Neposredno od profesionalnih športnikov do vadbe na domu boste ugotovili, da obstaja nekaj skupnih ogrevalnih vaj, ki jih je treba izvesti tik pred odhodom na vadbo ali tek. Od teh ogrevalnih vaj je raztezanje nog, ki je oblika vadbe, pri kateri imajo vaše mišice, ki so sicer dnevno utesnjene, možnost, da sprostijo napetost v njih.

Vaje za raztezanje nog

Posledično postane vaše telo bolj raztegljivo in prilagodljivo, kar omejuje pot do poškodbe brez vadbe. Enako velja za paciente joge. Ta rahla ogrevalna seja je zato pomembna in tukaj je prikazanih nekaj vaj za raztezanje nog, na katere se lahko obrnete.

Osnovno raztezanje:

Prvi osnovni korak do raztezanja nog je preprost. Stojte z razmaknjenimi, a poravnanimi nogami in hrbtenico naravnost. Medtem ko držite spodnji del telesa, še vedno segajte po prstu z nasprotno roko. To bo ustvarilo rahel zavoj naprej, ki je lahko tudi zdravilo za spodnji del telesa ali bolečine v hrbtu. Noge imejte ravne in narazen, tako da se prst nekoliko dotika. Sčasoma se boste tega sprostili.

Stranski počepi:

Stranski počepi

Drug način za sprostitev maščobnih tkiv in krepitev zarjavelih mišic je stranski počep, ki je skoraj podoben običajnemu počepu in se na prvi pogled morda zdi enostaven, a pri izvajanju boste opazili, da je nekoliko težje, kot si mislite. Razlog je seveda pomanjkanje prakse, ki s časom omili. stojte naravnost s pokončno hrbtenico in z eno široko raztegnjeno nogo, poleg trupa pa naredite stranski počep, kjer bo vaša telesna teža ležala na eni od vaših udov. Drugi je raztegnjen čim širše. Zadržite minuto, preden se sprostite, in isto ponovite z drugo nogo.

Krčenje prstov:

Škripanje prstov

Pri škripanju s prsti je treba uporabiti tudi trebušne mišice in moč pasu. z ravno površino se ulezite na hrbet in dvignite obe udi v zrak, pri tem pa ostanite popolnoma ravni. Zdaj z roko dvignite nekdanji del z uporabo trebušnih mišic in poskusite doseči iztegnjeni prst. To je učinkovita vaja pri odpravljanju bolečin v hrbtu in sproščanju okorelih mišic nog in ramenskih sklepov.

Vrteča se glava:

Vrteča se glava

To je oblika joge, ki je nastala iz istega razloga, s katerim smo se ukvarjali, in sicer z raztezanjem nog. To se ne osredotoča samo na noge in spodnji del telesa, temveč tudi na temeljito vadbo celotnega telesa. Sedite s prekrižanimi nogami na tleh in nato eno nogo raztegnite vstran. Z drugo še vedno prekrižano in ohranjajoč položaj z eno roko iztegnite roko in jo primite za prst. Zdaj z nasprotno roko, vrženo nad glavo, poskusite seči tudi po prstu. Takoj boste začutili, kako se vaše mišice raztezajo, saj se lahko pojavi rahlo zbadanje. To s časom olajša.

Poza bojevnika:

bojevita poza

Bojevnik je skoraj enak stranskim počepom. Oseba mora poravnati svoje telo na način, ki je podoben bojevniku, pripravljenemu na tekmo loka in puščice. Za to stojte vstran in raztegnite hrbet vse do hrbta. S sprednjo nogo se iztegnite in se upognite od kolen, nato pa naslonite telo. Enako naredite z iztegnjenimi rokami eno spredaj, drugo pa zadaj. Nekaj ​​časa držite pozo in se sprostite ter enako storite z drugo nogo.

Stoječi kvadriceps:

Stoječi kvadricepsi

Za to boste morali poravnati eno površino vodoravno in navpično. Na primer stol in stena ali dva stola. Stojte naravnost in položite roke na sprednji stol ali steno, dvignite eno od nog in se s prstom oprijemite zgornjega dela stola. Medtem ko je vaš prst na stolu počivan, raztegnite spodnji del hrbta in ob tem se bodo rešile mišice nog, vključno s težavami v hrbtu. Sčasoma izgubite podporo.

Stenske stegnenice:

Stenske stegnenice

To je dovolj enostavna in zabavna vaja za vadbo doma, kjer potrebujete le ravno steno in ste pripravljeni. stojite nekaj centimetrov stran od stene in lezite naravnost pred steno, tako da oblikujete pravokotno na steno. Zdaj se približajte steni in dvignite spodnji del hrbta ter okončino poravnajte s površino stene. Roke naj bodo iztegnjene, tako da čutite raztezanje po telesu. Medtem ko ohranite ta položaj, poskusite zviti gleženj, če lahko.

Metulji:

Metulji

Metulj je tudi učinkovita vaja za odstranjevanje teh kilogramov z notranjih strani stegen. To vključuje osebo, ki sedi s prekrižanimi nogami, vendar stran od telesa, tako da se vaša noga dotika drug drugega. Zdaj z rokami držite stopala skupaj, ko se upognete naprej, in če je mogoče, poskušajte s steglom mahati kot ptičje krilo. To se morda zdi smešno, vendar je učinkovita vaja.

Kraljevi plesalec:

Kraljeva plesalka

Za to vajo stojte naravnost in nato s hrbtenico naravnost sezite naprej. Steno lahko uporabite kot oporo za ravnotežje. Zdaj dvignite eno od svojih udov visoko navzgor in jo zvijte tako, da tvori obliko U. s hrbtom, vzporednim s tlemi, z drugo roko iztegnite roko in jo primite za nožni prst ter ohranite držo nekaj časa, dokler se ne sprostite in ponovite.