Ste najstnik? Želite povečati višino? Kako je to mogoče? Ker je poligenska kakovost, višino osebe v veliki meri spremljajo geni. Poleg genetske težave je višina povezana tudi s faktorjem povečanja. Obdobje 18 je stopnja premika med otroštvom in odraslostjo. V adolescenci se v človeškem telesu dogajajo številne hormonske spremembe. Vsekakor je dobra novica, da lahko posameznik še po dopolnjenem 18. letu pridela 2 do 6 centimetrov višje.

kako povečati višino po 17

Študije kažejo, da je posamezno telo sposobno dodatno rasti in se razvijati. Posledično obstaja možnost za povečanje višine z neko zunanjo pomočjo. Spol, prehrana in telesne osebne rastne plošče pomagajo pri odločitvi o času in hitrosti tega povečanja.

Najboljši načini za povečanje višine po 17.

Obstaja veliko naravnih načinov, s katerimi lahko po 17. letu povečate višino.

1. Pijte veliko vode:

Voda iz telesa izloči toksine in pomaga pri prebavi. Zato je za boljše zdravje vsaj 8 kozarcev vode neobvezno.

2. Ohranite idealno telesno težo:

Debelost lahko povzroči tudi številne zdravstvene težave. Zato je pomembno ohraniti idealno telesno težo z naslednjo uravnoteženo prehrano in pravilnim gibanjem. Če imate prekomerno telesno težo, ki jo gravitacija stisne medvretenčnih ploščic, ste kratki. Prekomerna telesna teža pritiska na kosti in sklepe, zaradi česar ste videti krajši. Zato so ljudje visoko na lestvici obdobja videti krajši, kot so v resnici. Zaradi drže se vaša višina spreminja, zato namerno stojte naravnost.

3. Izogibajte se zaviralcem rasti:

Najstniki pogosto sprejemajo rutino kajenja in pitja, ne da bi se zavedali slabih učinkov na svoj razvoj. Antibiotiki, cigarete, zdravila in alkohol delujejo kot zaviralci rasti; zato se jim izogibajte, da bodo očitno višji.

4. Imejte dovolj spanja plus počitek:

Dober spanec in počitek imata zelo pomembno vlogo pri splošni rasti in razvoju. Če imate moten spanec, sicer ostanete budni, telo se počuti utrujeno. Poleg tega budnost moti izločanje rastnih hormonov in drugih hormonov, ki uravnavajo rast telesa.

Za spanje lahko jeste hrano, bogato z ogljikovimi hidrati, podobno krompirju ali rižu. Najstniki potrebujejo vsaj 8,5 do 11 ur spanja vsako noč. To je zato, ker telo raste in obnavlja tkiva med spanjem. Podobno se med spanjem tvori človeški rastni hormon, ki je zadolžen za povečanje višine.

5. Izvedite dobro držo:

Dobra drža ima zelo pomembno vlogo pri razvoju vaše višine. Vedno poskušajte ostati z glavo, poleg tega pa je vrat poravnan v neposredni drži. Upogibanje in spuščanje povzroči, da hrbtenjača zavre normalno višino.

6. Vaja:

Vaja je zelo pomemben dejavnik pri rasti vaše višine. Enostavne vaje, kot so obešanje na palici nad glavo, preskakovanje; Poleg tega mora biti raztezanje telesa s stopali na prstih del vaše vsakodnevne vadbe. Poleg tega so za povečanje višine v pomoč tudi športne dejavnosti, podobne košarki, plavanju in nogometu.

7. Izvedite vaje sprinta:

Sprint pri velikih hitrostih pomaga pri proizvodnji velike količine človeškega rastnega hormona. Dodatni vnos dodatnih hormonov se tvori v telesu. Ko pospešite s hitrim tempom, se v vaših kosteh zacelijo mikro strukture, ki se pozdravijo v enem tednu, poleg tega pa se preoblikujejo kosti in rast.

8. Izogibajte se kajenju s pitjem:

Nehajte kaditi in piti, zadržite svojo primarno rast. Spodbuja vašo sekundarno rast, ki močno vpliva na vašo višino. Zato je bolje, da se vzdržite zlobnih dejavnosti.