Lahore, ki je glavno mesto pakistanske province Punjab, se včasih imenuje tudi prehranska in kulturna prestolnica ali srce Pakistana. Mitološka legenda, ki temelji na nekaterih ustnih izročilih, pravi, da je Lahore dobil ime po Lavi, sinu Gospoda Rame, ki je domnevno našel to mesto. Tudi danes ima mesto Lahore prosti tempelj, posvečen Lavi. To mesto je imelo pomembno vlogo med osamosvojitvijo Indije. Veljalo je tudi za največje pakistansko mesto po osamosvojitvi, ki je omogočalo enostaven dostop do Indije prek Amritsarja, ki je oddaljen le 30 milj. Zato ima to mesto različne kulture in kuhinje. Prebivalce Lahore imenujejo Lahoris in so znani po svoji ljubezni do hrane in prehranjevanja.

10 znanih pakistanskih uličnih živil:

Najboljša hrana v Lahoreju je ulična hrana in nobena restavracija se ne more ujemati z pristnostjo okusa, ki ga ponujajo te jedi. Ulična hrana v Lahoreju vam lahko postreže celodnevni obrok z odličnim zajtrkom, okusnim kosilom in večerjo, ki piha po ustnicah. Tukaj imamo seznam najboljše ulične hrane, ki je na voljo v Lahoreju.

Dahi Bhallay:

Ulična hrana Lahore Pakistan

Znana pesem, ki jo je napisal pakistanski tekstopisec Tariq Tafu, pravi: »Če niste videli Lahorea, se niste niti rodili. Tisti, ki so videli Lahore, naj praznujejo z jedjo Dahija Ballaya. ” To so mehke puhaste kroglice, sestavljene iz črnih preklad in potopljene v Dahi (skuto) z mešanico pire krompirja in kuhane čičerike. Te puhaste kroglice so na vrhu z zelenim chutneyjem in sevom. Za okrepitev okusa dodajo ščepec chaat masala. Ta okusna jed se postreže s tanko narezano čebulo in paradižnikom, da ima barvit videz.

Halwa Puri:

Pakistanska ulična hrana

Že ime pove, da je to sladek prigrizek. Običajno je to zajtrk, ki ga prebivalci Lahorea radi jedo. Halwa v Lahoreju je narejena iz čistega gheeja, to pa je postreglo s purisom, ki ga spremlja chanaa masala. Če boste kmalu obiskali Lahore, ne zamudite te slinjene jedi.

Laddu Peethiyan:

Laddu Peethiyan

To je še ena ljubljena jed, ki je na voljo na čudovitih ulicah Lahorea. To so ocvrte kroglice iz grama leče, ki jih postrežemo s kislo in sladko omako iz tamarinde, slivovo omako in marelično omako, tej jedi pa pripravijo solate iz tanko naribane redkve. Ta jed je videti falafel, vendar je hrustljava in okusna. Redkev, postrežen s to jedjo, je zdrava jed.

Nihari:

Nihari

To je znamenita ne-vegetarijanska ulična hrana v Lahoreju, ki je sestavljena iz enolončnice s kepo počasi kuhanega mesa (običajno jagnjetine, govedine, koze ali piščanca) skupaj s kostnim mozgom. Ta gost curry je mariniran v posebnih začimbah, limeti in česnu. Ta okusna jed je postrežena s sveže narezanimi lističi ingverja in koriandra, skupaj z naansom ali žemljico. Ta jed ponuja široko paleto Nihaarisov, toda ocvrti Nihaari iz Tawa pa samo pika na ustnice.

Zadnjica Karahi:

Najboljša ulična hrana v Pakistanu

Ta jed velja za eno tradicionalnih uličnih jedi v Lahoreju. Butti Chicken Karahi je debela omaka, kuhana z mešanico začimb, kosov piščanca brez kosti in okrašena s kančkom ostrega apna. Ta najlepša jed je srce mnogih Lahorcev. To postrežemo z maslom naan ali tandoori roti, zaradi česar je popoln obrok za kosilo ali večerjo.

Govedina Khoya Tikka:

Govedina Khoya Tikka

Ta slavna jed je narejena iz majhnih in sočnih kosov govejega mesa. Ti kosi so ocvrti in skupaj z limeto namočeni z najboljšimi začimbami. Te tike so na voljo v 2 vrstah mokrih in suhih tikk. Mokre tikke postrežejo z naans ali tandoori roti, suhe Khoya tikke pa so neverjetne, če jih ješ sam. Suhe postrežemo z začinjenim zelenim chutneyjem, tikke potopimo v chutney pred jedjo, da dobimo očarljiv občutek.

