Oznaka, ki jo označujejo za “Čudovito Indonezijo”, veliko govori o državi, ki ponuja vse od bogate zgodovinske dediščine do raznolike kulture in naravnih lepot, ki jih obdaja obsežen arhipelag s 17.508 otoki. Seznam turističnih znamenitosti v državi, ki se ponaša s tako razkošnostjo, je neskončen, zato smo ga zožili na nekaj najboljših turističnih krajev Indonezije za obisk..

Znani turistični kraji Indonezije:

1. Borobudur:

borobudur indonezijske turistične znamenitosti

Budistični tempelj Mahayana iz 9. stoletja v mestu Magelang, osrednja Java, Borobudur je najbolj obiskana turistična atrakcija v Indoneziji. Zunanjost in notranjost templja je skupaj z 2.672 okrasnimi reliefnimi ploščami obkrožalo skupaj 504 kipov Bude. Spomenik, ki obsega šest kvadratnih ploščadi spodaj in tri krožne ploščadi na vrhu, je svetišče posvečeno Gospodu Budi in pomembno romarsko mesto.

2. Bogorini vrtovi Bogor:

bogorini vrtovi bogor v Indoneziji

Bogor, ustanovljen leta 1817, je eden najstarejših botaničnih vrtov v mestu z istim imenom in središče botaničnih raziskav iz kolonialnih časov. Na vrtu, ki obsega več kot 80 hektarjev, živi več kot 15.000 vrst rastlin in živali. Višje na drevesih se najdejo različne vrste ptic in celo netopirji.

3. Narodni park Komodo:

Narodni park Komodo, indonezijsko znano mesto

Narodni park Komodo, ki se razteza na treh večjih otokih Komodo, Padar in Rinca ter 26 manjših, je glavno bivališče največjega kuščarja na zemlji, zmaja Komodo, od koder je park dobil ime. Narodni park Komodo je bil ustanovljen leta 1980 z edinim ciljem zaščite teh bitij, nato pa je razširil svoj obseg na zaščito drugih morskih vrst. Leta 1991 ga je Unesco razglasil za svetovno dediščino in turisti se zbirajo, da bi si ogledali slavnega zmaja Komodo.

4. Gora Rinjani:

Gora Rinjani na obisku v Indoneziji

Obiskovalci otoka Lombok se ne morejo izogniti obisku gore Rinjani, drugega najvišjega aktivnega vulkana v Indoneziji. Čeprav je ta vulkanska gora zahtevala številna življenja, so pohodi na goro še vedno priljubljeni med turisti, kjer se po dosegu vrha vulkana lahko pohodniki prebijejo v kaldero 6 x 8,5 km, ki ima vroče vrelce in delno napolnjene Kraterjevo jezero naj bi bilo globoko 200 metrov.

5. Deskanje na Baliju:

Deskanje na Baliju

Ker na tisoče otokov vabi deskarje, naj pridejo in se vozijo po valovih, se spodobi, da Indonezija slovi kot raj za deskarje, Bali pa je epicenter indonezijskega deskanja. Otok Bali ima 33 mest za deskanje z valovi, ki ponujajo za vsakogar nekaj, od naprednejših strokovnjakov do začetnikov.

6. Otoki Raja Ampat:

Raja Ampat Islands indonezija najlepši kraji

Otoki Raja Ampat v Papui so hvaljeni zaradi svoje lepote s strmimi vulkanskimi skalami, ki štrlijo iz oceana, vendar je resnična lepota pod vodo, kjer je največja raznolikost morskega življenja na svetu in najbogatejši ekosistem koralnih grebenov, ki največ privlači potapljače..

7. Jezero Toba:

Lake-toba indonezijski kraj za obisk

Ena največjih atrakcij Sumatre je jezero Toba, vulkansko jezero, ki je največje tovrstno na svetu. Jezero Toba je posledica velikega eksplozivnega izbruha, ki se je zgodil pred skoraj 77.000 leti. Svetovno znano jezero s kraterjem, ki se razteza 100 km in globoko do 1666 čevljev, velja za tretjo največjo turistično destinacijo Indonezije.

8. Toraja:

toraja obiskuje kraje v Indoneziji

Primitivne tradicionalne kulture v Indoneziji navdušujejo vse, vendar ne tako kot Toraja, avtohtona etnična skupina v provinci Južni Sulavesi, ki živi v stanovanjih v obliki rogov. Toraje so najbolj znane po svojih dovršenih pogrebnih obredih, ki trajajo več dni z več tisoč navzočimi. Med temi pogrebnimi obredi je mogoče videti Toraje, ki izvajajo kulturne plese, da bi žalovali in počastili pokojnika.

9. Velika mošeja Baiturrahman:

Velika mošeja Baiturrahman

Velika mošeja Baiturrahman, ki se nahaja v osrčju Banda Aceh v indonezijski provinci Aceh, stoji kot simbol vere in kulture Acehnese. V arhitekturi mošeje, ki jo je leta 1881. ustanovila nizozemska kolonialna uprava, je mogoče zaznati kolonialne in mogolske indijske vplive. Mošejo so cenili Acehci in je postala priljubljena turistična atrakcija, zlasti potem, ko je preživela uničujoč cunami leta 2004..

Tukaj si oglejte nekaj lepih turističnih krajev Indonezije. Ti je všeč? Prosimo, delite svoje mnenje.