Če ste mislili, da so vaše možnosti, da zraste pri 22 letih, se motite! 22 je prezgodaj za izgubo upanja v življenju! Zato vas bomo v tem članku vodili, kako povečati višino po 22. Mit je, da se rast posameznika po osemnajstih do dvajsetih letih ustavi. Biti kratek je največji obup človeka in vedno si želimo dobre višine. Kratek posameznik izgubi samozavest in se v javnosti počuti nerodno.

Kako naravno povečati višino po 22 letih

Vsak posameznik se v otroštvu po svojih najboljših močeh trudi povečati svojo višino s telesnimi vajami in uživanjem hranljive hrane. Višina otroka je odvisna od kromosomov, pridobljenih od staršev, in je dedne narave. Nizki ljudje so ponavadi videti debeli in v mnogih okoliščinah niso predstavljivi.

Naravni načini za povečanje višine po 22.

Po dvaindvajsetih lahko narastete na različne načine, in sicer:-

1. Viseče vaje:

Viseče vaje za povečanje višine

Vaje so zelo koristne pri ohranjanju zdravja in tudi v veliki meri pomagajo pri povečanju višine. Sprva bi lahko bilo zelo težko dalj časa visiti, vendar praksa naredi človeka popolnega. S stalnimi preizkusi obešanja lahko posameznik okrepi svoje mišice in doseže moč, da visi dlje časa. Če vsak dan nekaj minut visite na preprosti palici, boste dosegli odlične rezultate. Povečajte čas in pustite, da se mišice raztezajo preko svojih zmogljivosti.

2. Plavanje:

Plavanje za povečanje višine

Še en najboljši način za povečanje višine po 22 je plavanje! Plavanje je odlična vaja, saj aktivira celotno telo iz vseh zornih kotov. Poleti je plavanje zabavno in telesu in umu prinaša veliko sprostitve. Tedensko plavanje pet do šest ur prispeva k rasti višine. Plavanje pomaga pri podaljšanju in krepitvi mišic, prst pa velja za najboljšo, saj vključuje roke, stopala in telo.

3. Raztezanje:

Razteza se za povečanje višine

Raztezanja so zelo pogosta in posameznik se v vsakdanjem življenju prepusti raztezanju. Od sonca do lune se raztezanje sprejme na vsakem stiku. Raztezanja so zelo učinkovita in koristna, saj so najboljša vadba. Izvajanje različnih vrst razteznih vaj za povečanje višine po 22, kot so kobra, most, upogibanje itd., V razponu od petnajst do dvajset minut, je zelo učinkovito. To je eden izmed učinkovitih nasvetov za rast višine po 22.

4. Obilje spanja:

Obilje spanja za povečanje višine

Vsaka oseba potrebuje približno osem do enajst ur spanja, saj ko telo počiva, pomaga pri pomlajevanju in regeneraciji tkiv. Priporočljivo je, da se prilagodite mirnemu in mirnemu okolju ter se izognete prevelikemu hrupu in svetlobi.

Požirek kamiličnega čaja ali kopel s toplo vodo pomaga pri dobrem spanju. Hipofiza izloča visoke rastne hormone, ko telo počiva.

5. Uravnotežena prehrana:

Uravnotežena prehrana za povečanje višine

Uživanje svežega sočnega sadja in zelene listnate zelenjave je zelo dobro za zdravje. Zadostnost različnih mineralov, vitaminov in beljakovin je zelo potrebna za pravilno rast višine. Ker telo za rast potrebuje veliko energije, bi moral biti vnos ogljikovih hidratov dober. Natančna količina kalcija v mlečnih izdelkih in zelenjavi pomaga pri spodbujanju rasti kosti in preprečuje bolezni.

Vitamin D pomaga pri rasti mišic in kosti, njegovo pomanjkanje pa prispeva k počasni rasti. Citronska kislina, ki jo najdemo predvsem v limoni ali sladki limeti, je zelo učinkovita, saj krepi imunski sistem. Izogibati se je treba predelani in konzervirani hrani. Redni in majhni obroki pomagajo posamezniku, da ostane zdrav in pameten.

