Majhen del hrbta ali spodnjega dela hrbta vključuje pas in bočni pas. Medtem ko poskušate doseči popolno stegensko vrzel in tečete po ravnem trebuhu, ste popolnoma spregledali ljubezenske ročaje, ki se nabirajo v pasu. Toda blagoslovi generacijo, da je vedno tako ali drugače, tam bo kakšna vaja, ki bo lahko rešila vsako tvojo telesno težavo. Podobno je, da obstajajo nekatere vaje, ki lahko takoj poskrbijo za to trdo paso.

Vaje za krepitev spodnjega dela hrbta

Neverjetne vaje za krepitev spodnjega dela hrbta:

1. Padec:

Dipi

Ko vstopite v telovadnico, pokličite dip -ove, saj vam lahko ta vaja pomaga zbrati ne le visoko moč zgornjega dela telesa, ampak tudi močan spodnji del telesa. padci se večinoma začnejo tako, da z rokami visite na tleh, medtem ko preostali del telesa zadrži sredino zraka in vas poskuša uravnotežiti. Ta tehnika pritiska na telo, kar povzroči izgubo odvečne maščobe in močnejšo mišično vez.

2. počepi:

Vaje 2

Dekliški vodnik za trdnejši križ ni nič boljši od počepov. Nedavna raziskava pravi, da so dekleta bolj nagnjena k počepom kot fantje, čeprav je učinek pri obeh enak. S poravnanimi in razmaknjenimi nogami se počepnite in se pretvarjajte, da sedite na stolu z odprtimi in ravnimi nogami. Držite položaj 5 sekund, preden se vrnete v položaj ploda.

3. Poskusite Dva psa:

Vaje 3

To je bolj vaja joge, kjer obstajata dve različni vaji, pas navzgor in navzdol. Od vas zahteva, da se spustite v vse štiri, tako kot vaš mali Tommy, vendar naj bo hrbtenica ravna. Zdaj dvignite spodnje okončine z gibom, tako da je zadnjica v zraku. Zdaj izdihnite s sklonjeno glavo navzdol, nato pa med vdihom pustite, da se telo sprosti v položaju pozdravljanja sonca. Po potrebi ponovite.

4. Zvijanje nog:

Vaje 4

Za to potrebujete podlogo za jogo. Lezite na preprogo z licem navzgor in hrbtenico naravnost, tako da vrat, hrbtenica in hrbet počivajo na preprogi. Zdaj položite roke na obe strani sebe in jih za podporo potisnite z dlanjo navzgor pod zadnjico. Zdaj dvignite noge navzgor in visoko, vendar mora zgornji del telesa počivati. V spodnjem delu hrbta in stegnih bi zagotovo začutili zbadanje.

5. Zvijanje pasu:

Vaje 5

Tudi za to boste potrebovali preprogo, kjer se morate najprej uleči na obraz. Preden ležete, zložite noge, tako da bodo vaša stopala, ko ste položeni, pod spodnjim delom. Zdaj zavrtite nogo na levo stran in zgornji del telesa zavrtite v desno. To ponovite tudi za drugo stran.

6. Kabelska vrstica:

Vaje 6

To je sedeča vrsta kablov in za to boste potrebovali profesionalni stroj za vadbo. To je v bistvu vaja s tehniko vlečenja, kjer morate sedeti na dnu z nogami pred iztegnjenimi, a upognjenimi v kolenu. Zdaj bo na stroj pritrjen škripec s platformo za noge. Ko z roko vlečete jermenico, poravnajte nogo tako, da potisnete ploščad nazaj.

7. Osnovno dviganje:

Vaje 7

Za to potrebujete dumbbell. Začnite z raztezanjem tetive na levi strani z bučico v levi roki, nato pa zavzemite raven položaj in prenesite bučico na desno roko in nadaljujte enako.

8. Krči:

Vaje 8

Škrtanje se večinoma izvaja za spodnje trebušne mišice, vendar bi vam z utežmi, ki vežejo noge, pomagalo tudi pri krepitvi hrbta.

9. Uteži nog:

Uteži nog

To je kot stiskalnica za prsni koš, vendar z utežmi v nogi. Ulezite se na klop in nosite dve uteži na nogah. Skrčite prste, da podprete nogo, nato pa jih še naprej dvigujte in se nato vrnite v prvotni položaj. Uteži lahko celo povežete okoli gležnja.