Dubaj ni le raj za nakupovalce ali kraj za slavne bogataše, ampak je zelo svetovljansko mesto s svojo živahnostjo in ljubeznijo. Mesto ima za vsakogar nekaj, od otrok do starejših in nikogar. bi bil ob obisku tukaj razočaran.

Za otroke in družine je nujen vodni park Wild Wadi z veliko vožnjami, ki poženejo adrenalin in ohranijo um. Družine, velike in majhne, ​​bi imele radi veliko možnosti za izlete, vse od peščenih puščav do peščenih plaž, parka Al Mamzar ali celo do znamenite plaže in parka Jumeira, kot smo že omenili, je za vsakogar nekaj, kar lahko uživa in dobi tudi zabavali.

Odpeljite svoje najmlajše v znamenito KidZania, kjer se otroci igrajo svojih najljubših likov ali postanejo tisti, ki si želijo, policisti ali gasilci. To je interaktivno mesto, ki je zgrajeno tako, da ohranja pozornost in miselnost mladih. Stranski park Creek slovi po ljubiteljih živali, in če imate radi kosmate angele, bi morali biti tukaj, da jih vidite v njihovih domačih habitatih. Lahko bi se odpravili in obiskali znameniti rezervat za ohranitev puščave v Dubaju in opazovali, kako mati narava skrbi za svoje najmlajše, kar je precej poučno in zabavno hkrati, kajne??

dubai-tourist-places_dubai-tourist-places

Tudi odrasli in starejši občani imajo v Dubaju veliko užitka, na primer oglede mesta in puščav, mošejo Jumerirah, spoznavanje kulture in tradicije itd. Pojdite na popotnico, ki vas popelje v muzej v Dubaju in izvedete več o zgodovini mesta, ali pa bodite v pristanišču Bur Dubai Abra Dock za vodne zabavne trenutke s svojimi najdražjimi. Tu lahko uživate v vožnji s čolnom, znameniti vodnjaki v Dubaju pa vas bodo očarali, medtem ko sonce zahaja in pozno v noč.

Morate biti tukaj, da vse to doživite, zato smo pripravili najboljša mesta za preverjanje. Zato vas prosimo, da preberete in o tem dobro obvestite. Tukaj je nekaj najboljših krajev za obisk v Dubaju.

Neverjetni turistični kraji v Dubaju za obisk:

V Dubaju je toliko naravnih turističnih destinacij s čudovitimi lokacijami in znamenitostmi. Tukaj vsebuje 15 najboljših in čudovitih turističnih krajev v Dubaju skupaj z neverjetnimi znamenitostmi.

1. Dubajski vodnjaki:

dubai-fountains_dubai-tourist-places

Uživajte v glasbeni zabavi plesnih vodnjakov, svetlobni šov in vodne igre bi vas ujeli, medtem ko vas slani vetrič večera preplavi. Plesne fontane imajo svoje ime za številne pohvale in vaši večeri bi bili čarobni. Vode vodnjakov segajo do višine 500 čevljev in se ujemajo z mizansceno na istih linijah kot tiste, ki bi jih našli pri fontanah Bellagio v LAS VEGASU. Pridite na jezero Burj Khalifa in naslednjič bodite del svetlobe, glasbe in plesa.

2. Delfinski zaliv:

Dolphin-Bay_dubai-turistična mesta

Tudi mi imamo radi delfine, zato bi radi obiskali Dolphin Bay v Dubaju. To je največji ali naj rečemo največji in zelo prefinjen habitat za delfine po vsem svetu. Obiskovalci lahko vidijo, kako živijo delfini in kako medsebojno delujejo, vi pa tudi. Kraj je primeren za vse starostne skupine in če znate plavati, vas delfini želijo kot svojega gosta, mokrega in igrivega z njimi v plitvih vodah. Tu se lahko tudi potapljate in se zabavate z majhnimi sesalci, vse nežne in prijazne.

