Trenutno se svet sooča s hudim problemom debelosti. Debelost je nov trend, vendar tega ne podpiramo. Debelost ne pomeni le telesne neprimernosti. Ta velikost oblek velikosti 7 zagotovo ni bila za vas in zato tudi ne tiste ozke bele kavbojke. Vendar vas to ni ustavilo pri pogostih vožnjah v bližnji Mc Donalds. Današnja mladina, tudi otroci so v teh dneh prepleteni z besedo debelost, kjer se morajo spoprijeti ne le z debelostjo, ampak tudi s stranskimi učinki debelosti. V tem trenutku smo se vsi prijavili za članstvo v telovadnici. Bodite zaposlena gospa ali pa je debel otrok iz časov članstva v vašem razredu v teh dneh lahko precej poceni in stroškovno učinkovit, vendar ali imamo res čas, da se bolj osredotočimo na vadbo kot na naša redna delovna mesta?

Najboljše aerobne vaje

Ravno zato danes v tem članku govorimo o relativno novejši vrsti vadbene rutine, kjer lahko zabavo in vadbo vključite hkrati. Novi trik se imenuje aerobna vadba, kjer stereo sistem razstreli na vogalu sobe, ko vadite na strateški način. To lahko storite v skupini skupaj s prijatelji ali sami. Stvar je v tem, da se morate gibati v ritmu glasbe in hkrati izvajati intenzivno vadbo. Tukaj je nekaj najboljših aerobnih vaj, za katere se lahko odločite.

1. Plavanje:

Plavanje

Plavanje je močna aerobna vadba, ki ob rednem vzdrževanju zagotovo povzroči opekline kalorij. Če pa želite izvajati aerobno vrsto vadbe, morate večkrat izvesti niz morda treh ali štirih krogov z intenzivno hitrostjo brez premora, nato pa se ustaviti za odmor, preden nadaljujete z drugim nizom. Intenziven plavalni krog prisili telo v pritisk na mišice, ki bi vodo premaknile s svojega mesta, zato je naša prva enostavna aerobna vadba.

2. Kolesarjenje:

kolesarske vaje 4

Vožnja s kolesom po podeželju v veselem večeru je res lep hobi, ki bi ga vsi radi izvajali, a ob napornih časih smo ugotovili, da je za nas povsem nemogoče posvetiti toliko časa, zato je naša rešitev, da vzemite kolo in pojdite na vožnjo zgodaj zjutraj, ko bi nekaj sekund hiper kolesarjenja zagotovo predstavljalo aerobno vadbo.

3. Skoki za skakanje:

Skakalnice

Začnite tako, da stojite naravnost s pokončno hrbtenico in vratom dobro poravnano s hrbtenico. Začnite s prsti skupaj v isti liniji in nogami naravnost, nato pa razširite roke na obeh straneh. Zdaj začnite z vajo skakalnega jacka, kjer skočite in ob pristanku razširite noge z izravnanimi rokami nad glavo. Sledite istemu in se vrnite v prvotni položaj.

4. Tek:

Tek

Vsako jutro ne čakajte, da vas alarm obvesti, da zamujate na delo. Namesto tega se zbudite pred časom, oblecite tekaško opremo in se dobro sprintajte po svoji okolici. Tek velja za eno najboljših aerobnih vaj. Začnite počasi, morda v teku, nato pa prekinite v dvominutnem hitrem teku.

5. počepi:

Počepi

Ves čas, ko ste počepi, vam bo pomagal le pri pasu, vendar niste vedeli, da so počepi ena izmed glavnih hrbtenic aerobnih vaj, ki predstavljajo napeti spodnji del trebuha s prožnostjo telesa in ravnotežjem. Začnite z običajno rutino in vadbi dodajte teže, ko postanete profesionalec.

6. Lokalni kardio:

Aerobika za hujšanje

Če želite izboljšati kardio vadbo, začnite s hitrim tekom na hitro in nato hitro preidite na preproste krče. Sedaj spremenite škrtanje v sedečo rutino in se nato pomaknite na nekatere sklece. Ko je ta sklop končan, se vrnite na tek na tekmi in ga kombinirajte s skakalnimi dvigali. Celotno rutino brez odmora lahko izvedete v osmih minutah in tako vam lahko aerobna vadba pomaga razvrstiti kardio.

7. Plazenje:

plazi

Plazenje je ena najlažjih aerobnih vaj, pri kateri ležite na sprednji strani s telesom v obliki deske. Komolci vas podpirajo, nato pa z veliko hitrostjo začnite plaziti s podlakti.

8. Koračni ples:

Ples

Koračni ples je strateška rutina, ki je osnova aerobike, kjer skupaj z glasbo izvajate nekaj prostih vaj za roke, ki so večinoma sestavljene iz manjših raztezanja in ogrevalnih vaj.

9. Preskakovanje:

Preskakovanje

Spomnite se vseh tistih časov v otroštvu, ko bi se s prijateljem zaposlili s preskakovanjem vrvi. No, čas je, da se vrnemo v stare čase in spet začnemo s preskakovanjem. Ne samo, da pomaga vzdrževati telesno ravnovesje, ampak tudi pomaga pri zmanjševanju telesne teže skupaj z uravnavanjem telesne teže.

10. Skoki v počepu:

skoki skoki

Skoki v počepu so podobni običajnim počepom, vendar je to spremenjena različica počepov, kjer morate skupaj z običajnimi počepi iti do konca in nato skočiti nazaj, da dokončate celoten krog. Namesto da bi samo vstali, rutino končajte v skoku in nato v osnovni drži.

11. Boks:

boks

Boks je še en način, da preizkusite svoje telesne sposobnosti. Ponavadi pri boksu prelisičimo telo, da v telesu razvije več kot le mišice sprednjih rok. Tudi če niste profesionalni boksar, se lahko vedno preizkusite v boksarskih vrečah, kjer bi vam intenziven triminutni boks pomagal doseči koncentracijo in ravnovesje telesa, medtem ko izpopolnite obrambo telesa.

12. Joga:

poza kobre

Joga je bila odlična aerobna vadba, a edina razlika je v tem, da vam ni treba skrbeti za intenziviranje vadbe brez obvezne zahteve. Joga je postala izjema, čeprav je njen učinek in delo enako kot pri drugih aerobnih vadbah.

13. Napad po stopnicah:

Povzpnite se po stopnicah

Vsako jutro se postavite na vrh ali dno stopnic, nato pa začnite hiteti po stopnicah navzgor in navzdol. To je pravzaprav zelo enostaven način, da se ohranite v udobju svojega doma. Vendar bodite previdni pri napačnih korakih.

14. Sprehodite se:

Hoditi

Na koncu dneva je vedno hoja, ki se ji lahko podredite. Prihranite nekaj denarja in goriva ter začnite hoditi na kratke razdalje, namesto da se odločite za vozilo. Lahko celo oblečete tekaško opremo in se vsako jutro odpravite na jutranji sprehod.