Mauritius je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij. Večina njenega gospodarstva je za ustvarjanje dohodka odvisna od turistov. Kraj privlači turiste zaradi naravnih razgledov in čudovitih otoških plaž, ki jih ponuja. Naravne lepote Mauritiusa povečujejo številne različne umetne strukture, ki so prisotne tukaj.

Privlačni in najboljši turistični kraji Mauritiusa s slikami:

Tu je seznam najboljših krajev za obisk na Mauritiusu.

1. Botanični vrt Mauritius:

turistični kraji Mauritiusa

Nahaja se v bližini Port Louisa, botaničnega vrta Mauritius ali vrta Pamplemousses Mauritius je spektakularen kraj za obisk krajev na Mauritiusu. Preplavljeno je s čudovitim cvetjem in grmičevjem, ki vključuje velikanske lokvanjce, začimbne vrtove in odlično zbirko različnih palm iz različnih krajev sveta. Ta botanični vrt je odličen kraj za obisk turistov.

2. Islandle aux Cerfs Island:

ile-aux-cerfs-island_mauritius-tourist-places

Dan na otoku Île aux Cerfs je kot bi preživel nekaj časa na eni izmed tistih čudovitih razglednic, na katerih so bele peščene plaže, modre lagune in številne dejavnosti. Otok se nahaja v bližini vzhodne obale Mauritiusa. Njegovo ime v angleščini pomeni jelenov otok. Jelenov na tem območju pa ne boste več našli. Kar boste še našli, so odlične plaže in oceanska voda, ki čakajo, da se preprosto razlijete in uživate. To so najboljši turistični kraji na Mauritiusu za obisk.

3. Veliki basin:

grand-bassin_mauritius-tourist-places

Grand Bassin je jezero sredi gora globoko v osrčju Mauritiusa. Hindujci, ki živijo na Mauritiusu, verjamejo, da voda v jezeru komunicira z vodami svetega indijskega Gangesa. Zato se to jezero imenuje tudi Ganga Talao. Na bregovih tega jezera je bilo zgrajeno čudovito svetišče, posvečeno Gospodu Shivi. To je najboljša turistična destinacija na Mauritiusu.

4. Nacionalni park Soteska Black River:

black-river-gorges-national-park_mauritius-tourist-places

Ta park je bil zgrajen za zaščito naravnih deževnih gozdov Mauritiusa in ogroženih vrst, ki jih hrani. Ta park, ki obsega 6574 hektarjev, ponuja čudovit razgled! Je odličen kraj za piknik. Lahko se sprehodite po strmih stezah po hribih ali po travnatih poljih in preprosto uživate v naravnih lepotah, ki vas obdajajo. V parku so živali, kot so mavricijska leteča lisica, mavricijska vetrnica, roza golob, papig Mauritius, mavricijska kukavica, mavricijski bulbul, oljčno belo oko, mavricijsko sivo belo oko in mavricijska hrana.

5. Port Louis:

port-louis_mauritius-tourist-places

Port Louis je glavno mesto Mauritiusa. Zaradi okolice Port Louis Moka Range je to mesto izjemno lepo, čeprav je glavno pristanišče Mauritiusa. Tu je prisotnih večina umetnih znamenitosti Mauritiusa. Ti vključujejo Caudan Waterfront, Port Louis Bazaar, Police Barracks, mavricijsko kitajsko četrt in staro gledališče Port Louis.

6. Park Chamarel:

Chamarel Park_Mauritius Turistična mesta

Ta park ima posebno nenavadno naravo, zaradi katere si lahko ogledate glineno zemljo vsaj sedmih različnih barv. Sem spadajo rdeča, rjava, vijolična, zelena, modra, vijolična in rumena, pri čemer prevladujejo vijolična in rdeča. Čeprav se precej razlikujejo od običajnih fizičnih struktur, so te sipine še vedno lepe in nudijo odličen pogled na sosednje slapove Chamarel.

7., žreb Gabriel:

ilot-gabriel_mauritius-tourist-places

Î parcela Gabriel ali otok Gabriel je zaščiteno območje. Njegove plaže so spektakularne, še boljša pa je čista modra voda, ki obdaja celoten otok! Ta otok je odlično mesto za potapljanje, potapljanje in druge vodne športe.

8. Trou aux Cerfs:

trou-aux-cerfs_mauritius-tourist-places

To je ime ugaslega vulkana na Mauritiusu. Dvigne se do višine 605 m in je obdan z bujnim zelenjem, kar je dokaz njegove izumrle narave. Majhno jezero krasi središče kraterja in ponuja odličen razgled na Mauritius. To je eden od čudovitih pogledov na vse turistične kraje na Mauritiusu.

9. Kreolska hiša Eureka:

euroka-creole-house_mauritius-tourist-places

To je ena največjih hiš na celotnem otoku in tudi eno izmed udobnih mest za medene tedne na Mauritiusu. Nahaja se med verigo Moka, v bližini reke Moke. Velikost hiše je ogromna. Del je bil prenovljen in preurejen v muzej.

Lepe lokacije in prijazno podnebje na Mauritiusu naredijo vašo turnejo prijetnejšo. Dolgotrajno potovanje z družino na Mauritius je bolj udobno in veselo. Mauritius lahko obiščete vse leto, vendar so najboljši čas za obisk od maja do decembra. Preden se odpravite na Mauritius, je bolje, da ne pozabite na kraje za obisk, ki so prikazani zgoraj, da jih ne pozabite.