3. Center za kulturno razumevanje SMCCU Sheikh Mohammed:

smccu-sheikh-mohammed-center-for-cultural -standing_dubai-tourist-places

Ponovno bi se otroci in najstniki radi zabavali, če bi imeli priložnost, vendar bi bila zabava tudi poučna. Dobrodošli v znamenitem centru za kulturno razumevanje Sheikh Mohammed (SMCCU), kjer bi se mladi naučili veliko o Dubaju, z verskega in kulturnega vidika, tudi o običajih in tradicijah. To je kraj, kjer so interaktivne seje in programi običajni, ob obrokih po hiši, ogledih mošeje in izobraževalnih programih, ki vključujejo tudi zabavo in učenje.

4. Dubaj: Burj Khalifa:

dubai-burj-khalifa_dubai-tourist-places

Veličasten in čudež sodobne arhitekture, Burj Khalifa je območje, ki ima veliko nakupovalnih centrov, hotelov in zabave, ki se dogajajo 24 ur na dan. Burj Khalifa je najvišji arhitekturni spomenik na celem svetu in ima svojo zunanjo razgledno ploščad na vrhu, ki leži v 124. nadstropju stavbe. Na razgledni ploščadi bi bil eden pri znamenitem teleskopu Behold, kjer bi lahko v realnem času videli, kako izgleda okolica, kot bi izgledali orli. Tu boste začutili vremenske razlike, spremembe pokrajine in še več.

5. Dubai Marina Yacht Club:

dubai-marina-yacht-club_dubai-tourist-places

Ljubitelj Dubaja ali novega Dubaja, DMYC ali Dubai Marina Yacht Club slovi in ​​slovi. Tu se pridobijo člani tisti, ki imajo zasebne jahte, vendar vas to ne bi smelo ustaviti pri obisku. Turisti se zbirajo na tem mestu, da uživajo v dolgih vožnjah po kanalu, dolgih 3,5 km, in med več kot petsto izmed njih izberejo jahto. To mesto je eno najbolj znanih in čudovitih turističnih krajev v Dubaju.

6. Rezervat za ohranitev puščave v Dubaju:

dubaj-puščava-ohranjanje-rezervat_dubaj-turistična mesta

Če si želite mirnega puščavskega safarija, divjih živali, ogleda nacionalnega parka v Dubaju, vam bo rezervat Dubai Desert Conservation Reserve dal to in še več. To je zaščiteno območje, ki je namenjeno ohranjanju in ima naravni celinski ekosistem na mejah puščave. Območje je cenjeno in je član Mednarodne zveze za ohranjanje narave, priznano pa je tudi v okoljskem programu Združenih narodov. Obiskovalci bodo našli različne rastlinske vrste, živali in ptice, plazilce in ja, tudi slavni arabski oriks.

7. Konjeniški center Al Sahra:

al-sahra-konjeniški center_dubai-turistični kraji

Sredi oaze konjeniški center Al Sahra ponuja popolne storitve tistim, ki radi vozijo. Velike skupine turistov se zbirajo na tem območju zaradi številnih potreb po jahanju, center pa je osredotočen tudi na stranke in prijazen. Si predstavljate, da ste med najboljšimi konji in se med počitnicami v Dubaju učite od strokovnjakov, kako prevzeti odgovornost za vajeti? Razburljivo in edinstveno, kajne? Obstajajo seje tako za izkušene jahače kot za začetnike, naokoli pa je veliko livernih naprav in inštruktorjev. Prav tako bi morali sodelovati v programu Camel Encounter, ki je hit domačih in tujih turistov. Skratka, konjeniški center Al Sahra je kraj, kjer se naučite ene od tradicij Dubaja, jahanja!!

8. Dubajski muzej:

dubai-museum_dubai-tourist-places

V trdnjavi Al-Fahidi so stene zgrajene iz tradicionalnih koralnih blokov in jih držijo skupaj z apnom. “Handels” podpirajo zgornje lesene palice. Strop je izdelan iz dlani, blata in mavca. Je pomemben muzej mesta. Očarljivi stari zemljevidi emiratov in Dubaja so na vhodu svetlo okrašeni. Na dvorišču je več tradicionalnih čolnov in hiša iz palmovih listov z vetrnim stolpom. V veličastnem muzeju je na ogled različno orožje, glasbeni inštrumenti in eksponati, ki prikazujejo način življenja Emiratov.