6. Izogibajte se navadam, ki ovirajo rast:

Izogibajte se navadam, ki ovirajo rast

Nekatere okoljske, fizične in vsakodnevne dejavnosti ovirajo rast. Droge in žgane pijače so živila, ki niso cenjena in ne dovoljujejo rasti višine. Vnos kofeina škoduje sposobnosti dobrega spanja, kajenje pa zelo slabo vpliva na rast višine. Pred jemanjem zdravil ali steroidov je treba upoštevati ustrezna priporočila zdravnikov.

Poleg upoštevanja teh nasvetov za povečanje višine po 22, morate upoštevati tudi nekaj točk. Višino določajo številni dejavniki, kot so genetika, zdravstveni dejavniki, življenjski slog itd., Pri 22 letih se vaši rastni hormoni upočasnijo, vendar so še vedno aktivni. Zato morate imeti potrpljenje in odločnost, da dosežete rezultate in ne iščete čudeža. Če želite deliti še kakšno informacijo, nam to sporočite v komentarjih!

Pogosto zastavljena vprašanja & Odgovori:

V1. Katera je najboljša joga za povečanje višine po 22?

Odgovor: Med številnimi fizičnimi vajami za povečanje višine po 22. letu velja joga za zelo učinkovito. Obstaja veliko poz, ki vključujejo pravilno raztezanje mišic in hrbtenice. Nekateri med njimi so Tadasana, Vriksh Asana, Sarvang Asana, Ujjayi Pranayama itd. Samo vadite jih vsak dan, da boste dosegli dobre rezultate.

V2. Katera je najboljša ajurvedska medicina za povečanje višine po 22?

Odgovor: Morate razumeti, da v nobeni obliki prakse ne obstaja zdravilo za neposredno povečanje višine. Ajurvedska zdravila pa prispevajo k posrednemu povečanju višine z uporabo nekaterih zelišč, kot sta Ashwagandha in Shilajit, za krepitev živcev in njihovo aktiviranje. Ta zelišča telesu zagotavljajo tudi potrebno vzdržljivost za vadbo.

V3. Kaj povzroča zastoj v rasti pri ljudeh?

Odgovor: Obstaja veliko dejavnikov, ki vodijo do upočasnjene rasti pri ljudeh. Otroci, ki so v zgodnji starosti podhranjeni, beležijo manj centimetrov kot tisti z zdravo prehrano. Drugi dejavniki, kot so hipotiroidizem, hormonske spremembe, genetika, težave z življenjskim slogom, slabe spalne navade, stres, dvigovanje mrtvih uteži itd., Lahko povzročijo upočasnjeno ali ustavljeno rast.

V4. Ali lahko po 22 postanem visok??

Odgovor: Čeprav je to zelo pogosto vprašanje, je odgovor pritrdilen! Ti lahko! Na splošno strokovnjaki menijo, da se izločanje rastnih hormonov do 18. leta ustavi, kar po tem skorajda ne povzroči rasti. To ni dokazano z dokazi. Zato vam ni treba skrbeti, da bo starost odločilni dejavnik za vas. Težava pa je v tem, da se hitrost rasti po 22. letu močno upočasni in morda ne bo tako učinkovita, tudi pri domačih sredstvih.

V5. Lahko preskočite višino po 22?

Odgovor: Ja! Preskakovanje velja za eno najboljših, naravnih vaj, ki pomagajo pri povečanju višine po 22. Ko preskočite, se vaše vezi dobro raztegnejo, mišice pa tudi. Preskok lahko uporabite tudi za hujšanje za nekaj kilogramov. Tanjše telo je vedno enostavno delati kot oseba s prekomerno telesno težo. Torej, nadaljujte s preskakovanjem, da boste služili obema namenoma!