Večina sodobnih parov ima raje zelenje in rastline kot dekorativni predmet za povečanje svojega bivalnega prostora. To je zato, ker je znano, da zelenje prinaša duševni mir, umirjenost in sproščenost, te nove rastline pa so najboljši kosi dekorja, ki jih lahko kdajkoli imate. Ali se sprašujete, kakšni so lahko različni lončki za rastline, da bi ustrezali različnim rastlinam?

Vrste lončnic za rastline

No, če se sprašujete, da lahko vse sobne ali zunanje ali velike rastline, tudi viseče rastline, hranite pod eno podobno različico loncev, potem se popolnoma motite! Vsaka flora zahteva dobro prileganje lonca za dobro in dolgo življenje. Torej, tukaj smo danes, da vam predstavimo naše najljubše in dobro znane domišljijske lončke, ki ne le ustrezajo različnim rastlinam, ampak tudi dodajo svetlost vašim domovom!

Posode za rastline: 9 različnih vrst loncev za rastline

Če menite, da so le običajni barvni plastični lonci prevladujoči in na voljo povsod, so tukaj še druge elegantne možnosti, s katerimi lahko osvetlite svoje vzdušje doma!

1. Kokos:

Kokosov lonec

Glede na škodo, ki jo povzroča okolje, s plastiko in sorodnimi materiali večina sodobne mladine preide na kokosove lončke. Vse so nove okolju prijazne, biološko razgradljive in dolgotrajne rastline različnih oblik in velikosti. Narejeni so iz kokosove lupine, zato je okolju prijazen.

 • Primerne rastline: Cvetje ali vrtne rastline se zelo dobro prilegajo kokosovim lončkom. Večina se s temi lonci raje ukvarja tudi z notranjim vrtnarjenjem.
 • Popolno mesto: vrtnarjenje v zaprtih prostorih ali vrtnarjenje na terasi

2. Keramika:

Keramični lonec

Keramični lonci, znani tudi kot kamen, so fino teksturirani in so narejeni iz svetle gline. So rezultat žganja v visoki peči in nato oblikovani tako, da prinesejo želeni rezultat. Pogosto je mogoče opaziti, da so keramični lonci privlačni, saj so pobarvani in dobro okrašeni z vodoodporno in barvi podobno snovjo.

 • Primerne rastline: sobne rastline so najbolj primerne rastline za keramične lončke in posode. Naj bo to aloe-vera ali čudovit domišljijski grm; zagotovo bodo v njih videti odlično.
 • Popolno mesto: na mizah in kot dekorativni kos.

3. Terakota:

Posoda iz terakote

Terakota je precej podobna in blizu keramične keramike. Izdelan je iz posebne terakotne gline, ki je vodotesna in je porozna. Glede na to, da je mogoče s temi lonci hitro rešiti vprašanje prekomernega zalivanja, so odlične za suhe talne rastline. So odlični lonci za preprečevanje bolezni tal in težav s koreninami.

 • Primerne rastline: Tiste rastline, ki imajo raje suho zemljo, kot so kaktusi ali tulsi, so najbolj primerne za terakotne rastline.
 • Popolno mesto: v zaprtih prostorih, na lepih kotičkih doma. Na prostem za vrtnarjenje s suhimi tlemi.

4. Plastika:

Plastični lonec

Kot že ime pove, najpogosteje najdemo plastične lončke, ki jih je za mnoge poceni kupiti. Zato je najbolj priljubljen in prodan izdelek v vrtcih, čeprav vsi poznamo pomanjkljivosti in škodljive učinke uporabe plastike. Vendar se ti še vedno pogosto uporabljajo kot vrtni lonci in jih je enostavno vzdrževati.

 • Primerne rastline: Cvetje in katero koli floro lahko posadimo v plastične lončke. Običajno so primerne za večino vrst rastlin.
 • Popolno mesto: Na prostem je idealno mesto za postavitev teh loncev. Balkoni in verande se lahko odlično prilegajo.

5. Les:

Leseni lonec

Vsi imamo radi čudovit in lep pogled na naše domove, les pa je skupen material, ki nas vse privlači. Vsak kos lesa lahko preprosto spremenite in spremenite v dekor. Vendar je treba opozoriti, da je zaradi hitrosti poslabšanja zaradi neugodnih okoljskih razmer najbolje, da jih imamo za uporabo v zaprtih prostorih.

 • Primerne rastline: Majhne rastlinske posode so lahko lepe v majhnih lesenih lončkih.
 • Popolno mesto: Najbolje izgleda, če ga položite na mize in mize.