9. Hiša šeika Saeeda Al-Maktouma:

sheikh-saeed-al-maktoum-house_dubai-tourist-places

Rezidenca šeika Saeeda Al Maktouma je bila obnovljena kot muzej, ki natančno obdeluje arabsko arhitekturo. V notranjosti so eksponati Dubajskega muzeja zgodovinskih fotografij in dokumentov. Fotografije ribištva, biser in gradnje čolnov predstavljajo morsko krilo muzeja. Črke, zemljevidi in kovanci emiratov v razvoju so postavljeni po vsej stavbi.

10. Mošeja Jumeirah:

jumeirah-mosque_dubai-tourist-places

To je ena najlepših mošej v Dubaju. Lep primer islamske arhitekture je mošeja Jumeirah eno najlepših krajev z lepimi, a subtilnimi podrobnostmi v kamnoseštvu. Lepota mošeje oživi med reflektorji zvečer. Turistični obisk tega kraja je narejen tako, da bolje razume muslimansko vero. Ta lepota je zagotovo kraj za ogled v Dubaju.

11. Deira Souks:

deira-souks_dubai-tourist-places

Deira je eno najboljših in čudovitih turističnih krajev v Dubaju. Deira, znana po svojih tradicionalnih trgih, je ves čas polna množice. Tu so na voljo vse vrste začimb z ogromnimi vrečkami kadila, kumine, paprike, žafrana, sumaka in timijana. Tu je trg zlata najbolj znan trg zlata na svetu. To ogromno lokalnih bazarjev je zagotovo kraj za obisk v Dubaju.

12. Bastakiya mošeja:

bastakiya-mosque_dubai-tourist-places

Mošeja Bastakiya je ena najlepših in foto prijaznih mošej v Dubaju. Zaradi izvrstne rešetke, ki podrobno opisuje belo fasado, je še lepša. Ogledate si lahko tudi ostanke mestnega obzidja Dubaja, ki je bilo zgrajeno sredi 19. stoletja iz mavca in koral.

13. Dediščina in potapljaška vas:

dediščina in potapljanje-vas_dubaj-turistična mesta

Arhitekturna, kulturna in pomorska dediščina je prikazana v Heritage and Divingf Village z bisernimi potapljanji in dhow stavbami. Rekreacija tradicionalnega beduinskega in obalnega vaškega življenja skupaj s perzijskimi domovi, kavarno in tudi majhno tržnico, kjer lončarji in tkalci opravljajo svoje delo, in postavijo stojnice. Izvajajo se tudi lokalne glasbene in plesne predstave.

14. Dubajski akvarij:

dubai-aquarium_dubai-tourist-places

To je eno najboljših turističnih krajev v Dubaju, ki jih lahko obiščete. Je dom 140 vrst morskih vrst, ki se razprostirajo v pritličju nakupovalnega središča Dubai Mall. Poleg pogleda na nakupovalno središče se lahko sprehodite tudi po akvarijskih tunelih in vstopite v podvodni živalski vrt. Izleti s stekleno podlago so prav tako zelo priljubljeni med turisti. Tam lahko tudi potapljate na kletke in potapljate morske pse. Je dom 140 vrst morskih vrst, razpršenih v pritličju nakupovalnega središča Dubai Mall.

15. Plaža Jumeirah:

Jumeirah-Beach_dubai-turistična mesta

Jumeirah je eno najboljših turističnih krajev v Dubaju. Jumeirah Beach je čudovita plaža z belim peskom. To je med najbolj priljubljenimi kraji v Dubaju. Na plaži so osvežilne pijače, kot so ležalniki, restavracije in vodni športi..

Dubaj ima tudi nekaj neverjetnih nakupovalnih destinacij. Kraj je sodoben arhitekturni fenomen. Ljubitelji potovanja lahko občudujejo čudovite oglede Dubaja. Prihod v Dubaj ne sme biti drag ali dolgočasen. Poiščite ugodne ponudbe in visoko kakovost pri svojem potovalnem agentu že danes.