Jaipur je glavno mesto zvezne države Rajasthan. Imenujejo ga tudi rožnato mesto, ker so vsi spomeniki v mestu roza. Jaipur tvori zlati trikotnik za turizem, ki vključuje Delhi in Agra. Skupaj z veliko zgodovinske kulture po mestu je tudi kraj, ki vam daje pristni okus ulične hrane Rajasthani. Pojdite skozi seznam najboljših uličnih jedi v Jaipurju, ki jih lahko poskusite!

Najboljša ulična hrana v Jaipurju Rajasthan:

Tu je seznam slastnih uličnih jedi, ki jih morate poskusiti v roza mestu:

Pyaaz Kachori:

Pyaaz Kachori

Eno najbolj uživanih in okusnih uličnih jedi v Jaipurju je Kachori. Vse, kar morate storiti, je, da skrbite glede kalorij in uživate v okusni ocvrti jedi. Pire krompir, čebulo, pomešano z začimbami, nadevamo v plast testa in ocvremo v olju. Najdete lahko veliko sort kachori z različnimi nadevi. Ko enkrat poskusite, se nikoli ne morete ustaviti z enim!

Omlet:

najboljša ulična hrana v Jaipurju

Jaipur je zatočišče za ljubitelje jajc, saj lahko najdete različne omlete, ki se prodajajo ves dan, vsak dan. Omlet, postrežen s paradižnikom, čebulo in začimbami, na nekaterih stojnicah pa strežejo številne sorte, ki so združene z več vrstami čatnij. Je ena izmed jedi, ki s svojo aromo privablja domačine in turiste. Omleta Masala in jajčna pizza sta nekaj vidnih specialitet na vseh stojnicah.

Srikhand:

Znana ulična hrana v Jaipurju

Ena izmed znanih sladkih specialitet v Jaipurju, ki je ne smete zamuditi. Pripravljen je iz precedljene skute s kardamomom, zdrobljenimi mandlji in pistacijami. Ko žlica prehaja skozi kremast, gladek in bogat okus jedi, naj bo to nepozabno doživetje. Druga posebnost te sladke jedi je, da se prelivi dodajajo glede na letni čas in postrežejo vroče, ne hitite in si opecite jezik!

Piščančje in ovčje tikke:

Piščančje in ovčje tikke

Tikkas so danes ulična posebnost v katerem koli mestu. Obstaja veliko krajev, kjer strežejo ne-vegetarijansko ulično hrano, ki jo morate poskusiti. Kosi ovčetine so sočni in premazani z veliko začimbami, zaradi česar so čudoviti. Piščančja tikka je še ena specialiteta na ulicah za ljubitelje mesa. Te lahko jemo posamično in postrežemo tudi z Rotisom, čebulnimi obročki itd.

Lassi:

Lassi

Lassi je ena najboljših pijač, ki jih lahko pijete na vsak sončen dan. S svojo bogato in gosto pijačo osveži vaše brbončice. Sladka je in ko jo boste imeli, se boste vedno odločili, ko obiščete Jaipur. Zemljani lonci naredijo Lassi še bolj edinstven, ohranjajo okus in ga ohranjajo svežega. Ponekod te pijače postrežejo z debelo plastjo malaja, ki vas napolni.

Falooda Kulfi:

Falooda Kulfi

Ko gre za sladice v Jaipurju, je Falooda Kulfi na vrhu seznama. Na zamrznjeni Kulfi nalijemo rezance Faluda skupaj z dodatkom rožnega sirupa. To je popoln način za zaključek vašega obroka, ki vedno pritegne ne samo domačine, ampak tudi obiskovalce z vsega sveta.

Tandoori hrana:

najboljša ulična hrana brez zelenjave v Jaipurju

Tandoori je še ena možnost ulične hrane, ki jo morate poskusiti v roza mestu. V tandooriju lahko izbirate med vegetarijanskimi in nevegetarijanskimi možnostmi. Za izboljšanje razpoloženja morate poskusiti hrustljav, sočen, začinjen in hrustljav tandoori, ki je najboljša rešitev. Ne pozabite poskusiti mamljivega tandoorija in izboljšati svoje brbončice, zaradi česar si želite še več!

