Kitare so danes najbolj priljubljen instrument mladih. Morda se zdi dogovor, da se ga naučite naučiti, toda resnica je, da ko se tega zavedate, začnete igrati nezavedno. Pozor! Nihče ne bo želel, da ga nehate igrati. Zato smo pomislili, zakaj vam ne bi povedali o nekaterih različnih vrstah kitar in blagovnih znamk kitar, ki so na voljo. Poglej.

Ker višjega ne morete začeti, je na seznamu tudi izbira začetnikov in naprednih igralcev.

Kako izbrati kitaro za začetnike:

Zdaj pa vam na kratko predstavimo, kako izbrati kitaro.

 • Odločite se, ali želite električno ali akustično kitaro, nato pa izberite, ali želite najlonsko ali jekleno vrvico.
 • Izberite pravo velikost, odvisno od tega, ali jo kupujete za otroka ali odraslo osebo.
 • V svojo kitaro vključite elektronski uglaševalec. Vedno ga nastavite na standardni ton.
 • Sklep vratu in pete mora biti stabilen in se počutiti varno. Leseni most mostu je treba varno prilepiti na vrh.
 • Prst naj bo v ravni z vrhom kitare.
 • Če gre za električno kitaro z vijaki, se prepričajte, da je tudi stabilna in varna.
 • Poskrbite tudi, da na mestu, kjer se vrat in telo združita, ni razpok.

Popolne vrste kitare za začetnike, in sicer.

 • Akustične kitare.
 • Električne kitare.
 • Elektroakustične kitare.
 • Dvanajst-strune kitare.
 • Kitare Archtop.
 • Jeklene kitare.
 • Dotaknite se kitare.
 • Resonatorske kitare.
 • Bas kitare.
 • Kitare z dvojnim vratom.

Vrste kitar, ki jih morate poznati:

Oglejmo si 14 najboljših vrst kitare ter njene oblike in velikosti telesa, ki so na voljo v Indiji, da izberete svojo najboljšo v glasbeni trgovini.

1. AKUSTIČNE KITARE:

Ko govorimo o akustičnih kitarah, sta dve vrsti, jeklena struna, naslednja pa klasična. Med tema dvema je velika razlika. Obstaja klasičen s širokim vratom, ki uporablja najlonske strune, in drugi, ki uporablja jeklene strune za ustvarjanje kovinskega zvoka in ga je mogoče sestaviti v različne glasbene sloge in trende.

AKUSTIČNE KITARE

Je eden najbolj podobnih stilov, ki spominja na stare šolske kitare z ravnim vrhom. Podobnosti obeh strun sta bili v prstnih sklopih, ki so jih uporabljali za glasbo. Akustične kitare so običajno v notranjosti votle in imajo globok ton. Običajno kot nalašč za tolkanje, se ta kitara pogosto uporablja za podeželske pesmi.

2. ELEKTRIČNE KITARE:

Ta vrsta kitare se običajno uporablja za rock, jazz in celo blues ali pop glasbo. Pogosto se zgodi, da je kitara priključena na visokonapetostni ojačevalnik. Namen tega je doseči želeno glasnost in nizke tone. Dogovor o ojačitvi proizvaja bolj kovinski volumen s povečanjem in dolgim ​​razpadom.

ELEKTRIČNE KITARE

Električna kitara ima veliko razliko v primerjavi z akustičnimi na trgu, to so strune. Strune v električni kitari so tanjše, električna kitara pa je zaradi popolnega zvoka bolj razširjena v punk rock skupinah.

3. Dvanajst-strunske kitare:

Dvanajst-strunske kitare

Naslednja na tem seznamu je kategorija dvanajstih nizov. To je drugačna različica od običajnega modela s šestimi nizi, ki ga vidite na trgu. Prve strune, lihe številke so običajno različne, od druge do dvanajste pa se parne številke ujemajo z zvokom enakovrednega modela s šestimi nizi. Strune se v tem primeru igrajo v parih in ne posamično kot šest-strunska kitara. Ton, ki se proizvaja, je zato svetlejši in na koncu jasen. Napredovanje akordov se mora zgostiti in vaditi za popolno igranje te kitare.

4. KITARE ARCHTOP:

ARCHTOP KITARE

Vrsta kitare na tem seznamu je pol votla jeklena struna. Da bi vam bilo jasno, je ta priljubljen med jazz kitaristi po vsem svetu. Medtem ko imata akustična kitara in električna arkadna kitara podobno sestavo, sta notranje še vedno različni. Notranja oblika ima notranji elektromagnetni pobiralnik. Sestavljen je tudi iz lončka, ki ga v akustični kitari ni. Archtop kitare so v glavnem na voljo v dveh vrstah- polne in druge tanke črte.

Zavedali se boste, da kitare z arhtopom na srednji strani stanejo malo, zato, če vas zanima jazzovski žanr, ne kompromitirajte kitare za nizkoproračunsko. Ta je enostaven nakup.

5. JEKALNE KITARE:

JEKALNE KITARE

Te kitare, prvotno s Havajev, se razlikujejo od električnih. Ta blagovna znamka kitare je težja in obstaja v dveh vrstah. Ta kitara, postavljena vodoravno na kolena igralca, prečno, ima jekleno stopalko, ki je sestavljena iz mehanske taktike, kakršna je prisotna v harfi. Pogosto se pedala uporabljajo za spreminjanje tona vsake posamezne strune posebej. Igralec na ta način dobi v roke celotno kromatično lestvico. To nas zaključi z opisom ene od jeklenih kitar. Drugo vrsto kitare iz jekla morate igrati v naročju s trdno palico na vodoravno položenem vratu. Zato je druga različica znana tudi kot jeklena kitara.

