Hong Kong je mlado mesto in obiskovalcem daje neverjetno vzdušje. Obstajajo dobro razvite zgradbe, hiter način življenja, zabaviščni parki, rekreacijski kraji, turisti pa prihajajo sem in uživajo po svojih najboljših močeh. Naravna pokrajina, poslovna kultura in poseben upravni del Kitajske so svetovno znana metropola.

Turistična mesta za obisk v Hong Kongu

Skozi leta se je Hong Kong razvil v eno najbolj dekorativnih mest na svetu. Velja za vzhodni Vegas in ima nešteto stvari za početi in kraje za ogled. Dediščine v tem velikem mestu ne manjka skupaj z osupljivim nočnim življenjem, če tako bolje pluje vaš čoln. Ob obisku Hong Konga lahko storite kar nekaj stvari in le malo ljudi je imelo priložnost videti in obiskati vsa mesta na zemljevidu, zato so za olajšanje spodaj navedena nekatera izmed najboljših krajev za obisk pri Hongkongu Kong. Ta vodnik vam bo pomagal zožiti pot, da boste dobili pravi občutek tega čudovitega mesta,.

Čudovita turistična mesta v Hongkongu za obisk:

V Hongkongu je več turističnih destinacij s čudovitimi lokacijami in znamenitostmi. Tukaj vsebuje 20 najboljših in čudovitih turističnih krajev za obisk v Hongkongu skupaj z neverjetnimi znamenitostmi.

1. Ocean Park:

ocean-park-hong-kong-turistična mesta

Ocean Park se nahaja na južnem koncu otoka Hong Kong. Je eden najboljših tematskih parkov in ima akvarij v jugovzhodni Aziji. Zagotavljajo najboljše morsko izobraževanje. Zajema površino 170 hektarjev in je eden največjih oceanskih parkov na svetu. Ljudje radi prihajajo sem z družino in prijatelji in preživeli so zabaven dan.

2. Victoria Bay:

victoria-bay_hong-kong-tourist-places

Victoria Bay je največje pristanišče na Kitajskem in je tretje na svetu. Nahaja se med otokom Hongkong in polotokom Kowloon. Pristanišče je bilo ves dan in noč zasedeno z vodnimi plovili, od zgodovinskih trajektov Star Ferries do križarjenj, tovornih ladij in lesenih ribiških plovil. To je neverjeten kraj za rekreacijo in sprostitev.

3. Disneyland:

disneyland_hong-kong-tourist-places

Disneyland v Hong Kongu se nahaja na otoku Lantau. Letovišče si je treba ogledati, saj ima posebne zanimivosti in občutek kitajske kulture. Obisk tega kraja vas ne bo popeljal le skozi čarobno doživetje, temveč boste našli tudi zlato preteklost in načrtovano prihodnost. V spremstvu Mickeyja Mousea in drugih Disneyjevih prijateljev se sprehodite po čudovitem kraju, v katerem bodo vaši otroci najbolje uživali.

4. Victoria Peak:

victoria-peak_hong-kong-tourist-places

Viktorijin vrh je najboljše mesto, kjer lahko uživate v najboljših lučeh orientalskega bisera. Peak Tower ima znano arhitekturo, podobno voku, ki stoji ob izhodu iz Peak Tram. Obstaja “Odditorium”, razburljiv Peak Explorer Motion Simulator, s terasami in restavracijami je prava zabava. Tu se nahaja muzej voščenih figur Madame Tussaud. Ima voščene kipe slavnih. Poleg tega je na severnem pobočju vrha zoološki in botanični vrt, ki ga lahko obiščete tudi.

5. Tempelj Wong Tai Sin:

wong-tai-sin-temple_hong-kong-tourist-places

Tempelj Wong Tai Sin je bil zasnovan po starodavni kitajski palači, celotna notranjost pa je bogata s kitajsko kulturo. To je najbolj znan tempelj v Hongkongu. Vedeževalci igrajo aktivno vlogo. Poleg templja Wong Tai Sin sta v mestu še dva slavna templja: tempelj Man Mo in samostan Po Lin.

