Torej imate težave pri uravnoteženju. Vendar se ni treba bati. Ker vas bo to le ustavilo pri izboljšanju. Najboljše, kar lahko storite v tej situaciji, je, da obiščete zdravnika in opravite terapijo. Vedeti morate tudi, kakšne vaje lahko delate, da boste imeli večji nadzor nad predmeti in dnevnimi aktivnostmi. Namen vestibularnih vaj je izboljšati možgansko kompenzacijo poškodb, ki so prisotne v vašem vestibularnem sistemu. Izvesti jih je precej enostavno in so zelo učinkoviti. Ta članek vsebuje vse potrebne podrobnosti o vestibularnih vajah in vas vodi skozi.

Najboljše vestibularne vaje

1. Stabilizacija vaše glazure:

Poglejte naravnost pred seboj. Zdaj obrnite glavo v desno. Prepričajte se, da ne obračate popolnoma glave; samo kot 45 stopinj. Nato glavo obrnite proti levi pod istim kotom. To vajo izvedite desetkrat in jo ponavljajte, kadar koli lahko, ves dan.

2. Prestavljanje teže:

Sedite na klop z nogami na tleh. Zdaj dvignite desno glavo, roke in ramena proti levi strani, ko dvignete roko s površine. Vrnite se na prvo mesto. Zamenjajte stran in ponovite 10 -krat.

3. Navpični in vodoravni premiki:

Počasi premikajte glavo od leve proti desni. Postopoma povečujte tempo in ko dosežete največjo frekvenco, se ustavite za 10 sekund. Znova zaženite postopek. Zdaj premikajte glavo gor in dol in ponovite postopek.

4. Okularni motor:

V roki držite tarčo in ne okrnite oči. Zdaj ga počasi premikajte od strani do strani, nato navzgor in navzdol in nazadnje diagonalno. Med osredotočanjem imejte glavo mirno. Edino, kar bi se moralo premakniti, so oči.

5. Pilates:

Pilates je še ena odlična vaja, ki jo lahko naredite za izboljšanje ravnotežja. To je zabavno in imajo številne koristi za zdravje. Vendar niso nekaj, kar bi morali narediti sami. Posvetujte se z zdravnikom in vadite z nekom, ki je strokovnjak.

6. Raztezna vaja:

Raztezne vaje so še en način za boljše ravnotežje. Na voljo je na stotine različic in vse imajo dobre prednosti. Naredite 5 ponovitev, če ste začetnik, in povečajte število, ko vam bo udobno.

7. Hoja:

Dobra vestibularna vaja je hoja. Svetovali so jim vsi strokovnjaki in zdravniki in znano je, da ohranjajo ljudi vseh starosti zdrave in fit. Obdelujejo vsako področje vašega telesa in vam pomagajo pri boljšem ravnotežju. Vse kar potrebujete je dober par superg in nekaj telovadnih hlač. Če si vzamete le pol ure na dan in jo porabite za hojo, boste videli odlične rezultate.

8. Addukcije kolkov:

Če želite narediti adukcijo kolkov, se najprej ulezite. Držite trup navzgor in iztegnite noge ven. Med stegna položite mehko žogo ali blazino in jo čim bolj stisnite. Ostanite v tem položaju 30 sekund in se nato sprostite. Ponovite nekajkrat, preden preidete na zadnjo vajo.

9. Joga:

Joga je ena izmed vaj, ki je koristna pri vseh vrstah bolezni in zdravstvenih težavah. Izvajajo tudi odlične vestibularne vaje. Imajo več kot sto poz in prihajajo v več oblikah. Če boste štirideset minut porabili za jogo, ne boste le izboljšali ravnotežja, ampak tudi izboljšali svoje splošno zdravje.