V tako napornem življenju, kot je naše, vam vrt, napolnjen s cvetjem in zelenjem, lahko nudi tolažbo. Vendar ste le vi pripravljeni uživati ​​sadove svojega dela. V vsakem kotu se skrivajo vsiljivci, ki poskušajo ukrasti pridelke, kar vključuje tudi potepuške živali! Zato ne smete tvegati in namesto tega vlagati v oblikovanje vrtnih vrat!

najboljši modeli vrtnih vrat

Sam vrt je zaprt prostor, ki je namenjen gojenju rastlin in dreves. Če ga zavarujete z vrati, lahko območje popolnoma privatizirate! Z edinstveno zasnovo in izdelavo lahko vrata na vrtnih vratih dajo tudi subtilne namige o tem, kaj lahko pričakujemo v notranjosti. Torej, kaj čakate? Oglejmo si 10 sodobnih modelov vrtnih vrat s podrobnimi informacijami o vrstah, koristih in nasvetih pri nakupu.

Kaj so vrtna vrata?

To so vrata, ki so namenjena izključno vrtom in vas pozdravljajo na tem območju. Ta vrata so običajno manjša v primerjavi z zunanjimi modeli in so izdelana iz različnih materialov, ki ustrezajo različnim zahtevam.

Kakšne so prednosti vrtnih vrat:

Tu so ključne prednosti izbire posebnih vrat za vaš vrt:

 • Zasebnost: Najboljši način, da polje ohranite zase, je, da namestite vrata. Služi kot opozorilo potencialnim vsiljivcem, da je vstop omejen.
 • Varnost: S svojimi vrtnimi vrati ste lahko prepričani o svojih eksotičnih rastlinah. Poleg zaščite pred neželenimi elementi lahko zaščiti tudi vaše otroke in hišne ljubljenčke pred odtujitvijo.
 • Dodana lepota: Vrtna vrata so na splošno oblikovana tako, da izgledajo lepo in opravljajo svoje običajne funkcije. Lahko ustvarijo zanimanje in pričakujejo, kaj jih čaka.

Kakšne so različne vrste vrtnih vrat?

Vrata za vrtne površine so glede na material in izdelavo razvrščena v različne sorte. Tu je nekaj najpogosteje uporabljenih vrst:

 • Lesena vrata: So najbolj priljubljeni in znani po svojem rustikalnem občutku. Poleg tega je preprosto oblikovati in ustvariti lasten vzorec z lesom.
 • Aluminijasta vrata: Ta vrata so narejena iz aluminija, lahkega materiala, ki je tudi precej trden. Cena je razumna in tudi izgleda dobro.
 • Vrata iz kovanega železa: Ta vrata se v glavnem uporabljajo za velike vrtove v javnih prostorih ali palačah. Izgledajo precej veličastno in so tudi zelo draga.

Pred nakupom vrtnih vrat morate biti pozorni na naslednje točke:

Preden se odločite za naključni kos, vam priporočamo, da preberete te nasvete strokovnjakov za nakup:

 • Najprej morate razumeti, ali ima vrt ograjo ali je odprt. Za prve morate dobiti vrata, ki so usklajena z obliko in barvo.
 • Prepričajte se, da so meritve skrbno opravljene in zabeležene. Nič ni slabše od slabo opremljenih vrat!
 • Zdaj se odločite za material, ki ga želite. Analizirajte prednosti in slabosti vsakega od njih in razumejte, kateri vam daje boljšo donosnost naložbe.
 • Obstajajo tudi različni slogi rezbarjenja vrtnih vrat, kot so pokrovača, pasje uho, nabiralnik, železnica, gotika itd., Pred vlaganjem jih preverite..
 • Nazadnje je treba upoštevati tudi barvo vrat. Običajno se beli, črni ali kovinski odtenki dobro obnesejo na zelenem ozadju.

Najnovejši modeli vrtnih vrat v Indiji:

Tukaj je naših 10 preprostih in najboljših modelov vrtnih vrat s slikami. Oglejmo si jih.

1. Dizajnerska vrtna vrata:

Oblikovalska vrtna vrata

Z ustvarjanjem tega sloga vhoda lahko imate svoj mali japonski vrt. Okvir v slogu Pagoda ima majhna vrata za dostop v notranjost. Narejena iz masivnega lesa, ima ta ideja eleganten občutek. Temno rjav odtenek materiala se dopolnjuje z odtenki zelene v okolici.

 • Material: Les
 • Barva: rjav

2. Modeli lesenih vrtnih vrat:

Modeli lesenih vrtnih vrat

Če se odločite za izbiro lesa za svoj vrt, si lahko omislite to zasnovo! Vrata rustikalnega videza so narejena tako, da lesene plošče pritrdimo med seboj s pomočjo kovinskih žebljev. Ima širok okvir, ki deluje kot ograja in je pritrjen na opečno steno. Dodatek motiva iz kovanega železa ga uvršča med zanimiva vrtna vrata.

