Butan je čudovita dežela in je bil priznan kot turistični raj. Njegove zelene doline, zasnežene gore, slikovita lepota in budistični samostani so navdušili vsakega popotnika, ki je obiskal to čudovito mesto. V državi Butan je toliko zanimivih turističnih krajev in ima nekaj glavnih svetovnih znamenitosti.

9 najboljših turističnih krajev v Butanu:

Če načrtujete počitnice v Butanu, tukaj je nekaj kratkih informacij o čudovitih krajih butanskega turizma.

1. Paro:

turistična mesta paro butan

Paro je majhna vasica v Butanu. To je eno najlepših krajev, ki jih boste kdaj videli. V njem sta dva muzeja in več zgodovinskih spomenikov, relikvij in zgradb, ki odražajo kulturo in tradicijo Butana. Paro ima samo en bazar, restavracijo in hotel. Vsekakor pa je to mesto vredno obiskati zaradi svoje naravne in slikovite lepote.

2. Tempelj Phajoding:

Tempelj Phajoding v Butanu za obisk

Ker vemo, kako bogata in uspešna je kultura Butana, zagotovo ne moremo zamuditi najboljših templjev v tej državi. Tempelj Phajoding je eden izmed njih. Zgradil ga je v 15. stoletju svetnik po imenu Shacha Richen, ki se nahaja na nadmorski višini približno 12,138 čevljev. Tempelj je obdan z mešanimi iglavci, ki mu dajejo zelo privlačen videz.

3. Phuentsholing:

Kraji za obisk butana s fenutsholingom

Phuentsholing je mesto v bližini indijskega mesta Jaigaon. Tu boste našli nekaj najboljših budističnih samostanov. Slike tukaj so neverjetne in če upate, da se boste naučili in odkrili butansko kulturo in ozadje, je Phuentsholing pravo mesto za vas. Zato spakirajte kovčke in si rezervirajte let v Butan. To je najboljše turistično mesto v Butanu, ki ga lahko obiščete.

4. Thimphu:

Najboljša mesta za obisk Thimphu v butanu

Thimphu je glavno mesto Butana in res krasen kraj. Je čista, zelena in mirna ter je obdana z visokimi gorami in dolinami. To pozidano območje gosti približno 20.000 ljudi in je eno najboljših turističnih krajev Butana. Prihod sem zagotovo ne bo povzročil obžalovanja.

5. Tempelj Zangto Pelri:

Tempelj Zango Pelri v butanu znana mesta

Tempelj Zangto Pelri je lepota. Ta tempelj, ki se nahaja v središču Phuentsholinga, stoji kot skromno bivališče velikega guruja Rinpocheja. Ima odlične slike, ki odražajo življenje Bude, in tudi nekaj briljantnih kipov, ki resnično izgledajo čudovito in neverjetno.

6. Trashigang:

Turistično mesto Tashigang v Butanu

Trashigang je veliko mesto v odprti dolini Butana. Vreme je tukaj odlično, ljudje in kuhinja pa prav tako. Tu so potekali tudi nekateri mednarodni projekti, tu pa je mogoče videti tudi nekaj tujih obrazov z zahoda. Ima veliko templjev in relikvij in je izjemno staro, a lepo ohranjeno mesto.

7. Trongsa:

Tongsa butan turistične znamenitosti

Trongsa je zelo naseljeno mesto v čudoviti deželi Butan. Njegove pokrajine, kultura in vzdušje so tako neverjetni, da boste navdušeni nad njegovo lepoto. Je središče države in ponuja nekaj najboljših kulinaričnih kulinarik Butana. Obisk tega kraja bo zelo zabaven, saj boste priča zaposlenemu življenju ljudi, ki tukaj živijo.

8. Punakha:

Punakha lepa mesta v butanu

Punakha je najbolj rodovitna dolina v državi. Ima zmerno podnebje, riževe gredice in čudovite pokrajine. Ta kraj je bil tudi dom številnih znanih butanskih duhovnih voditeljev. To je 4430 čevljev nad morjem in je eno butanskih turističnih krajev, ki jih morate zagotovo obiskati.

9. Tashichho dzong:

Turistična destinacija Tashigang v Butanu

Tashichho dzong je bil priznan kot urad številnih kraljev, ministrov in različnih organizacij. Bil je tudi dom duhovnih in verskih voditeljev in je v poletni sezoni odličen kraj za obisk.