Tako kot iskanje dobrega čistilnega sredstva je lahko težko najti popolno vlažilno kremo za vašo kožo. Kako torej veste, katera vlažilna krema je najboljša za vas? Ta razdelek bo govoril o osnovah dobrega vlažilca in predstavil nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate upoštevati pri izbiri.

kako pravilno nanesti vlažilno kremo

Nakup vlažilca-zdi se vam dovolj preprost, ko ga uvrstite na seznam opravkov. Z vlaženjem kože potrdite, da ji dajete dovolj vlage in hrane. Suha, mastna, sicer občutljiva, ne glede na to, kakšna je vaša koža, je vlaženje nujno!

Najboljši načini izbire vlažilca za vaš tip kože:

Izbira pravega vlažilca za vašo kožo je odvisna od tipa kože. Tukaj podajamo različne tipe kože in izbiramo tudi nasvete.

1. Suha koža:

Če uporabljate vlažilno kremo in se še vedno počutite tako, to pomeni, da vaša vlažilna krema ni pametna, da bi koži zagotovila dovolj vlage. Gube, drobne črte in dodatni znaki se pojavijo hitreje, če koži primanjkuje vlage. Če želite, da je vaša koža ves čas dobro navlažena, je pomembno, da uporabite vlažilno kremo, ki lahko deluje na suhi, sicer izjemno suhi koži, na osnovi vaše kože.

 • Za osebe, ki imajo zelo suho kožo, je kot nalašč uporaba težjih in kremastih vlažilcev.
 • Poskrbite za zadovoljen glicerin in pojdite na olje, sicer kremo na osnovi vlažilca. To bo pošteno pri vlaženju vaše kože s svojo sestavino.
 • Ponovno nanesite vlažilno kremo vsakih 4-5 ur. To bo pomagalo uravnotežiti vlago, ki se izgubi v suhi koži, zlasti pozimi.

2. Mastna koža:

Ljudje z mastno kožo uporabljajo močne izdelke in čistila za nego aken in drugih izbruhov na koži. Vsekakor potrebujejo vlaženje kože. Vlažilna krema, ki je namenjena mastni koži, bo podrobno pripomogla k zmanjšanju proizvodnje olja v povrhnjici. Prav tako bo hidriral kožo.

 • Izberite lahkotno vlažilno kremo na vodni osnovi.
 • Čisto nanesite vlažilno kremo na očiščen obraz in nekoliko masaže, ki čaka, da se vpije.
 • Vlažilna krema mora biti nujen del vaše nočne nege kože.
 • Pojavite se na etiketi z napisom »namenjeno mastni koži«.
 • Poročilo mora vsebovati besede, kot je nekomedogeno. To pomeni, da izdelek ne bo povzročil zlomov.
 • Prednostno mora vsebovati tudi besede, kot so brez olja in na vodni osnovi.

3. Zaščita pred soncem:

Ne glede na vaš tip kože, le glede vsakega dermatologa priporočamo, da si nanesete vlažilno kremo s kremo za sončenje s SPF najmanj 30. Če jo uporabljate za obraz, izberite tisto, ki je oljna in brez dišav..

4. Srbeča koža:

V primeru, da hipoalergenska vlažilna krema ne lajša srbenja, poskusite 1% hidrokortizonsko steroidno kremo za kožo en teden, vendar ne več. Pogovorite se s svojim zdravnikom, če to ne odloči srbenja. Morda imate dodatne težave s kožo.

5. Občutljiva koža:

Posamezniki z občutljivo kožo se morajo izogibati vlažilnim, barvanim in drugače umetnim vlažilcem. To lahko povzroči hude vdore in vodi do drugih stranskih stvari. Občutljiva koža se lahko odzove na konzervanse in druge kemikalije v vlažilcu.

 • Izberite blago rastlinsko vlažilno kremo.
 • Izberite vlažilno kremo, ki vsebuje dovolj SPF. Tako bo vaša koža preprečila škodljive UV žarke.
 • Če se vaš vlažilni krem ​​ne premakne s SPF, morate losjon za zaščito pred soncem razmazati posamično.
 • Ne pozabite pretvoriti nalepk celotnega pridelka, ki ga kupite. Večina vlažilcev bo identificirala tip kože, za katero je končana.

5. Ekcem:

Uporabite gosto vlažilno mazilo za pridobivanje vazelina, sicer pa uporabite vazelin za lajšanje razpok in ohranite kožo prožno.

6. Kombinirana koža:

Kombinirana koža je koža z mastnimi in suhimi madeži. Kombinirani ljudje lahko običajno doživijo oljnatost v svojih t-conah in nosu, poleg tega pa tudi v predelu brade. Območje okoli ust in nekatera druga področja lahko doživijo suhost. Za nego mešane kože je potrebna dodatna nega, ki uravnava teksturo kože.

 • Pridobite vlažilno kremo brez olja za območje T in blago negovalno kremo za lica.
 • Obrišite nekaj izdelka in tiho vmasirajte čakalno čakanje.
 • Izogibajte se mešanju in kombinirajte vlažilce. Dovolite jim, da delujejo diskretno za razdeljena območja.