Paaye:

Ulična hrana v Pakistanu

To je zelo priljubljena jed na ulicah Lahorea. Ta jed je sestavljena iz kasačev ali kopit krave, bivola, koze ali ovce. Ti so kuhani do popolnosti z različnimi tradicionalnimi zelišči in začimbami skupaj s kančkom apna. Slinavo omako postrežemo z Lahori roghni naans z narezano čebulo in zelenjavno solato za čudovit obrok.

Taka Tak:

Taka Tak

Ta jed se sliši noro, zagotovo pa je ta jed dobila ime po zvoku, ki ga proizvaja kovinska posoda, medtem ko jo kuhar pripravi. Meso organov brez kosti, kot so možgani, jetra, srce in ledvice, se seseklja na tavi. Te so pečene v različnih začimbah, tradicionalnih zeliščih in postrežene s prelivom metinega chutneyja. Najboljša jed Taka Tak je na voljo v kavarni Riaz v Samanbadu.

Rabri:

Ulična hrana v Lahoreju v Pakistanu

Rabri je sladka jed, ki jo po okusnem kosilu ali večerji pogosto jedo kot sladico. Včasih se lahko zaužije sam. To je jed na osnovi kondenziranega mleka, pripravljena z vrenjem mleka na majhnem ognju, dokler ne postane gosto. Nato je bogato okrašen s sladkorjem in oreščki za dodaten okus.

Sadni Chaat:

Sadni Chaat

Ulice Lahore imajo osvežujoč in sočen vonj zaradi razpoložljivosti sadnega koša na vsakem vogalu ulic. Čudovit aranžma različnih sadežev vas bo potegnil v svoje stojnice, da boste uživali v sadju. Različno sadje, kot so banane, grozdje, jabolka, pomaranče, jagode itd., Drobno sesekljamo in postrežemo v skledi z dodatkom chaat masala.

Ulice najboljše hrane v Lahoreju:

 • Lahore, ki slovi kot prestolnica hrane Pakistana, ima na svojih ulicah na voljo več jedilnic. Če ste ljubitelj chaat, potem obiščite Bano Bazaar v Anarkali Lahore.
 • Neela Gumbad in trg Abid sta najbolj znana po Laddu Peethi v Lahoreju.

  Številni lokalni prodajalci ulične hrane ponujajo Dahi Ballay, toda prodajalna Nafees Dahi Ballay v bližini tržnice Barkat vam služi kot najlepši v Pakistanu.

 • Če ste pravi ljubitelj Nihaarija, si privoščite najboljša mesta Niharija, ki so na voljo v hišah Waris Nihari, Muhammadi Nihari in Sheermal v Lahoreju.
 • Večino turistov privlači ulična hrana, ki je na voljo v Gawalmandiju, Anarkaliju in na območju mošeje Badshahi. Če želite obiskati Lahore, potem teh krajev ne smete zamuditi.
 • Lakshmi Chowk v Lahoreju je tudi ena izmed znanih ulic, kjer najdete okusno jed Butt Karahi. Tudi Sultanpura je območje, kjer lahko preizkusite paaye in najboljše shawarme.
 • Ste naveličani jesti lokalne kuhinje? Preizkusite različno oblikovan burger, imenovan Anda Shami, iz Rangeela Burgerja, ceste Main Mall v bližini tržnice Naqi.
 • Paitha in Gajar ka Halwa iz Butt Sweets, Lakshmi Chowk, vam postrežeta z najboljšimi halvami v celotnem mestu Lahore. Te halve veljajo za nesporne prvake halv v celotnem mestu Lahore.
 • Če vas zanima vegetarijanska jed z lokalnim okusom, potem je Daal kaša iz hotela Latif, Laksmi Chowk, vaša postajališče.
 • Ste že slišali za Dhood jalebi? Da, jaleb je potopljen v skodelico mleka in vam ga postrežejo v Gawalmandiju. Poskrbite, da ne zamudite te sladice.

Lahore je kraj, ki ga je treba obiskati enkrat v življenju zaradi raznolikega načina življenja, literature, glasbe in, kar je najpomembneje, kuhinje. Če nameravate v bližnji prihodnosti obiskati Lahore, ne zapravite vedno svojega dragocenega denarja za razkošne restavracije. Namesto tega poskusite slavno ulično hrano v Lahoreju. Pristni okus regije ali mesta prihaja le z ulic, zato se na te ulice odpravite, če želite izvedeti več o živilih. Odlične možnosti hrane so vam na voljo na ulicah Lahora po vmesnih cenah. Poskusite to hrano in delite svoje izkušnje z nami.