Kako povečati višino za 3 do 6 palcev

Dobra višina je zelo zaželena lastnost tako pri samcih kot pri samicah. Medtem ko večina dejavnikov, kot so: rastni hormoni, dedne težnje itd., Ki določajo višino osebe, ni pod nadzorom posameznika, obstajajo določeni dejavniki, kot so vaše prehranjevalne navade, življenjski slog in režim vadbe, ki lahko igrajo vlogo pri določanju vaše višine. Tudi ko dopolnite 18 let, lahko vsekakor naredite nekaj, da povečate svojo višino za 3 do 6 centimetrov, vsekakor pa se morate za to še dodatno potruditi, rezultati pa bodo vidni šele po rednem izvajanju naslednjih vaj. večmesečno obdobje. Ni hitrega načina za povečanje višine.

1. Prehrana in prehrana:

Prehrana in prehrana

• V prvi vrsti je zelo pomembno, da uživate dobro uravnoteženo prehrano, ki ima ustrezne in sorazmerne porcije beljakovin, vitaminov, ogljikovih hidratov in mineralov glede na vašo telesno težo in trenutno višino. V zvezi s tem se je najbolje posvetovati z nutricionistom.

• Za povečanje višine mora biti vaša prehrana še posebej bogata z beljakovinami in kalcijem. Beljakovine so znane tudi kot gradniki telesa in pomagajo pri nastanku in razvoju novega tkiva v telesu, zato imajo zelo pomembno vlogo pri povečanju višine. Beljakovine so sestavljene iz aminokislin, od katerih so mnoge bistvene za spodbujanje in vzdrževanje ustrezne ravni človeškega rastnega hormona v telesu. Uživajte živila, bogata z beljakovinami, kot so: sojina zrna, sojino mleko, stročnice, leča in sir.

• Kalcij pa daje močnejše kosti. Vsi mlečni izdelki, jajca, brokoli itd. So dobri viri kalcija.

• Lahko se posvetujete s svojim zdravstvenim svetovalcem in se strinjate z njim glede beljakovinskih napitkov, več vitaminskih kapsul in mineralnih dodatkov (zlasti kalcija, cinka, mangana, kalija in fosforja), da povečate svojo višino.

2. Vadba in vaje:

Izvedite vaje

Lahko okrepite mišice in napolnite hormone, tako da se vsak dan vsaj 30 do 40 minut privoščite pravilni vadbi.

• Vse, od vaj za raztezanje do odrivov do sedenja, lahko obravnavate pod trenerjem. Raztezanje je odličen način za sprostitev in razbremenitev vse napetosti v telesnih mišicah in se je zdelo koristno pri tistih, ki poskušajo doseči nekaj višine. Različne vaje za raztezanje so: raztezanje kobre, zvijanje in osnovno raztezanje nog. Plavanje in preskakovanje vrvi sta tudi odličen način za raztezanje. Prav tako se lahko lotite nekaj visečih vaj, kot to počnejo otroci v telovadnici v džungli. Druga možnost je, da se udeležite tečajev kick boksa. Spodaj opisujem nekatere tehnike obešanja, ki bi vam lahko bile v pomoč:

• Za obešanje z rokami lahko uporabite visečo palico. Naredite to vsaj 5 minut dnevno. S povečanjem vzdržljivosti lahko nato podaljšate trajanje. Prav tako lahko povečate raztezanje z zamahom naprej in nazaj od palice. Pri otrocih svetujemo nadzor odraslih, da se izognemo poškodbam.

• Če se ukvarjate z jogo, lahko vsak dan vadite tudi Surya namaskar ali pozdravljate sonce. Surya namaskar je v bistvu sestavljena iz vrste 12 položajev, ki se izvajajo v ritmu in pomagajo telesnim mišicam raztegniti in okrepiti vse telesne mišice. Nekatere asane joge, kot so: Trikonasana (poza trikotnika), asana obratnega trikotnika, Sukhasana, Talasana, Adhomukha Savasana itd. Pomagajo doseči nekaj višine z raztezanjem in povečajo proizvodnjo rastnega hormona v telesu.

• Vključite se v športe, kot so: badminton, tenis, odbojka in košarka, da se aktivirate. Takšne igre so zabavne in tudi raztezne vaje v naravni obliki.

• Vadite tek ali šprint. Verjetno ste videli, da imajo atleti pogosto zelo dobre višine, ker tek spodbuja proizvodnjo rastnih hormonov. Tudi šprint pri velikih hitrostih povzroči zelo majhne mikro zlome v vaših dolgih kosteh. Ti zlomi se nato pozdravijo na podlagi dobre prehrane, počitka in naravne nagnjenosti telesa k samozdravljenju, kar povzroči preoblikovanje kosti.

3. Spremembe življenjskega sloga:

Spremembe življenjskega sloga

• Izogibajte se poznonočnim zabavam ali poznim večernim televizijskim oddajam in si pustite dovolj časa za nočni počitek. Dober nočni spanec vsaj 6 do 8 ur zapored je bistvenega pomena za dobro višino in splošno zdravje. Med spanjem se sproščajo dobri odmerki rastnega hormona in tudi način telesa preide iz obrambnega v regeneracijski in popravljalni.

• Prenehajte z nezdravimi navadami, kot sta kajenje in uživanje alkohola, saj škodljivo vplivajo na vašo primarno rast.

• Vsak dan sedite 15 minut pod soncem, najbolje zgodaj zjutraj, da vpijete nekaj vitamina D. Zjutraj je količina UV -žarkov minimalna.

• Navadite se sedeti v pravilni drži. Sedite z izravnano hrbtenico in rameni. Kolikor je mogoče, med sedenjem naj bodo stegna vzporedna s tlemi in podnožjem stopal pravilno naslonjena na tla. Držite vrat in glavo dobro poravnani.

• Vaše obroke razdelite na manjše dele in vzemite 5 do 6 manjših obrokov namesto treh težkih obrokov. To je bistveno za pospešitev metabolizma.

• Obiščite svojega zdravnika, da izključite rastni hormon, hipofizo ali disfunkcijo ščitnice v zgodnjih fazah, če menite, da vaša višina v najstniških letih ne narašča dovolj.

• Ohranite idealno telesno težo, saj bi dodatna teža stisnila medvretenčne diske, zaradi česar bi bila vaša postava videti krajša, kot bi morala biti.

Če nič od zgoraj navedenega ne deluje, obstaja veliko sintetičnih hormonskih tablet, ki trdijo, da povečujejo višino. Vendar imajo ti pogosto številne stranske učinke, zato jih je treba sprejeti šele, ko se z endokrinologom pogovorite o vseh prednostih in slabostih. Nekatere oblike operacij kosti lahko pomagajo povečati tudi višino. Operacija je vsekakor drag in boleč poseg, vendar so doseženi rezultati opazni.

Upam, da se vam je članek zdel koristen in da vam bo to koristilo.