Narejen je v spomin na Raksasa Hidimbo, ženo Bhime, enega od Pandav. Zgrajena je nad ogromno skalo, ki so jo častili kot podobo božanstva. Ima osupljivo zasnovo, vključno z izrezljanimi lesenimi vrati, tremi kvadratnimi strehami, ki so pokrite z lesenimi ploščicami, in četrto streho iz medeninastega stožca. Neverjeten kraj za obisk in negovanje lepote starodavne indijske arhitekture. Nekaj ​​kilometrov stran se nahaja še en tempelj, posvečen Ghatotkatchu, sinu Bhime in Hidimbe, ki ga je treba obiskati tudi enkrat, da uživate v tem čudovitem verskem kraju.

11. Slapovi Jogini:

jogini-drops_manali-tourist-places

Eno najlepših krajev za obisk v Kullu Manali so Jogini slapovi. Ta čudovit slap se nahaja v bližini vasi Joshini Devi Mandir v vasi Vashisht. To je slap s tokom, ki se spusti navzdol in se pridruži reki Beas v dolini Kullu. To je sveto mesto v imenu boginje Jogini. To je lepa in mirna vas, ki jo je treba vsaj enkrat obiskati, da bi ohranili lepoto tega svetega kraja. Če ste željni pustolovščine, je to mesto nujno obiskati, saj lahko opravljate treking in druge dejavnosti, ki vam bodo pomagale uživati ​​do srca. To bi morali obiskati ljubitelji narave in ljubitelji fotografij.

12. Nehru Kund:

nehru-kund_manali-tourist-places

Eden izmed najbolj priljubljenih turističnih krajev v Manaliju je Nehru Kund, ki se nahaja 5 km na nacionalni avtocesti proti Lehu v Kullu. Ta kraj je primeren za ljubitelje narave in ljubitelje fotografije. Ta kraj je dobil ime po prvem indijskem premierju, tj. Jawaharlal Nehru. Ta kraj je poln ljudi, ki imajo neizmerno ljubezen do naravnih lepot. To je naravni izvir, ki izvira iz jezera Brighu, ki se nahaja visoko v gorah. Kot že ime pove, velja, da je Jawaharlal Nehru pil vodo iz tega naravnega izvira, kadar koli je bival na tem mestu. Nehru Kund, obdan z zelenjem, je eno najboljših znamenitosti Manalija.

13. Palača Sultanpur:

raja-rupi-kullu_manali-tourist-places

To je eno izmed lepih krajev za ogled v Manaliju. Vsebuje čudovite miniaturne slike, narejene v čudoviti mešanici paharskega in kolonialnega sloga, ki temeljijo na različnih temah. Te slike prikazujejo podeželsko ozadje lokalnega prebivalstva Kullu in Manali. Prej je bila ta palača znana kot palača Rupi, ki je bila uničena v potresu. Kasneje so jo z ostanki rekonstruirali in nato poimenovali Sultanpurjeva palača. To je treba obiskati za ljudi, ki radi občudujejo lepote starodavne Indije in slike.

14. Manikaran Gurudwara:

manikaran-gurudwara_manali-tourist-places

Manikaran je čudovit kraj v dolini Parvati na reki Parvati v Kullu. To je lepo romarsko središče in privablja veliko hindujcev in sikhov. Lepa Gurudwara je prisotna v Manikaranu, ki jo je treba obiskati vsaj enkrat. To je čudovita kombinacija miru in lepote. Vroči izvir, hrana s prasadom in bivanje v tako lepem in mirnem kraju so nujne za enkratne dobre izkušnje. Voda vročega vrelca velja za ugodno in verjame, da ima kurativno moč in druge zdravilne lastnosti. To je res čudovit kraj za duševni mir, saj je res lep in se nahaja na prijetnem mestu. Če obiščete Kullu Manali, morate vsaj enkrat obiskati ta čudovit kraj.

15. Gulaba:

gulaba_manali-tourist-places

To je čudovit kraj v bližini Rohtang Pass Road v Manaliju. To je čudovit razgledni kraj in še posebej neverjeten za ljubitelje narave. Med obiskom te čudovite hribovske postaje je eno najboljših krajev, ki jih morate obiskati, Gulaba in ceniti to čudovito mesto zaradi njegove čudovitosti in spokojnosti. To slikovito mesto je dobro razbremenjeno za oči in je bilo oboževano zaradi privlačnih naravnih lepot in čarobne aure. Pot proti Gulabi se odpre le poleti. Pogled na čudovite gore, obremenjene s snegom, prelepo reko Beas in majhne travnike dodajajo območju dodatno lepoto in čar. Ta kraj je dobil ime po Raji Gulab Singh iz Kašmirja, ki je svoje tabore postavil na tem čudovitem mestu. To je neverjetno slikovit kraj, ki ga lahko enkrat obiščete v Manaliju.

To je bilo nekaj najboljšega za početi v Manaliju, najboljši čas za obisk Manalija pa je vse leto, razen monsunskih mesecev. Manali ni nič manj kot raj za popotnike. Če radi hodite, mora biti Manali na vašem seznamu za obisk (P.S. Seznam kmalu obiščite!). Zabavajte se in uživajte v lepotah Manalija.