Assam je severovzhodna indijska država in je ena od sedmih indijskih sester. Izgleda kot raztegnjena ptica in obsega tri glavna geografska območja, to so dolina Brahmaputra, dolina Barak in hribi Severni Cachar. Assam je naravna lepota z ogromno flore in favne. Ima zelo dobro lokacijo in je lahko dostopen, kar je prednost za turiste. Spodaj smo uvrstili 8 najboljših turističnih krajev Assam s slikami.

Morate obiskati turistična mesta Assam:

1. Guwahati:

Guwahati kraji za obisk assam

Glavno mesto Assam je Guwahati in je tudi najpomembnejše in najbolj zasedeno mesto na severovzhodu. To je ena od regij, ki jih dobri turisti opazijo zaradi svoje enostavne dostopnosti in razpoložljivosti vseh potreb, ki jih turisti potrebujejo. Tempelj Kamakhya, katerega slika imamo spodaj, je eden zelo zanimivih in svetih turističnih znamenitosti. Razen tega imamo Dighali Pukhuri, Shankardev Kala Shetra so tudi številni drugi templji.

2. Hajo:

Hajo zgodovinski kraji assam

Hajo je v okrožju Kamrup na bregovih reke Brahmaputre. Guhwahati je le 24 km stran. Ta kraj je mešanica islama, budizma in hinduizma in ima veliko starodavnih in srednjeveških templjev ter mošej. To dokazuje enotnost, ki jo imamo v naši državi. Dva najbolj znana dela celotnega Hajoa sta Hayagrib Madhab, ki ima relikvije Gospoda Bude in Poa Meko, mošejo, ki jo je zgradil Pir Giasuddin.

3. Narodni park Kaziranga:

Narodni park Kaziranga

Narodni park Kaziranga je eno izmed svetovno znanih dediščin. Kdor obišče Assam, mora priti v park, ki je najbolj znan po svojih častnih nosorogih in tigrih. Je dobro zaščiten in ohranjen živalski vrt in je bil razglašen za rezervat tigrov. V parku je tudi vse več slonov, divjih bivolov, ptic itd.

4. Sibsagar:

Sibsagar kraji za obisk assam

Sibsagar je kraj, ki je priljubljen zaradi palač in spomenikov Ahom. To je okrožje v Assamu, ki je vodilno v proizvodnji čaja in olja. Ime Sibsagar izhaja iz veličastnega rezervoarja. Na tem mestu je veliko zgodovinskih znamenitosti, Rang Ghar, Kareng Gharm, tempelj Shiva itd. In je zlahka dostopen le z avtobusom iz Guwahatija.

5. Tezpur:

Turistična destinacija Tezpur v Assamu

Tezpur je staro mesto na severnem bregu Brahmaputre. Mesto je popolnoma slikovita lepota in pritegne vrtove, jezera, hribe in starodavna mesta. Tempelj Mahabhairav ​​in tempelj Lord Shiva sta dva znana templja. Obstaja kraj, kjer lahko turisti vidijo likovno umetnost v skulpturah, znanih kot Da Parbatia. Na spodnji sliki so stopnice, ki vodijo do hribov Angigarh v Tezpurju.

6. Majuli:

Majuli assam znana mesta za obisk

Majuli je največji rečni otok na svetu, ki leži sredi reke Brahmaputra. Ljudje tam sledijo vaišnavski kulturi in v Majuliju je veliko satra (samostanov). Satre so kraji, kjer ljudje odkrivajo glavno asamsko kulturo, njihova duhovna prepričanja in različne oblike umetnosti, ohranjene iz zgodnjih satr..

7. Plantaža čaja v Jorhatu:

Plantaža čaja v Jorhatu

Assam ponuja največjo regijo za proizvodnjo čaja v Indiji. Pridelujejo ga predvsem v dolini Brahmaputra. Jorhat je osrednji del, zato mora vsak, ki ostane v Jorhatu, obiskati to regijo doline. Imenuje se “svetovna prestolnica čaja” zaradi velike regije, ki jo pokriva nasad, in visoke kakovosti čaja.

8. Haflong:

Haflong potovalni kraji v Assamu

Haflong je v hribovitem mestu z dvema glavnima turističnima znamenitostima, jezerom Haflong in Jatingo. Je v središču, Jatinga pa je drugo mesto, oddaljeno približno 9 km. Jatinga je skrivnostno mesto, ki ima nepojasnjene odgovore, zakaj ptice selivke tam naredijo samomor. Vsako leto od avgusta do novembra se ptice selijo in prihajajo sem samo zaradi samomora!