Vas zanima fotografija? Ali radi ostajate v ozadju in kliknete slike? Kaj je najboljšega kot vlagati v pravo kamero in razvijati ustvarjalnost? Danes smo tu z vrstami kamer, prisotnimi na trgu. Večina nas je slišala le za najpreprostejše in najkompaktnejše fotoaparate ali fotoaparate z zrcalno -refleksnimi fotoaparati, ali veste; povsod so različne vrste in različne vrste kamer?

Da, prav ste nas slišali. Glede na vaše zahteve in namene je bistveno, da izberete prave in najboljše vrste kamer, ki bodo ustrezale vašim potrebam. Povejte nam danes vse o njih in se naučite kaj novega.

Kaj je kamera: prva kamera in zgodovina za njo

Če ste fotograf ali eden izmed začetnikov, poznamo navdušenje nad novo umetnostjo. Ali se vam ne zdi, da moramo vsi najprej razumeti, kako so rojeni? Zanimiva dejstva so tukaj.

Kamere so prisotne že od 4. stoletja. To dejstvo je hkrati šokantno in vznemirljivo. Prva kamera se je imenovala Obscura, kar v latinščini pomeni temna soba. Vendar v tej prvi kameri ni bilo mogoče trajno posneti slike. Namesto tega teče po principu slike, ki teče po steni skozi majhno luknjico. Fotografija in fotoaparati so nastali šele okoli leta 1816, kjer je nastala prva slika. Vendar pa niso bili na voljo veliko, poskusi za izumom kamere pa so še vedno potekali. Prva filmska kamera je postopoma nastala okoli leta 1859 in šele v poznih 1880 -ih je “Kodak” naredil velikanski preskok, ki je dodal velikanski preskok..

Skratka, vsi smo imeli roko na popolni profesionalni kameri šele okoli devetdesetih let. To je precej nedavno, kajne!

Različne vrste fotoaparatov s slikami:

V njej ni samo ena vrsta fotoaparatov, ampak več vrst in variant. Vsi se uporabljajo za izpolnjevanje posebnih zahtev in specifikacij. Pojdimo zdaj na to in se naučimo vse o vrstah fotoaparatov z imeni in njihovi današnji uporabi.

1. Kamere DSLR:

DSLR fotoaparati

Začnimo najprej z najbolj znanimi fotoaparati DSLR, priljubljenimi po vsem svetu. DSLR kamere so okrajšave za digitalne refleksne kamere z objektivi. Skoraj vsi profesionalni fotoaparati, na katere naletimo, imajo te v svoji zbirki. Kamere DSLR imajo v sebi senzorje za digitalno slikanje in tudi refleksne z enim objektivom. Na voljo so s snemljivimi objektivi, tako da lahko dodate vrsto objektiva, ki je potreben za fotografiranje. Leče lahko tudi spreminjate, odvisno od vaših zahtev. Na primer, če delate v ležečem položaju, lahko dodate širokokotni objektiv ali uporabite telefoto objektiv za fotografiranje divjih živali.

Drugi največji profesionalni fotoaparat DSLR je neposreden pogled iz optičnega iskala fotoaparata. Nekaj ​​DSLR -jev, ki prihajajo v zadnjih dneh, lahko tudi snemajo in snemajo videoposnetke, vključno s 4k videoposnetki. Ne samo to, dajejo vam slike, posnete v formatu RAW, kar je odlično za profesionalce, ki želijo fotografije obdelati in urediti v kasnejših fazah.

Največji znani blagovni znamki, ki proizvajata DSLR, sta Nikon in Canon. DSLR -ji so najbolj priljubljeni na svetu pri različnih vrstah digitalnih fotoaparatov za fotografiranje.

2. Kamere brez ogledala:

Kamera brez ogledala

Vsi smo slišali za ta prihajajoči trend na fotoaparatih brez ogledala. Niso nič drugega kot tisti, ki nimajo optičnega iskala in so v primerjavi s prejšnjimi precej lahki. Tukaj lahko fotografi vidijo sliko neposredno iz iskala. Z njimi je enostavno ravnati. Sony je največji znani proizvajalec fotoaparatov brez ogledala, ki ima ohišja s polnim okvirjem in ohišja v okvirju.

Večina brezzrcalnih fotoaparatov prav tako nima možnosti objektiva, vendar imajo snemljivo lečo. Tako kot fotoaparati DSLR vam pomagajo dobiti sliko v formatu RAW za enostavno urejanje in objavo slik.

