Ta majhna država v vzhodni Indiji leži med Nagalandom, Mizoramom, Assamom in Burmo. Tu prebivajo ljudje iz različnih kultur in govorijo različne jezike, vse tibetanskega ali burmanskega izvora. Glavno mesto države, Imphal, večinoma naseljuje Meitei in se nahaja v bližini letališča. Imphal je kraj z vsemi bazarji in sodobnimi turističnimi kraji. resnična lepota te države pa je v njenih podeželskih območjih. Tukaj je nekaj najboljših turističnih točk za obisk v Manipurju.

1. Moirang:

moirang_manipur-tourist-places

Moirang, znan po svoji bogati kulturi in zanimivi zgodovini, se nahaja v okrožju Bishnupur v Manipurju. Ta majhna vas praznuje več ljudskih praznikov Meitei, ki so enkrat v življenju. Ljudje v vasi so prijazni in dobro sprejmejo turiste. Priča ste lahko izjemnim predstavam, ki jih prirejajo vaški plesalci, oblečeni v cigane v svoji etnični obleki in izvajajo ples Khamba-Thoibi. Vas se ponaša tudi z muzejem indijske narodne vojske, ki ima čudovit bronasti kip Netaji Subhash Chandra Bose.

2. Shaheed Minar:

shaheed-minar_manipur-tourist-places

Nahaja se v parku Bir Tikendrajit, ki leži v osrčju mesta Imphal, ta Minar želi spomniti spomine na domoljubne Meiteije in plemenske mučenike, ki so bili veliki borci za svobodo in so v boju proti Britancem prostovoljno žrtvovali svoja življenja. Občutek njihovega poguma je še vedno čutiti v tem parku, ki je danes postal priljubljena turistična destinacija.

3. Andro:

andro_manipur-tourist-places

Andro je še ena majhna vasica, ki se nahaja v bližini Imphala in je priljubljeno strašišče turistov. Vas je znana po lončarstvu in ima celo muzej o zgodovini lončarstva, imenovan Andro Gramshang Museum. Ta muzej ima različne tradicionalne lonce na tem območju, imenovane Pudond Makhong, Walom, Ngangkha in Yukhum. Vasica sama, čeprav majhna, je lepa. Tukaj lahko kliknete nekaj zelo dobrih slik. Če želite, se lahko celo preizkusite v lončarstvu!

4. Utrdba Kangla:

kangla-fort_manipur-tourist-places

‘Kangla’ v jeziku Meitei pomeni suho zemljo. Utrdba, imenovana tudi palača Kangla, je postavljena ob bregovih reke Imphal, ki teče skozi glavno mesto. Ta utrdba je eno najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti Manipurja in hrani več pomembnih arheoloških ostankov. Prvotno kraljeva palača kralja Pakhangbe, utrdba je bila kasneje pod nadzorom pušk Assam. Pred kratkim je bil odprt za ogled javnosti.

5. Kakching:

kakching_manipur-tourist-places

Kakching je najpomembnejše kmetijsko mesto Manipur. Turiste to majhno mesto privlači veliko število templjev, v katerih je. Najbolj znani med njimi so Krishnachandra Mandir, Narasingha Mandir in Viswanath Mandir.

6. Zoološki vrt Manipur:

manipur-zoological-garden_manipur-tourist-places

Manipur ima tudi živalski vrt! Nahaja se približno 8 km stran od mesta Imphal. Ta zoološki park hrani več ogroženih vrst ptic in živali. To je zanimiv kraj za obisk in ena najboljših izbir, kamor lahko popeljete svoje otroke. To so najboljši turistični kraji za manipur

7. Khongjom:

khongjom_manipur-tourist-places

Khongjom je zgodovinsko pomembno mesto. Generalmajor Paona Brajabashi se je skupaj z nakopičenimi četami boril proti britanskim vojakom prav v tem mestu! Tu so zgradili spomenik v spomin na njihov spomin. 23. april je bil razglašen za dan Khongjom v Manipurju.

8. Dolina Imphal:

imphal-valley_manipur-tourist-places

To je majhna dolina ovalne oblike, ki jo iztekajo številne reke, vključno z reko Imphal, Thoubal, Iril, Sekmai in Khuga. Ta dolina privablja več turistov s panoramskim razgledom in drugimi zanimivostmi, kot so palača Kangla, polo Ground in državni muzej Manipur. V svoji dolini je tudi več jezer in močvirja. To je neverjetna turistična destinacija manipur za obisk.

9. Tempelj Gospoda Krišne:

the-lord-krishna-temple_manipur-tourist-places

To je eden najbolj znanih templjev Manipurja. Nahaja se ob bregovih reke Imphal pri Brahmpur Guru Aribam Leikai. Kot je razvidno iz imena, je tempelj posvečen Gospodu Krišni. To je spektakularna zgradba z avro miru.