 • Material: Les.
 • Barva: Svetlo rjava.

3. Sprednja vrtna vrata:

Sprednja vrtna vrata

V mnogih hišah se vrt ali travnik nahajajo na sprednji strani. V takem primeru morate poskrbeti, da se oblika in barvna kombinacija vrat ujemata s tistimi na vhodu. Ker gleda proti cesti, obstaja tudi veliko tveganje za vstop zadaj. Torej, ta enotna vrtna vrata morajo poskrbeti tudi za varnost!

 • Material: Les s kovinskim okvirjem.
 • Barva: Črno rjava.

4. Vrata za vrtne ograje:

Vrtna ograja

Ko govorimo o vrtnih vratih, je prva podoba, ki se nam pojavi v mislih, ta slog nabiranja. To je enostavna zasnova vrtnih vrat, ki jo lahko preprosto ustvarite doma, z uporabo le lesenih desk, žebljev. tečaji in vrtalnik. Palice so navpično pritrjene na glavni okvir in pritrjene skupaj s tremi križnimi ploščami za dodatno podporo.

 • Material: Lesena škatla.
 • Barva: Svetlo rjava.

5. Dekorativna vrtna vrata:

Dekorativna vrtna vrata

Vaše srce s to ročno izdelano lepoto dobesedno preskoči! Prizor minto zelenih lesenih vrat, pokritih s kontrastnimi vijoličnimi cvetovi na vrhu, je tisto, kar potrebujete za sprostitev. Nenavadna barvna izbira in zasnova oblikovanja dodata dekorativni občutek vašemu vrtu. Prav navdušeni smo tudi nad kovinskimi tečaji, ki poudarijo konce.

 • Material: Les.
 • Barva: Mint Green.

6. Modeli železnih vrtnih vrat:

Oblikovanje železnih vrtnih vrat

Oglejte si ta cesarska kovinska vrata, ki lahko pošiljajo vibracije starega sveta na vaš vrt. Narejen iz kovanega železa, ima vse potrebno, da pritegne našo pozornost. Poleg tega lahko robustna znamka in ozka postavitev palic preprečita grda bitja, ki uničujejo vaše rastline. Ali moramo povedati več o njegovih varnostnih lastnostih?

 • Material: Kovano železo.
 • Barva: Črna.

7. Jeklena vrtna vrata:

Jeklena vrtna vrata

S tem dizajnom spremenite svoj navaden vrt v sanjsko mesto. Narejene iz pocinkanega jekla, vam bodo zapletenosti, povezane z izdelavo, zagotovo ukradle srce. Nadrealistična kombinacija labodje vrtnice in cvetličnih motivov razkriva vašo umetniško osebnost, ne da bi se morali sploh predstaviti. Kul ideja, kajne??

 • Material: Jeklo.
 • Barva: Črna.

8. Vrata iz aluminija:

Aluminijasta vrtna vrata

Ta preprosta vrtna vrata govorijo o razredu in eleganci. Za tiste, ki imajo raje trezen dizajn in čist videz, je ta oblika lahko idealna izbira. Narejen je iz aluminijastih plošč, ki ustrezajo vrtu. Na voljo sta tudi varnostni zapah in ključavnica, tako da ste lahko brezskrbni. Všeč nam je tudi pošten občutek, ki ga daje!

 • Material: Aluminij.
 • Barva: Siva.

9. Sodobni modeli vrtnih vrat:

Sodobni modeli vrtnih vrat

Oglejte si ta elegantna, sodobna vrtna vrata, ki dajejo ton vašemu sodobnemu domu. Predstavlja lepoto preproste geometrije, preoblikovane v eleganten element. Dvojna vrata so izdelana iz aluminija, ki jih je mogoče enostavno oblikovati v katero koli obliko, ki jo želite. Deluje celo tako, da integrira vašo notranjost in zunanjo površino vrta.

 • Material: Aluminij.
 • Barva: Siva.

10. Drsna vrtna vrata:

Drsna vrtna vrata

Če imate majhen vrt, ki nima razkošja, da bi prilagodil slog gugalnice, poskusite z drsnimi vrati. Odvisno od površine tal je lahko oblikovano na gosenice ali brez sledi. Ne glede na to, ali želite vstopiti ali izstopiti iz območja, potrebujete le preprost “potisk” ali “vlečenje”!

 • Material: Les.
 • Barva: zlatorjavo.

To so nekateri izmed najboljših modelov vrtnih vrat, ki se lahko obnesejo v skoraj vseh okoliščinah. Najboljši del njih je, da se lahko z oblikovanjem lotite tako ustvarjalno, namesto da se držite običajnih norm. Dokler vam omogočajo popoln nadzor nad varnostnimi parametri, lahko poskusite in eksperimentirate z različnimi temami. Od očarljivih pravljičnih dežel, strašljive gotike do današnjih idej lahko Vrtna vrata predstavljajo vse!