3. Kamera pametnega telefona:

Kamera za pametni telefon

Vsi uporabljamo tudi kamere za mobilne telefone. Čeprav ne gre za specializirano napravo za fotografiranje in kamero, to funkcijo uporabljajo vsi – od profesionalnih fotografov do ljudi, kot smo mi. Kamere za pametne telefone so se z leti razvijale in razvijale s primernimi slikovnimi pikami in dvojnimi funkcijami kamere. Od samoportretov do enega zadaj so kot nalašč za običajno pokrajino in portrete in so na voljo na poti. Te so popolne in kompaktne velikosti, čeprav se ne morejo kosati s profesionalnimi DSLR -ji. Vendar pa ni mogoče pričakovati slike ali kakovosti RAW, ki jo lahko zagotovi DSLR ali kamera brez ogledala. Pametni telefoni, kot so Apple, Samsung in druga podjetja, so znani po svojih funkcijah fotoaparatov. V mobilnih napravah so spet vrste fotoaparatov, odvisno od tehnologije.

4. Takojšnje kamere ali polaroidi:

polaroidi

No, to so bili v zadnjem času precej razburjenje. Takojšnje vrste polaroidnih kamer lahko dostavijo in natisnejo fotografije takoj po tem, ko so bile posnete, in jih proizvaja Polaroid Corporation. Znani so tudi po svojem ljubkem videzu in lastnostih ter so primerni za redno vsakodnevno uporabo. Čeprav obstaja več blagovnih znamk takojšnjih kamer, sta Fujifilm in Kodak znana proizvajalca polaroidov. Te je dobro uporabiti za beležke, oglasne deske, dnevnike in druge trenutne namene, vendar nimajo visoke kakovosti kot druge kamere.

5. Kamere srednjega formata:

Kamera srednjega formata

Ste že kdaj naleteli na fotoaparate srednjega formata? Ti so bili v prejšnjih in starih časih, ko so snemali 120 -milimetrske filme, veliko v uporabi in povpraševanju. Zdaj imamo namesto srednjega formata večino senzorjev za digitalne fotoaparate. Še vedno pa so v uporabi. Profesionalni fotografi in umetniki, ki imajo raje neverjetno kakovostne slike z visokim šumom, so fotoaparati srednjega formata zelo svetovani in zahtevani. Večina na področju modne fotografije jih tudi uporablja. So velike in težke zaradi velikega senzorja kamere in funkcij. Fuji, Pentax in Hasselblad so priljubljene blagovne znamke za te fotoaparate srednjega formata. To so med starimi starinskimi kamerami.

6. Filmske kamere:

Filmske kamere

Vsi smo že slišali za posebne filmske kamere, ki so bile uporabljene za snemanje slik. Medtem ko te v teh dneh izgubljajo trend, še vedno obstajajo na trgu. Filmske kamere lahko natančno nadzorujejo zaslonko in hitrost zaklopa ter se izrecno uporabljajo za izdelavo določenih celovečernih filmov. Nimajo zaslona in dajejo vintage učinek in izhod z dobro ločljivostjo slike. Vendar pa so dragi in težki za uporabo in tudi za učenje. Vendar pa v zadnjih letih izgubljajo zagon. Te se uporabljajo predvsem v različnih vrstah kamer za snemanje in snemanje filmov.

7. 360 -stopinjske kamere:

360 -stopinjska kamera

Če iščete popolno kamero, ki bi omogočala panoramsko sliko na prostem s 360-stopinjskim pogledom, so te kamere popolne. Z namenskim kotom kamere in objektivom lahko hitro dosežete ta rezultat, zato je odlična in priljubljena izbira med pustolovci, popotniki in navdušenci na prostem. So super lahki, enostavni za prenašanje in so tudi odporni na vremenske vplive na prostem. Prinašajo realistične in kakovostne slike z minimalnim naporom. Vendar je treba opozoriti, da teh slik ni mogoče natisniti in so občutljive na gibanje.

8. Digitalne kinematografske kamere:

Digitalna kinematografska kamera

Med več vrstami video kamer so digitalne kinematografske kamere drage in vrhunske kamere, ki se uporabljajo za posebne poklicne namene snemanja, bodisi za filme ali kratke ali dokumentarne filme. Filmski profesionalci in ustvarjalci večinoma opažajo uporabo teh kamer. Imajo odlično funkcijo zamenljivih objektivov in so primerni za snemanje videa s podporo za 4k. Najpogostejše blagovne znamke v digitalnih kinematografskih fotoaparatih so Sony, Canon, Blackmagic Design itd.