Rabri Ghevar:

Rabri Ghevar

Rabri in Ghevar sta ena izmed edinstvenih sladkih jedi, ki se pogosto prodajajo na ulicah Jaipurja. Vsi ljubitelji sladkega bi morali vsaj enkrat poskusiti to sladko, da si želite več. Številni turisti si ga jedo, saj predstavlja kulturo Rajasthana. Številne ulične stojnice vam postrežejo s to sveže pripravljeno jedjo po dostopnih cenah.

Dosa:

znana ulična hrana v Jaipurju

Južnoindijska hrana je na voljo po vsej državi, saj domačini in turisti med potovanjem raje poskusijo doma. Dosa je ena izmed priljubljenih jedi, ki ji je dodan jaipurski pridih. Pire krompir je eno izmed priljubljenih nadevov za Doso, ki ga postrežejo s paradižnikovim ali kokosovim. Vroče cevovod Idli je drugo živilo, ki se prodaja tako hitro, kot je narejeno. Povpraševanje po južnoindijski hrani

Chaats:

Ulični zajtrk v Jaipurju

Omemba ulične hrane v Jaipurju ni nikoli popolna brez omembe Chaat. Chaat, pripravljen s čičeriko, z znanimi zelenjavami in začimbami; na ulicah Jaipurja je na voljo še nekaj drugih hiš, ki jim domačini vzamejo za srce. Bhel puri, Sev puri so nekateri primeri sort chaat, ki so na voljo po dostopnih cenah.

Znani kraji ulične hrane v Jaipurju Rajasthan:

  • Masala Chowk je odprto igrišče, ki se nahaja v vrtu Ram Nivas. To je kraj, kjer strežejo vse vrste živil, ki imajo čudovit vonj, zaradi česar se usta usta. Odprto območje vam daje dovolj prostora, če se želite čudovito družiti z družino. Z vstopnico Rs. 10, lahko imate Gol Gappa, Jalebi, Samosa itd. Skupaj z južnoindijskimi priljubljenimi, kot sta dosa in Idli.
  • Sanjayjeva omleta je še ena trgovina, ki se nahaja v Bapu Nagarju, znanem po tem, da ponuja 50 vrst omlet; lahko poskusite narediti mesto, ki ga je treba poskusiti. Več kot dve desetletji je v begu in privablja veliko domačinov in turistov.
  • Dvorec Saraogi je še eno območje s trgovino Falahaar, ki je znana predvsem po hrani, ki jo postite. Shrikhand, ki ga lahko dobite s tega kraja, je iz nebes. Sadna smetana, Sabudana Wada in Sabudana Khichdi so vroče prodani izdelki po zelo ugodni ceni.
  • Kotiček Swami Dosa, ki se nahaja v parku Raja, je eno najboljših krajev, kjer lahko poskusite južnoindijske jedi v Jaipurju. Postregli so ga z jaipuri twist, sambar in različnimi chutneyji. To je higiensko mesto, ki po dostopni ceni služi široki paleti Dosas.
  • Baluchi, Okra, 24/7 restavracija so nekatera mesta v radiju dveh do štirih kilometrov od letališča Sanganeer za hiter zalogaj, preden se lahko vkrcate na letalo.
  • Marky Momos v parku Raja služi različnim momosom skupaj s rezanci Hakka, zaradi česar je idealen kraj za uživanje v kitajski hrani z indijskim pridihom.
  • Železniška postaja Jaipur vam ponuja vrsto ulične hrane, ki jo lahko poskusite. Kota Kachori-Falahaar, Pan in Grill Café, sladkarije Poddar, Gulab JI chai, so nekateri cenovno ugodni in higienski kraji, ki jih lahko poskusite.

Jaipur ima zgodovinsko pomembnost in oddaja kraljevski občutek v spomenikih in dekorativnosti mesta. Če pa ste sladkosnedi, se lahko potešite z ulično hrano, ki ne bo le potešila vaše lakote, ampak vam bo povzročila željo po več! S seznamom najboljše ulične hrane v Jaipurju je vaše potovanje v mesto Pink še toliko bolj okusno.