6. Sai Kung:

sai-kung_hong-kong-tourist-places

Sai Kung je eno najlepših in najbolj privlačnih turističnih krajev v Hongkongu. Sai Kung se nahaja na vzhodu novih ozemelj. To mesto vključuje glavni podeželski park in plažo v Hong Kongu. Nahaja se daleč stran od mestnega vrveža, ki vam daje nekaj miru in se ponaša s spektakularno pokrajino. Ob morju je veliko restavracij in se lahko sprostite ob kopanju ter uživate v obalnih pokrajinah.

7. Pristanišče Aberdeen & Jumbo kraljestvo:

aberdeen-harbour-jumbo-Kingdom_hong-kong-tourist-places

Pristanišče Aberdeen pomaga ljudem ostati pri ribah. Obstaja velik kontrast sodobnosti & tradicionalni način življenja. Način življenja v Aberdeenu lahko ugotovite z obiskom Jumbo Kingdom, zamisli dr. Stanley Hoja, svetovno znane plavajoče restavracije Jumbo, ki je bila zgrajena leta 1976. Okrašena je v slogu čudovite in izvrstne starodavne kitajske cesarske palače..

8. Lan Kwai Fong:

lan-kwai-fong_hong-kong-tourist-places

Nočno življenje Lan Kwai Fong je neverjetno, ki je bilo zelo blizu Hongkonga. Vrti se okoli klubov, barov in restavracij, ljudje pa radi uživajo v nočnem življenju. Živalske zabave morajo obiskati te restavracije v zahodnem slogu, nočne klube, dobro hrano in pijačo. Zabave potekajo na ulicah, ljudje plešejo in se zabavajo.

9. Stanley Market in Murray House:

stanley-market-and-murray-house_hong-kong-tourist-places

Trg Stanley je eden izmed znanih trgov na južni strani otoka Hong Kong. Okolje je zaradi umirjenega pogleda na morje precej sproščujoče. Lahko se pogajate in dobite nekaj najboljših nakupov, ki jih boste v spomin odnesli domov. Našli boste zanimivo paleto malih trgovin, ki prodajajo svilena oblačila, športna oblačila, umetnost, kitajski kostum in spominke. Murray House je kraj, kjer lahko uživate v okusni hrani, ki je v bližini tržnice.

10. Park mokrišč:

mokrišča-park_hong-kong-turistična mesta

Wet Land Park je živalskih živali, ki vključujejo ptice, kačje pastirje, dvoživke, sesalce, plazilce, metulje in ribe. Hong Kong Wet Land Park služi kot vrhunski objekt ekoturizma, ki spodbuja zeleni turizem, izobraževanje o varstvu okolja in ohranjanju mokrišč. Ljudje sem ne prihajajo samo kot turisti, ampak tudi delajo in raziskujejo s pomočjo tega parka.

11. Trg Golden Bauhinia:

golden-bauhinia-square_hong-kong-tourist-places

Iz nekdanje britanske kolonije v Ljudsko republiko Kitajsko se je Hongkong ob pomembni priložnosti vrnil leta 1997. Nato je prišlo do ustanovitve posebne upravne regije Hong Kong. Kitajska centralna vlada je ob praznovanju Hongkongu podelila pozlačen kip bauhinije. Kip je bil postavljen na trgu poleg Hong Kong kongresnega in razstavnega centra. To je razlog, zakaj je pomembna turistična destinacija.

12. Simfonija luči:

symphony-of-lights_hong-kong-tourist-places

The Symphony of Lights ponuja “največjo stalno oddajo svetlobe in zvoka na svetu”, ki je zapisana v Guinnessovi knjigi rekordov. Nadalje so se razširili na več kot 40 stavb na obeh straneh pristanišča Victoria. Gledalci so osupnjeni nad nepozabnim doživetjem, ki je združeno z glasbo in pripovedjo, ki slavi duh in raznolikost Hongkonga.

13. Ptičji vrt:

bird-garden_hong-kong-tourist-places

Na ulici Yuen Po se nahaja čudovit ptičji vrt, ki ima več kot 70 stojnic za ptice in vam daje sorte vrst ptic, ki jih v tako velikem številu verjetno ne boste našli nikjer drugje. Obstaja vrt z dvorišči in mesečnimi vrati, ki so videti zelo čudovito.