6. Kovina:

Kovinski lonec

Glede na svetlo in domišljijsko barvo s sijajem so kovinski lončki naokoli glamurozni. Še posebej so bakreni in medeninasti kovinski lonci odlični za dodajanje v naše bivalne prostore s ščepcem prefinjenega videza in sodobnega naglasa. Ker pa se lahko na prostem hitro segrejejo, so najboljše kot sobne rastline.

 • Primerne rastline: Vse sobne rastline so lahko najbolj primerne za bakrene in medeninaste kovinske lončke. Ti se lahko prilegajo tako majhnim kot velikim lončkom za rastline.
 • Popolno mesto: Lepi vogali, blizu sten in miz so lahko najboljše mesto, da se jim dobro prilegajo.

7. Beton:

Betonski lonec

Če ste sesalec sočnih rastlin, potem so najbolj primerni betonski lonci. Te so porozne narave, kjer se voda lahko hitro absorbira ali izhlapi. Poleg teh so tudi precej trpežni, zanesljivi in ​​dolgotrajni. Lahko so odličen dekor.

 • Primerne rastline: Kaktus in podobne različice so najbolj primerne za betonske lončke.
 • Popolno mesto: So odlični dekorativni kosi v zaprtih prostorih v domovih.

8. Kamniti lonci:

Kamniti lonec

Večina nas še ni slišala za kamnite lončke in zakaj ne! Niso zelo razširjene, vendar danes prihajajo v modo s svojimi novimi oblikami in barvami. Spet so odličen notranji dekorativni kos, ki je zelo močan in vzdržljiv. Odporne so na vodo in so primerne za drobne rastline.

 • Primerne rastline: Majhne rastline, notranje in zunanje; Bonsaj rastline so tudi odlična možnost za te lončke.
 • Popolno mesto: okrasni lončki za rastline, v zaprtih prostorih in na prostem. Najbolje, če jih hranite na policah.

9. Košare:

Košarica

Viseči lonci, kot so košare, so danes nov trend. Prizor pogosto opazimo v večini domov, ki zagotovo dodajo odličen dekor in vnesejo ustvarjalnost v bivalne prostore. Edinstvene viseče rastline so lahko odlična izbira za te točke.

 • Primerne rastline: begonija, praprot in druge viseče rastline so najboljše v teh lončkih
 • Popolno mesto: Odlični so kot balkonski viseči lonci in na verandah.

Domači lončki za recikliranje in trajnost:

Zakaj bi kupovali, ko lahko reciklirate? Če verjamete v trajnostno življenje, so lahko te ideje za domače rastline, ki jih je mogoče reciklirati, vaš najboljši prijatelj.

1. Sejalnik za čajnik:

Če ste ustvarjalni in iščete idejo za majhno rastlino v zaprtih prostorih na moden način, potem lahko poskusite s tem sejalnikom za čajnike. Vzemite neuporabljen čajnik, ga temeljito očistite, napolnite z zemljo in dodajte odlično drobno domačo rastlino.

2. Sejalnik za lonce:

Kuhinjske ponve in lonci so lahko odličen način za dodajanje domačega sadilnika. Še posebej, če imate lonce za kuhanje z dobro notranjo globino, poskusite vanje vnesti doma prijazne rastline, kot so kaktus, aloe vera itd.!

3. Sejalnik budilke:

No, prepričani smo, da si še niste predstavljali te možnosti sejalnika budilke! Čeprav je to lahko nekoliko zapleteno in zahtevno, poskusite s svojo ustvarjalnostjo na uro pripeljati kratek plazilnik. To so dobri kot majhni lončki za rastline.

4. Košarkarski sejalnik:

Če želite to narediti, morate košarko prepoloviti in jo napolniti z zemljo. To uporabite za obešanje rastlin in obesite tudi na košarkarsko žogico s podporo. To je lahko tudi odličen DIY stenski viseči lonec!

5. Posadka za barvane pnevmatike:

No, to je med našimi najljubšimi. Vzemite pnevmatiko in jo operite v barvi, ki vam je všeč. Na dno postavite površino in na njej obdržite pobarvano pnevmatiko. Notri dodajte zemljo in tako je lonec pripravljen. To lahko uporabite tako kot kateri koli drug plastični lonec za rože ali zelenjavo.

6. Sejalniki za plastične steklenice:

Če želite enostaven trik z neuporabljenimi plastičnimi steklenicami, ki ležijo po kuhinji, jih namesto, da jih zavržete, napolnite z zemljo in vanje posadite drobno cvetje ali sobne rastline. Lahko jih obesite tudi z barvitimi vrvmi, da se spremeni v umetniško delo!

Upamo, da je ta vodnik dal idejo o tem, kateri so najboljši notranji in zunanji lončki za razsvetljavo vaših bivalnih prostorov. Zdaj zavrzite običajne lončke za blato in jih preizkusite. Zagotovo bodo v vaš dom vnesli barvo! Povejte nam svoje misli!