Brain Gym je sestavljen iz preproste serije vaj, ki olajšajo in izboljšajo delovanje možganov. Dajejo vam samozavest in prinašajo dinamične spremembe v vaši osebnosti. Gibi so zelo enostavni in hkrati zelo učinkoviti. Pomaga vam pri boljših odločitvah v življenju, zlasti v težkih časih. Povzetek vaj za možgansko telovadbo je naveden v naslednjih nekaj odstavkih.

Vaje za telovadbo možganov za boljši um

Vaje za telovadbo za boljši um:

Tu je naših 9 najboljših vaj za možgansko telovadbo za boljši um in telo.

Dihanje trebuha:

Vaje za telovadbo za boljši um

Roke položite na trebuh. Izdihnite skozi usta, dokler se pljuča popolnoma ne izpraznijo. Zdaj vdihnite, kot da napolnite balon z dihom. Nato izdihnite zelo počasi. To vajo naredite približno tri do štirikrat. To bo povečalo raven energije in izboljšalo centralni živčni sistem.

Gumbi za možgane:

Položite eno roko na popk. S palcem in prsti druge roke poskusite otipati votla področja pod ključno kostjo. To območje drgnite približno 30 sekund do ene minute, ko gledate od leve proti desni. To bo izboljšalo vaše bralne navade, skupaj s pisnimi in govornimi sposobnostmi.

Cook’s Hook-Up:

Cook s Hook Up

Najprej se usedite na stol. Levi gleženj naj bo na vrhu desnega kolena. Levi gleženj primite s pomočjo desne roke. Z desno roko držite žogo desne noge. Pri vdihavanju naj bo jezik ravno na strehi ust. Ko izdihnete, začnite sproščati jezik. Zaprite oči in zadržite položaj štiri do osem vdihov. To bo izboljšalo vašo samopodobo in vas okrepilo.

Cross Crawl:

Če želite križati, vstanite in stopite na svoje mesto. Namesto tega položite vsako roko na nasprotno koleno. Med dihanjem se sprostite in nadaljujte približno štiri do osem vdihov. Ta vaja je neverjetna za tiste, ki bi radi izboljšali svoj spomin in svoje bralne, pisne, učne sposobnosti.

Energijsko zehanje:

Ko zevate, pritisnite konice prstov vsake roke na vsako tesno mesto na licih. Zdaj sprostite sproščen in slišen zehajoč zvok. To ponovite približno tri do štirikrat. Izboljšala bo vašo ustvarjalnost, sprostila vso napetost in olajšala izražanje.

Vratni zvitki:

Ko globoko dihate, sprostite ramena in spustite glavo spredaj. Zaprite oči zelo počasi in zavrtite glavo od strani do strani. Z nosom naredite majhne kroge in glavo sprostite. To naredite približno trikrat, da izboljšate dihanje.

Vesoljski gumbi:

Za vesoljske gumbe postavite oba prsta nad zgornje ustnice. Drugo roko položite na spodnji del hrbta in se s konicami prstov dotaknite nohtne kosti. Globoko vdihnite in poglejte proti stropu. Spustite pogled in še enkrat poglejte v strop. Naredite to tri do štirikrat in pustite telesu, da se sprosti.

Pokrovček za razmišljanje:

Roko položite na vsako uho. Zdaj odvijte ukrivljene dele zunanjih delov ušes. To naredite vse od vrha do dna ušes. Ponovite tri do štirikrat. To izboljša vaše razmišljanje, poslušanje in koncentracijo.

Sedemminutna nastavitev:

Sedemminutna nastavitev je sestavljena iz dobre serije možganskih vaj, ki jih morate izvajati vsako jutro. To bo povečalo vašo energijo in vam pomagalo pri boljšem delovanju in opravljanju vseh vaših vsakodnevnih dejavnosti. Te vaje lahko izvajate kadar koli želite, samo da povečate energijo.