6. REZONATORSKE KITARE:

RESONATORSKE KITARE

Posebne vrste kitare so edinstvene v vseh pogledih. Običajna zvočna luknja, prisotna v večini kitar, v tej manjka. Je večji in ima okroglo ploščo namesto zvočne luknje, ki dobro skriva resonatorski stožec. Stožec deluje kot zvočnik, ki zdaj upravlja z zvokom. Stožec je izdelan iz predenja aluminija. Ta kitara zaradi te lastnosti oddaja zelo drugačen svetel in jasen zvok, ki ga lahko enako dobro slišimo v velikih prostorih in živo izvedbo na prostem. To kitaro imajo najraje umetniki country glasbe in pevci bluesa, vendar je v teh dneh postala priljubljena tudi v mainstream glasbi.

7. ELEKTRIČNE BASS KITARE:

BASS KITARE

Bas kitara je klasična vrsta kitare, ki je tako priljubljena. Za te kitare so značilne debele strune širokega obsega. To seveda ni samo brez razloga. Vzorec vedenja, ki ga opazi zvok kitare, je, da igralcu ponuja različne note, ki se ujemajo z najnižjimi štirimi strunami. To velja tudi, če je kitara postavljena za oktavo nižje. Obstajata dve vrsti bas kitar- električni bas in običajna akustična. Običajne kitare imajo običajno štiri strune, vendar sta peta in šesta struna enako dostopna.

8. KITARE z DVIM VRATOM:

KITARE Z DVOSTRANIM VRATOM

Ta kitara ni nič podobna tistim na tem seznamu. Zgodi se, da imata dve različni kitari v istem telesu. Obstaja standardni običajni vrat, ki drži šest strun, nato pa še dvanajst strun. Tudi kombinacije so različne, isto telo pa v tem primeru služi kot odmevno središče. Kitara je običajno uporabna v primerih, ko morate stalno spreminjati note in ena kitara ne more vsega pokriti. Rock kitaristi to pogosto izberejo kot najljubšo za svoje nastope v živo ali ko mora kitarist hkrati na snemanju delati na skladbi z več kitarami.

9. IGRANJE NA KLASIČNI NAČIN:

KLASIČNA ALI ŠPANSKA KITARA

Izvor te kitare je mogoče zaslediti v Španiji in takrat, to je bila edina kitara, ki se je uporabljala za predvajanje klasične glasbe s klasičnim ozadjem. To spada med vrste kitare za začetnike.

Glavna značilnost kitare je, da je izdelana iz lesa, v spodnji polovici kitare pa je postavljen velik zvočni okvir, ki je oblikovan kot ženski trup. Zvočna škatla je votla in vrvica nad njo je bila nekoč nanizana s črevesnimi strunami. Z napredkom glasbene opreme pa se zdaj uporabljajo najlonske strune. Proizvajajo drugačen umirjen zvok, ki je tudi rahlo utišan. Glasba je sladka in idealna za umestitev v klasični žanr. Vendar je treba omeniti, da kovinskih strun nikoli ne bi smeli postavljati na špansko kitaro.

10. FLAMENCO KITARA:

FLAMENCO KITARA

Glavna razlika med kitaro Flamenco in klasično špansko kitaro, ki jo lahko kupite na trgu, je v tem, da je kitara flamenco širša. Tu se razlika konča. Kitaro izbirajo predvsem uporabniki iz držav, ki morajo delati na dolgi različici not in je namenjena naprednim učencem.

11. POLAKUSTIČNA KITARA:

POLAAKUSTIČNA KITARA

Za polakustično kitaro obstaja velika votla zvočna škatla. Ohišje električne kitare ima to škatlo v sredini, da proizvaja dovolj zvoka. Na ta način ni potreben ojačevalnik za povečanje zvoka, ko igrate v majhni sobi z manj ljudmi. V tem primeru je zvočna omara običajno kovinska; zato kakovost in globina zvoka, ki ga proizvaja akustična kitara, v tem primeru nista doseženi.

12. RITA KITARA ZA VRAT:

RIT VITA KITARA

Blagovna znamka kitare nam predstavlja kitaro redneck, ki je oblikovana z dvema ločenima vratoma, ki se združita, da si delita isto telo. Čeprav ta oblika omogoča vsestranskost, model približuje tudi kitaro z dvojnim vratom. Kitara z rdečim vratom ima poleg šest in dvanajsto drugačno kombinacijo strun v primeru dvovratne. V tem primeru obstaja tudi bas in vrat brez dlačic, če to zahtevate. Ta kitara se uporablja za dodajanje prožnosti igralcu, še posebej, če igra solo.

13. VOLA TELESNA ELEKTRIČNA:

VOLA TELESNA ELEKTRIČNA

Za to vrsto kitare je v telesu odmevna komora, jazzovski glasbeniki pa to kitaro najpogosteje uporabljajo. Ohišje je trdno oblikovano in elegantno, kar olajša transport. Po potrebi lahko včasih hranite ojačevalnik.

14. DOBRO:

DOBRO

Dobro je nekoč v tridesetih letih prejšnjega stoletja bilo kitarsko podjetje, zdaj pa je bolj kombinacija kitare z jeklenim resonatorjem. To je drugačna znamka kitare, ki je skoraj redka.

Zdaj, ko poznate različne vrste kitar, ki so na voljo, je čas, da se ocenite od začetnika do naprednega učenca, ki vam bo pomagal izbrati pravo izbiro. Različne vrste in blagovne znamke oblikovanih kitar so tiste, ki so v stalni uporabi in so dokazale vrednost svojega denarja. Čeprav bi bile naložbe v nekatere od njih težke, nekaterih vrst kitar preprosto ni mogoče odpraviti.