Razmišljate o družinskem dopustu v zvezni državi Gujarat? Diu of Gujarat je pravi kraj za bivanje. Ima veliko število turističnih točk in lokacij, zaradi katerih bo vaše potovanje nepozabno. Templji, cerkve, plaže, muzeji in utrdbe so zvezdniške znamenitosti Diuja. Vsako leto ima na tisoče obiskovalcev. Turistična mesta Daman in Diu so številni popotniki ocenili tudi kot eno najboljših krajev, na katere se lahko odpravite na počitnice. Tukaj je nekaj lepih krajev za obisk v Diu.

Kraji za obisk v Damanu in Diuju:

1. Tempelj Gangeshwar:

gangeshwar-temple_diu-tourist-places

Tempelj Gangeshwar se nahaja približno tri kilometre stran od mesta Diu Fundam. Tempelj je posvetilo hindujskemu bogu Šivi. Nahaja se ob morski obali in ima pet lingov. Menijo, da so te linge zgradili pet bratov Panadava iz slavnega epa Mahabharata.

2. Jame Naida:

naida-caves_diu-tourist-places

Jame Naida so nekaj najbolj zanimivih in edinstvenih mest, ki jih boste našli v Diu. Tu so Portugalci vdrli vse drage materiale. Nahajajo se zunaj mestnih krajev in jih morate vsekakor obiskati, ko ste v Diu.

3. Zampa Gateway:

zampa-gateway_diu-tourist-places

Vrata Zampa so pomembna in zgodovinska znamenitost Diua, ki se je razvila v srednjem veku. Vgrajen v rdečem peščenjaku, na njem so izrezki levov, duhovnikov in angelov. Tudi tu so umetni slapovi. To je eden najboljših spomenikov Diu in popoln kraj za obisk. Je eno najboljših turističnih krajev v Damanu in Diu.

4. Muzej školjk:

shell-museum_diu-tourist-places

Muzej školjk Diu je še eno privlačno turistično mesto. Muzej je s svojo raznolikostjo školjk čudovit in res zanimiv. Vse jih je zbral kapitan Devjibai Fubaria, ki je skoraj petdeset let vlagal čas v učenje in razumevanje školjk. Neverjetne lupine imajo različne oblike in velikosti, ki so resnično lepe na pogled.

5. Plaža Gomtimata:

gomtimata-beach_diu-tourist-places

Plaža Gomtimata v Diu je izjemen in zelo privlačen kraj za bivanje. Zelena drevesa, grmičevje in rastline so tako lepi, da jih lahko gledate od daleč. Hoja po tej plaži bosa zgodaj zjutraj je eno najboljših doživetij, ki jih boste imeli tukaj.

6. Vanakbara:

vanakbara_diu-tourist-places

Vanakbara je majhno ribiško mestece v Diu. Vedno je zaposlen in ima kar nekaj pisanih pristanišč. Najboljši čas za prihod na to mesto je okoli 9. ure zjutraj, ko se ribiči vrnejo iz morja in prodajo vse, kar so zbrali.

7. Cerkev sv. Tomaža:

st-thomas-church_diu-tourist-places

Cerkev sv. Tomaža je res čudovit kraj. To ni samo versko mesto, ampak tudi nekje, kjer boste našli veliko miru in miru. Struktura tega kraja je briljantna, najboljše pa je, da so ga tako dobro obnovili in ohranili tudi po toliko letih.

8. Svetišče Jallandhar:

jallandhar-shrine_diu-tourist-places

Svetišče Jallandhar se nahaja v bližini hriba blizu plaže. Tu ima svetišče kupolo s kamnitim izrezljanim obrazom demona Jhalandharja. Tempelj boginje Chandrika se nahaja tik ob njem. Kraj je res sijajen in odraža bogato kulturo Gujarata. To je eno izmed priljubljenih krajev vseh turističnih krajev v Damanu in Diu.

9. Cerkev sv. Frančiška Asiškega:

cerkev-svetega-francisa-assisi_diu-tourist-places

Cerkev sv. Frančiška Asiškega je zdaj spremenjena v bolnišnico, čeprav se še vedno uporablja za službe. Razvili so ga Portugalci pred več sto leti, polnijo pa ga ljudje iz te države. Še vedno je znana kot četrt tujcev.

Naslednjič, ko načrtujete potovanje, ne zamudite teh čudovitih krajev za obisk v Diu. Vam je všeč ta objava? Spodaj pustite svoj komentar.