14. Repulse Bay:

repulse-bay_hong-kong-tourist-places

Zaliv Repulse je eno najboljših turističnih krajev v Hongkongu. Ime zaliva izvira iz bitke v 19. stoletju, ko je britanska vojska odbila napadne pirate. Danes je zaliv Repulse luksuzno stanovanjsko območje, kjer se na plažah prelivajo neverjetni valovi in ​​je priljubljeno med domačini in turisti.

15. Samostan Chi Lin:

Turistična mesta Chi Lin Nunnery_hong kong

To je največji budistični kompleks, ki je bil zgrajen leta 1930 in nato popolnoma obnovljen z lesom. Kraj je bil polepšan z lotosovimi ribniki naokoli, skupaj s čajevkami, bugenvilijo itd. Samostan Chi Lin je eno izmed najbolj priljubljenih in najlepših turističnih krajev v Hongkongu za ogled vas in vaše družine..

16. Vrt Nan Lian:

nan-lian-garden_hong-kong-tourist-places

Predstavljeni eksponati, ki predstavljajo ta vrt, so vredni ogleda. Ta vrt, zgrajen leta 2003 in okoli njega, je poln eksotičnih rastlin bonsajev, kamnitih formacij, vodnjakov, jezer in še veliko več. Vrt je prava identifikacija Japonske in je bil prvotno zgrajen ob upoštevanju lesenih struktur dinastije tong. To je resnično zen kraj, še posebej, če obiščete Hong Kong s svojim drugim. To je eno najboljših novih turističnih krajev v Hong Kongu.

17. Veliki Buda:

big-buddha_hong-kong-tourist-places

Veliki Buda v Hongkongu je ikona, ki si jo mora ogledati vsak turist. Do tja lahko pridete z zabavno vožnjo z osebnim avtomobilom s kristalnim podom ali z avtobusom s postaje Tong Chung. Cesta na vrhu je polna trgovin, ki ponujajo najboljše spominke v mestu. Buda sam je veličasten spomenik, ki sedi na vrhu hriba v mirnem vedenju in vam omogoča, da ste priča pristnosti Kitajske in Japonske.

18. Otok Lantau:

Lantau-Island_hong kong turistična mesta

V bližini letališča je odličen osamljen otok stran od vrveža Hongkonga. Vožnja z žičnico v Lantauu je najpomembnejša turistična atrakcija na tem območju, vendar je bujno zelenje in tradicionalni občutek otoka individualna atrakcija. Poskusite se vnaprej naročiti na vožnjo z žičnicami, da bi preskočili čakalne vrste, ki lahko dolgo časa ovirajo vaš čas, še posebej, če se vam mudi. Kraj je prepreden z restavracijami in trgovinami, prevoz pa je vedno na voljo, zato je potovanje na otok Hong Kong po potrebi zelo enostavno. Obstaja veliko krajev za ogled, vendar je to eno najboljših krajev za ogled v Hongkongu.

19. Mongkok:

mongkok_hong-kong-tourist-places

Bazar na enem mestu v Hongkongu za vse blagovne znamke, ki jih imate radi, po najboljših cenah. To mesto je polno številnih trgovin v osrčju stanovanjskega območja Hongkonga, ki vam olajšajo izvajanje vaših pogajalskih sposobnosti, da boste prišli do najboljših izdelkov, ki jih ponuja katera koli blagovna znamka. To je eno najboljših turističnih krajev v Hongkongu, ki ga lahko obiščete, da bi kupili blago po ugodni ceni.

20. Hong Kong gospe Tussaud:

madame-tussauds-hong-kong_hong-kong-tourist-places

Tako kot britanski kolega Madame Tussauds je kraj, napolnjen z zelo resničnimi skulpturami iz voska, ki prikazujejo kitajske in japonske junake, filmske zvezde itd. To je res izjemna turistična atrakcija in vsak dan se giblje na stotine ljudi. Skulpture so vsa umetniška dela in natančno prikazujejo stare in nove ljudi, zaradi česar je eno najboljših krajev za obisk v Hongkongu.

Ta članek govori o nekaterih najboljših turističnih krajih, ki jih morate obiskati med potovanjem po Hong Kongu, da bo vaše potovanje bolj nepozabno doživetje. Hongkong je tako razširjen otok, da je premikanje povsod lahko težavno, zato je vedno bolje vedeti, katera mesta so najboljša za vas