Tisti, ki bi radi razkrili plemenske destinacije Indije; Nagaland je kraj zanje. Mirno ugnezden v himalajski regiji, ima različne doline, potoke in slapove. Sončni vzhod in sončni zahod tukaj popolnoma osupne, še posebej, če so ozadje čudovite zasnežene gore Nagaland. Če načrtujete počitnice v Nagalandu, morate vedeti, katere kraje obiskati in za vaše udobje smo jih na kratko razložili v naslednjih odstavkih.

Turistična mesta Nagaland:

Spodaj imamo nekaj neverjetnih krajev za obisk v Nagalandu.

1. Kohima:

turistična mesta nagaland

Kohima je glavno mesto Nagalanda in zanimivosti sta dve vasi; in sicer Khonoma in Touphema. Obiščite tudi vasico Kesama Heritage Village, ki je od Kohime oddaljena le deset kilometrov. Je muzej na prostem in ga lahko obiščete od jutra do večera. Tu boste našli tudi ogromno tradicionalnih zgradb Nagaland. Prav tako ne smete zamuditi festivala Horn bill, ki poteka vsako leto.

2. Mokokchung:

mokokchung_nagaland-tourist-places

Okrožje Mokokchung v Nagalandu praznuje znameniti festival Moatsu. Poteka vsako leto v mesecu maju in ga organizira pleme Ao. Obiščite tudi vas Chuchuyimlang, ki je pol ure oddaljena od Mokokchunga. Najbolj je znan po svoji slikoviti lepoti, sijaju, hribih in dolinah.

3. gora Pauna:

mount-pauna_nagaland-tourist-places

Mount Pauna je tretji najvišji vrh Nagalanda. Spada v paleto Benreu in ponuja nekaj najbolj osupljivih in slikovitih razgledov, ki ste jih kdaj videli. Če ste ljubitelj ptic, potem morate vsekakor priti sem. Tu se lahko odpravite tudi na pustolovske dejavnosti, kot je treking, da odkrijete naravne lepote Nagalanda.

4. Wokha:

wokha_nagaland-tourist-places

Wokha je bivališče plemena Lotha. Nahaja se približno štiri ure stran od Kohime, to mesto je popolnoma lepo. Najbolj je znan po svojih zdravih pomarančah in ananasih brez pesticidov. Njegove najboljše lastnosti so starodavni kamniti monoliti, ki jih najdemo na straneh hribov, ki so jih ustanovili starešine plemena.

5. Dolina Dzukou:

dzukou-valley_nagaland-tourist-places

Vaše potovanje v Nagaland bo nepopolno, dokler ne obiščete doline Dzukou. Znana je po svoji slikoviti lepoti in tudi hladni vodi, ki teče po dolini. Tu boste našli tudi edinstveno lilijo Dzukou, ki je privlačna po videzu. Prihod sem bo osvežilna in odlična izkušnja. Je eno najboljših turističnih krajev v Nagalandu.

6. Zavetišče za divje živali Intangki:

intanki-wildlife-sanctuary_nagaland-tourist-places

Zavetišče za divje živali Intangki se nahaja približno 37 kilometrov od ljubkega mesta Dimapur in hrani različne edinstvene živali in ptice, ki so eksotične in zelo redke. Ko pridete v Nagaland, morate priti v zavetišče za divjad Intangki. Pomagal vam bo odkriti in raziskati prosto živeče živali Nagalanda.

7. Trojni slapovi:

triple -alls_nagaland-tourist-places

Trojni slapovi Nagalanda so ena izmed priljubljenih destinacij tukaj in vsako leto privabijo kar nekaj turistov in obiskovalcev. To je idealen kraj za pohodnike in se nahaja v vasi Seithekima.

8. Phek:

phek_nagaland-tourist-places

Phek je eno izmed gorskih regij Nagalanda. Pokrita je z gostimi in zimzelenimi gozdovi in ​​je znana po svojem prijetnem vremenu in divjih orhidejah, ki rastejo tukaj. Je dom plemena Pochury in Chakhesang in je res čudovit kraj za obisk.

9. Rezervat gozda Rangapahar:

rangapahar-Reserve-forest_nagaland-tourist-places

Če ste ljubitelj ekologije, je Nagaland idealna destinacija za vas. Ko pridete sem, morate vsekakor obiskati njegove nacionalne parke in rezervate gozdov. Najboljši do danes je znan kot rezervatski gozd Rangapahar. Tu boste našli nekaj najbolj osupljivih in čudovitih živali in ptic. Prihod sem zagotovo ne bo povzročil obžalovanja.

Tukaj si oglejte nekaj čudovitih turističnih krajev Nagalanda s slikami. Ali ste podobni? Spodaj pustite svoj komentar.