Korejska hrana je večinoma na rižu, mesu in zelenjavi. Pristne korejske jedi so priloge iz riža. Sestavine, uporabljene v jedeh, se razlikujejo od kraja do kraja, vendar se vse jedi porabijo na nacionalni ravni, tiste, ki so bile samo regionalne, pa se zdaj mešajo in ujemajo v različnih okusih in se prodajajo na nacionalni ravni. Popotnik, ki gre v Korejo, bi naletel na raznoliko ulično hrano in bi jo užival, če bi vedel, kako izbrati in zna razlikovati med zdravim in nezdravim. Korejci ne marajo vstajati zgodaj, a so delali pri desetih, zato radi vzamejo nekaj ulične hrane in se odpravijo na svoja delovna mesta.

9 tradicionalnih receptov korejske hrane s slikami:

1. Tornado klobase:

recept za korejski ulični toast

Ljudje, ki so na dieti ali se radi zdravo prehranjujejo, ne bodo uživali v ulični hrani, ki jo vidimo zgoraj. To je hrenovka, ki ima palico skoznjo, obdano s krompirjevimi rezinami po vsem v obliki tornada in je popolnoma ocvrt.

2. Parjena sviloprejka:

Korejci so uživali žuželke. Zgoraj vidimo sviloprejke, ki so tradicionalni prigrizki Južne Koreje. Če kateri popotnik hrepeni po eksotični hrani, bi lahko poskusil nekaj tega ali pa poskusil po izkušnjah.

3. Francoski ocvrt koruzni psi:

korejski ulični sir koruzni pes

To je drugačna oblika pomfrija, ki je raje prevzel mesto pomfrita v Koreji (1). Mladi jih radi žvečijo s kečapom in včasih sladkorjem. To je zabaven krompirjev vrtinec, krompir pa narežemo na spiralo in damo skozi palico. Ocvrto je ocvrto do hrustljavosti. Včasih se nanj položi sir.

4. Kimbap:

Kimbap je beli riž. Riž najprej skuhamo s soljo in semaznim ali parrilnim oljem, nato pa ga povaljamo v listih posušenih alg. Riž vsebuje meso in zelenjavo in se prodaja hladen. Njihove velikosti riževih pogač niso prevelike; so dovolj ugrizni. Kimbap je priljubljena ulična hrana, ki jo postrežemo s skledo kimčija za namakanje. To je najboljši korejski recept za ulično hrano.

5. Korejski hrenovki:

Korejci so obsedeni s hrenovkami. Na zgornji sliki so hrenovke, polnjene z različnimi sestavinami, nekatere pa so zavite v slanino in so bile kuhane v masti. Lahko si pozorno ogledamo in opazujemo bele sestavine v hrenovkah.

6. Bungeoppang:

ribja torta korejska ulična hrana

Na zgornji sliki vidimo jed, imenovano Bungeoppang. To je pecivo v obliki rib. Testo vlijemo v železo za vaflje, ki ima v obliki utorov oblike. Sredina je votla, dodana pasto iz rdečega fižola in zaprta z več testo. Ta jed je pripravljena tudi v cvetlični obliki in je znana kot Gukwa ppang. Postrežemo jih tople in jih najraje uživamo pozimi.

7. Tteokbokki:

Eno glavnih korejskih živil, ki je na voljo tudi kot ulična hrana, je ta jed iz Tteokbokkija. Recept za to se je sčasoma spreminjal, vendar so od petdesetih let prejšnjega stoletja ulice, sorte ostale precej podobne. To so valjaste oblike riževe pogače, kuhane s koščki rib in so pikantne zaradi hladnega. To je starinski korejski recept za ulično hrano.

8. Klobase v Koreji:

Zgornja slika prikazuje sorte klobas, ki so na voljo na ulicah Koreje. Uporabljajo različno meso, kot sta piščanec in svinjina, bolj divje pa se uporabljajo ribe, iz njih pa zrežejo tudi klobase. Radi jih imajo z različnimi siri in omakami.

9. Jajce na kruhu:

korejski recepti za ulično hrano

To so preprosto jajčni lovčki, narejeni in postavljeni na režo na sredini kosov kruha. Kosi kruha so vroče železo in jih opečemo, da so pripravljeni na nekaj lačnih ugrizov.