Aerobne vaje za zmanjšanje trebuha

Večina nas ima tanek okvir ali skoraj vizualno privlačno obliko telesa. Toda edino, kar nas moti pri naši postavi, je tisti rastoči trebuh, ki ga ne znamo obvladati. Ugotovljeno je bilo tudi razmerje med trebušno maščobo (debelost) in srčno -žilnimi boleznimi. Popoln izpust obrokov ni rešitev za zmanjšanje trebušne maščobe. Pravzaprav je mit in ne deluje. Trebušna maščoba je ena izmed najbolj trdovratnih maščobnih območij v telesu in potrebuje čas za izgorevanje. Tukaj je nekaj aerobnih vaj, ki jih lahko izvajate vsak dan, da sploščite trebuh in imate neverjetno raven trebuh.

1) Vaje za stopnice:

Tek po stopnicah

Dvig po stopnicah je učinkovit način za kurjenje maščob v vaši dnevni rutini. Poveča tudi količino zraka in kardio-mišično moč. 15 do 20 -krat hodite po stopnicah gor in dol. Ohranite stalen tempo in ga počasi povečujte.

2) Preskok:

Preskakovanje

Ta je aerobna vadba visoke intenzivnosti in cilja na skoraj vsa maščobna območja v telesu. Pomaga tudi pri hitrem kurjenju kalorij. V 45 minutah porabi skoraj 450 kalorij.

3) Krči:

Osnovno krčenje

Škrtanje je odličen ton za vaš trebuh. Dodajte različice, kot so polovični krči s pokrčenimi koleni in nato polni škripanje z ravnimi nogami in zaklenjenimi na tla. Poskusite lahko tudi s stranskimi krči, pri čemer sta obe koleni upognjeni na eno stran, zgornji del telesa pa potisnite na stran, obrnjeno navzgor. Zelo učinkovito vlečejo in napnejo trebušne mišice.

4) Spot tek:

tekaški pari

Ta deluje tako dobro kot preskakovanje, pravzaprav bolje! Začnite na točki in se prepričajte, da se ne premikate, nadaljujte s tekom kar na tem mestu. Ko dvignete noge, se poskusite upogniti in dvigniti višje; dovolj visoko do vašega pasu, kar bo posledično povzročilo odbojni učinek. Počasi povečujte hitrost in se vmes ustavite ter znova začnite nov kos.

5) Čakrasana:

Chakrasana

To je drža asane joge, ki je v javnosti znana kot hrbtni lok. Čakrasana krepi osrednje mišice in upogiba vse mišice v aktivirani regiji. Čakrasana prav tako izboljša moč rok in krvni obtok.

6) Tek:

tekaški nasveti za fitnes

Jedro vašega telesa je najbolje stimulirati med tekom. Nenehno povečujte hitrost in trajanje. To je najboljša vaja za vaše telo.

7) Vadba z utežmi:

treniranje z utežmi

Pojdite v telovadnico, če si lahko privoščite eno uro. Dviganje uteži je najboljši način za toniranje ohlapnih mišic. Poveča tudi presnovo in mišično moč. Včasih imajo celo tanki ljudje ohlapen trebuh in krivec za ne napete mišice. Tonirajte mišice in ohlapno kožo z utežmi.

8) Skoki v počepu:

skoki v počep

Najprej počepnite s koleni in prsti vzporedno drug z drugim. Sklenite se, kolikor lahko greste, nato pa z nihajočimi rokami navzgor skočite s polno močjo in pristanite nazaj v počepu.

9) Zumba:

vadba zumba 1

Zumba, latinsko plesni slog, je učinkovita vadba za celo telo. Ritmični gibi uporabljajo celotno področje trebuha skupaj s spodnjim delom telesa in ne puščajo prostora za kopičenje maščobe.

aerobne vaje za zmanjšanje trebuha