Skolioza je boleče stanje, ki nastane zaradi pomanjkanja magnezija. In odlično zdravilo za to je delo in telovadba. Plavanje, raztezanje, joga in kardio so nekatere osnovne vaje, s katerimi lahko začnete.

Vaje za pomoč odraslim s skoliozo

Če se boste med tem treningom naučili pravilno uravnotežiti, boste imeli veliko koristi. Če se nekaj mesecev držite celotne rutine, boste dosegli odlične rezultate. Imajo velik vpliv na vas; vam daje več stabilnosti, mobilnosti in odlične formacije.

Najboljše vaje za skoliozo hrbta za odrasle:

Če želite izvedeti več o vajah za skoliozo, si oglejte ta članek, ki povzema ta koncept in vam daje potrebne podrobnosti.

1. Gibanje Schroth:

Schrothovo gibanje, ki izvira iz Nemčije leta 1927. Gre za konzervativno zdravljenje, ki je v bistvu namenjeno tistim, ki trpijo za skoliozo. Prejel je svetovno priznanje in je znan po svojih pozitivnih učinkih. Uporaba tega gibanja vam bo resnično pomagala pri ozdravitvi tega stanja.

2. Vaja za raztezanje in spuščanje nazaj:

Stojte s hrbtom ob steni. Dvignite roke naravnost navzgor v zrak in segajte proti tlom. Zdaj raztegnite telo. Držite raztežaj pet sekund in se spustite nazaj. To vajo ponovite desetkrat, preden nadaljujete z naslednjo vajo.

3. Vaje za raztezanje stranske skolioze:

Če želite izvajati stranske raztezanje, stojte ob steni z rokami, ki visijo ob strani. Zdaj dvignite levo roko in jo postavite za glavo in. Raztegnite se proti desni strani. Pritisnite malo, da povečate raztezanje. Vrnite se v običajen položaj in se raztegnite proti levi. Ponovite 10 -krat.

4. Podaljški rok in nog:

Boke centrirajte na vadbeno žogo. Podpirati mora celotno telo. Zdaj skrčite tla z levimi prsti in desnimi prsti. Levo roko iztegnite do ravni glave. Hkrati dvignite levo nogo, dokler ne doseže ravni zadnjice. Držite 4 sekunde in ponovite. Ponovite 10 -krat.

5. Dihalne vaje za skoliozo:

Dihalne vaje so odlične za razvoj mišic. Povečujejo krvni obtok in nadzorujejo srčni utrip. So odličen način za ohranjanje aktivnosti in tudi za nadzor skolioze. Izvajanje teh vaj se je izkazalo za koristno za ljudi, ki trpijo zaradi tega stanja.

6. Vaja za zdravljenje skolioze – deske:

Deske so odličen način za krepitev osrednjih mišic. Za začetnike jih je priporočilo več zdravnikov in strokovnjakov. Držite deset sekund in nato pustite, da se sprosti 5. Ponovite isto vajo skupaj desetkrat.

7. Joga za skoliozo:

Joga je starodavna indijska praksa, ki se uporablja za zdravljenje zdravstvenih težav, bolečin in tegob. Ima številne koristi za zdravje in je odličen za tiste, ki trpijo zaradi bolečin na različnih področjih telesa. Uravnovesi vaše telo in vas popolnoma ozdravi.

8. Pilates vaje za skoliozo:

Pilates je čudovita in zabavna vaja, za katero je znano, da vas zdravi pred skoliozo. Gradi moč, ravnotežje in držo. Povečajo vaš odpor in jih lahko naredite tako, da ležite na tleh ali naslonite hrbet ob steno. Začnite s petimi različnimi vajami vsak dan in postopoma povečujte število.

9. Spin Release:

To je položaj, dvignite kolena in s telesom oblikujte črko T in ga nato premaknite v dve smeri. Ramena naj bodo ravna na tleh. Poskusite ga dvigniti in spustiti kolena, dokler ne dosežete udobne točke.