Velikokrat način, kako sedimo, stojimo, ležimo, vpliva na naše mišice, živce. Naša drža nam lahko povzroči težave in tako povzroči večkratne bolečine v telesu. Na primer, mnogi ljudje lahko zaradi drže trpijo zaradi bolečin v vratu. Vendar pa obstaja več načinov, na katere se lahko temu izognete ali če ga že trpite, lahko naredite nekaj vaj za lajšanje bolečin. Upoštevajte nekaj preprostih vaj, navedenih spodaj, da se zaščitite pred hudimi bolečinami v vratu, ki lahko vodijo v živčne motnje in neskončne bolečine.

vaje za vrat

Vaje za vrat za bolečine v vratu:

1. Raztezanje:

V večini primerov je bolečina v vratu posledica togosti. Da bi se izognili tej togosti, je treba redno izvajati raztezanje vratu. Raztezanje pomaga razširiti gibanje in zagotavlja elastičnost v sklepih. To lahko počnete vsak dan, tudi ko sedite v službi

2. Krepitev:

Včasih bolečina v vratu nastane zaradi mišic, ki je posledica nepravilne drže, zato je pomembno, da naredite nekaj krepilnih vaj, ki bodo zmanjšale vnetje in s tem pomagale pri ohranjanju drže.

3. Raztegnite se v kotu:

To je treba izvesti v kotu sobe po preprostih korakih, kot je opisano spodaj:

  • Stojte dva do tri metre stran od vogala, obrnjenega proti njemu
  • Obe nogi naj bosta skupaj
  • Obe podlakti postavite ob vsako stransko steno s komolci malo nad višino ramen.
  • Sedaj se brez bolečin naslonite v možni meri. Čutili boste raztezanje pred rameni in prsmi.
  • Držite to 30-45 sekund in ponovite.

To vajo lahko izvajate več kot dvakrat na dan. Vendar razmislite o tem pred kakršnimi koli krepilnimi vajami.

4. Grelna plošča:

Pred izvajanjem kakršnih koli vaj za raztezanje ali krepitev morate ogreti vrat, tako da lahko ogreje okorele sklepe in mišice ter jih naredi gladke za premikanje in raztezanje.

5. Uporabite hladen obkladek:

Po vajah je možno, da pride do vnetja v mišicah in sklepih vratu. Za pomiritev vnetja lahko enkrat uporabite hladen obkladek (iz ledu ali zamrznjenega graha, zavitega v brisačo)

6. Aerobno kondicioniranje:

To lahko naredite vsak dan s tekalno stezo ali eliptičnim strojem. Poveča pretok krvi, zato lahko sprosti mišice in povzroči pomiritev zgornjega dela hrbta. Aerobna kondicioniranje pomaga pri proizvodnji endorfinov, ki delujejo kot naravna zdravila proti bolečinam v telesu in zato lahko zmanjšajo bolečino.

7. Krepitev z elastičnim trakom:

Sedite naravnost na stol z brado, ki je popolnoma ravna. Poskrbite, da za hrbet postavite glavo v višino glave tako, da jo pritrdite z bližnjim pisalnim predmetom. Zdaj premaknite glavo nazaj v zanko pasu. Zdaj počasi premaknite glavo naprej, ne zelo daleč, ampak za eno nogo stran, da bo ravna in v kolikor lahko prenesete bolečino. Zdaj se počasi vrnite v prvotni položaj. To ponovite 12-15 krat

8. Most nagnjen:

Če nimate poškodbe vratu, to storite šele potem. Začnite s pokončnim položajem, tako da držite roke in kolena na tleh. Zdaj počasi dvignite boke navzgor v lase in držite noge narazen tako, da držite glavo na tleh. Zdaj počasi odstranite roke, da zadržite pritisk sprednjega dela telesa le na vrat. V tem položaju ostanite 30-40 sekund, nato pa se spustite v normalno stanje, tako da držite roke nazaj. Ponovite 12-15 krat.