Ena od zahodnih indijskih zveznih držav, Goa, je znana po prostrani obali, čudovitih plažah, nenazadnje tudi po okusni ulični hrani, ki služijo goanskim dobrotam. Goa je bila kolonizirana s strani Portugalcev, kar kaže vpliv na kulturo in njihovo kuhinjo. Nekatere priljubljene sestavine, ki jih najdete v receptih, so govedina, svinjina, ribe in kis. Oglejte si ulično hrano v Goi, ki vas bo navdušila nad hrano.

Okusna ulična hrana v Goi:

Ko obiščete Goo, ne zamudite te okusne ulične hrane.

Ribji tali:

Goa znana ulična hrana

Ribji tali ali krožnik, ki ga mora vsak poskusiti, če bo kdaj imel priložnost obiskati Goo. Chapathis, skodelica riža, ribji curry, veggie curry, kisle kumarice in ocvrte ribe, ki dopolnjujejo tali. Sol curry je še ena možnost, ki jo ponujajo nekatere stojnice. Goa ponuja te krožnike v vsaki kabini, ki napolni vaš želodec z okusi, ki šopkajo ustnice.

Franki:

Sojini koščki

Goa ima stojnice, ki frankije prodajajo posamično z različnimi nadevi. Pecivo na žaru in polnjeno z začinjeno ali običajno zelenjavo po vašem okusu. Piščanec je še en znan nadev; prodajalci vam predstavljajo inovativne zvitke, ki vam kar zasladijo. Ti franki so udobni za držanje in jajca, sojini koščki, piščanec in zelenjava, ki jih je mogoče uporabiti kot nadev v teh zvitkih. Ne pozabite poskusiti enega!

Kroketi:

Kroketi

Na ulicah Goe je postavljenih veliko stojnic s hrano, ki strežejo krokete, ki so okusni in jih je enostavno prenašati. Kosi kruha, jajca, paradižnik, čebula, svinjske klobase, goveja mleta so glavne sestavine pri pripravi te najljubše malice; imajo pikanten in pikanten okus, zaradi katerega vaši okusi zaživijo.

Ros omlet:

Ros omleta

To je posebna omleta, ki je drugačna od vaše običajne; posebnost omlete je postrežena s piščančjim curryjem in po zelo ugodni ceni. Koriander in čebula se uporabljata kot okras z omleto, namočeno v piščančji curry, zato si želite več. Stojnice v bližini cerkve Panjim jih prodajajo vso noč.

Sladoled Gadbad:

Veg ulična hrana v Goi

Kot že ime pove, je sladoled kombinacija različnih sladoledov z okusom v eni sami porciji. Običajno ga postrežemo v visokem kozarcu ali krožniku, napolnjenem z želejem in rezanci. Ko enkrat poskusite sladoled Gadbad, nikoli ne boste mogli delati običajnega.

Svinjina Vindaloo:

Svinjina Vindaloo

Ulična hrana, ki v prvi vrsti predstavlja krščansko kulturo Goe, je Pvin vindaloo. Obogatitev jedi s kisom naredi pikantne okuse te jedi še bolj poudarjene. Pripravljen je z dodajanjem indijskih začimb svinjini brez kosti, ki vključuje tudi kumino, nageljnove žbice, kašmirski poper in vse ulične stojnice, ki strežejo to fantastično hrano.

Kitajska hitra hrana:

Manchow juha

Kitajska hrana z indijskim odtenkom je postala bistveni del ulične hrane. Obstajajo vozički s hrano, ki služijo kitajskim in indijskim prigrizkom, ki nasitijo vašo lakoto. Piščančji čili, ocvrt riž Schezwan, rezanci Hakka, manchova juha so nekatere izmed najboljših kitajskih jedi, ki jih morate poskusiti. Poskusite okusno hrano po razumni ceni, ki je higienična.

Shawarma:

Shawarma

Ena redkih tujih dobrot, ki je zasedla vidno mesto na sceni ulične hrane Goan, je Shawarma. Nekoliko manj pikantna kot tipična rolada, shawarma je pripravljena iz pita kruha s kombinacijo tatarske omake ali hummusa. Postrežemo ga tudi s kombinacijo kislih kumar.

Goan sladkarije:

Ulična hrana v Goi

Goa ne streže samo vroče in začinjene hrane, ampak slovi tudi po slaščicah na ulicah. Bebinca, Perad, Baath cake in Dos so nekatere izmed priljubljenih sladic, ki jih morate poskusiti, ko obiščete mesto Goa. Številne trgovine lahko postrežejo s temi sladicami Goan, ki jih boste uživali.

Pav Bhaji & Misal Pav:

Misal Pav

Številni turisti v Goi so iz Mumbaija in lahko najdete stojnice, ki prodajajo najljubšo ulično hrano Mumbaikarja, to je Pav bhaji. Plaža Miramar ima ulice s kotički hrane, ki strežejo najboljše pav bhaji, pani puri, sev puri in številne druge koče. Misal pav je hranljiva jed, ki jo postrežemo z indijskim kruhom, ki ga lahko zaužijemo za zajtrk ali prigrizek ob čaju. Curry je sestavljen iz kalčkov, molja in leče, zaradi česar je zdrava možnost.

Najboljša mesta za iskanje ulične hrane v Goi:

  • Tržnica Candolim je idealen kraj, kjer lahko poskusite z zalogami lokalne hrane. Na videz nedolžna tržnica Candolim in sosednja ulica se spreminjata v ulično hrano. King Kane, Monicojeva baraka na plaži in središče Michaela Loba so nekateri izmed vidnih krajev, kjer lahko poskusite piščančje lizike, kozice, jajčne kotlete itd..
  • Plaža Miramar ponuja tudi vrsto stojnic na plaži, ki privabljajo turiste in domačine. Stojnice so odprte ob sončnem zahodu in so odprte vso noč. Stojala Shwarma, stojnice chaat, ledena gola so nekaj najboljših jedi, ki jih lahko poskusite.
  • V petek je v mestu Mapusa odprt tedenski trg, ki se nahaja na severu Goe. Trgovina, ročna dela in gospodinjski predmeti se prodajajo na trgu, vrhunec te tedenske tržnice pa je utelešenje ulične hrane Goan. Mirchi pakoda, kitajska hrana, tandoori, napitki, zaradi katerih vaša duša reče njam!
  • Če želite poskusiti suhe ribe in morske dobrote, Goa slovi po; potem morate obiskati tržnico Panjim. Najdete lahko tudi stojnice, ki prodajajo tandoore, ki so odprti v mraku in dostopni do polnoči.
  • Shwarma, morske jedi, kot so pomfret, skuša, ostrige, raki, školjke, če naštejemo nekaj priljubljenih množice.

    Letališče Dabolim ima številne ugodne in higienske restavracije, ki vam ponujajo okusno hrano, preden se vkrcate na let. Cafeccino & Bar, Claudisov kotiček, Monginis, Scirocco so nekateri kraji okoli 4 km polmera letališča.

  • Razcepna postaja Madgaon ima številne stojnice in restavracije z ulično hrano, ki vam postrežejo s proračunom prijaznim hitrim ugrizom. Kamat Milan, Atithi, shahi darbar, jameera, tanggies so nekatera izmed najbolj priljubljenih mest, ki jih morate obiskati.

Goa je priljubljena počitniška destinacija za mnoge ljudi, ki dajejo fantastično vzdušje s svojim nočnim življenjem in nekaj miru na plažah. Toda nič ne more preseči okusne ulične hrane Goan, ki jo lahko poskusite. Z vrhunsko ulično hrano v Goi ne odlašajte z načrtovanjem potovanja v ta raj na zemlji. Sporočite nam, kako ste našli naše predloge.