9. Akcijske kamere:

Akcijska kamera

Najpogostejše kamere, ki nam pridejo na misel, ko pomislimo na akcijske kamere, so kamere GoPro. Znani so po miniaturi in majhnosti ter se lahko prilegajo celo v žep. Uporabljajo se večnamensko in ne morejo samo klikniti slik, ampak tudi ustvarjati videoposnetke ter delati v časovnem zamiku in drugih prihajajočih funkcijah. Tudi te so enostavne za prenašanje in montažo, od oblačil do telesa do vozil. Kamere GoPro v zadnjih letih ponujajo številne možnosti in tehnologijo in lahko celo proizvajajo 4k videoposnetke. So kot nalašč za zasvojence na prostem, lahko prenesejo vodo, vreme in so tudi trpežne. Slabosti pa vključujejo manjši senzor, slabo življenjsko dobo baterije in v večini primerov brez iskala, zaradi česar je izziv.

10. Mostovske kamere:

Mostna kamera

Mostovske kamere so nekje blizu DSLR -ja, vendar niso enake. Imajo fiksni objektiv in pokrivajo telefoto goriščno območje. Za tiste, ki se ukvarjajo s športno fotografijo in divjimi živalmi, so lahko mostne kamere dobra izbira in izbira z manj dražjim proračunom. Podpirajo format RAW in so lažji za nošenje, lahki. Za tiste, ki se sprašujejo, ali bi se odpravili na to pot, je dobro, da začnejo tudi s temi. So kompaktni in jih je lažje naučiti. Poleg svojih lahkih in cenovno dostopnih lastnosti so posebne pomanjkljivosti tudi življenjska doba baterije in slabša kakovost. Če pa kot začetnik nimate velikih naložb, je za začetek dobro!

11. Robustne kamere:

Robustna kamera

Ste že slišali za edinstvene robustne kamere? Vgrajene so vodoodporne in odporne kamere. Vse specifikacije pa so bolj ali manj podobne standardnim fotoaparatom. So specializirane kamere za vse vremenske razmere in terene, idealne za popotnike in pustolovce. Robustne kamere so trdne in močne, lahko prenesejo celo močne padce na kopnem ali vodi. Prav tako so kot nalašč za tiste, ki ne uporabljajo fotoaparatov in jih vzdržujejo. Najpogostejša zaščitna fotoaparata blagovnih znamk sta Olympus Tough in Fine Pix.

12. Posebne podvodne kamere:

Posebna podvodna kamera

Vodotesne kamere v svetu kamer niso ravno nove in v teh dneh jih gledamo le v segmentu povpraševanja. Edinstvene podvodne kamere so različnih velikosti in so zmogljive kamere s fiksnimi objektivi, ki lahko med počitnicami in dogodivščinami odlično posnamejo vaš podvodni svet. Večina jih pride še kako prav, ki jih lahko odpeljemo v globino do 30-35 metrov. So tudi cenovno ugodni in dobro tesnijo pred vodo. Vendar pa imamo tudi posebne kamere, ki so narejene tudi za globokomorsko potapljanje.

13. CCTV kamere:

CCTV kamera

Med vrstami televizijskih kamer so CCTV kamere, znane tudi kot zaprte televizijske kamere, znane po uporabi videonadzora. Na splošno se uporabljajo za nadzor nad zaprto lokacijo ali omejenim dosegom lokacije. Uporabljajo se za poslovne namene, državne in druge subjekte za odkrivanje kriminalnih dejavnosti ali prometa ali kaznivih dejanj.

14. Vohunska kamera:

Vohunska kamera

Vohunske kamere se uporabljajo za snemanje videoposnetkov ali fotografij določene lokacije, ne da bi za to vedele osebe ali posamezniki. Ti so namenjeni predvsem nadzoru. V večini primerov so vohunske kamere nameščene tudi doma za preverjanje otrok ali gospodinjskih razmer. So majhne velikosti in so v pomoč pri varnosti, preiskavah, zaščiti, varnostnih vprašanjih in zakonih.

15. Drone kamere:

Drone kamera

Droni so danes v trendu zaradi svoje aktivnosti in obsega sposobnosti. Dron je brezpilotna letalnica, ki se upravlja z daljinskim upravljalnikom. Prinašajo poglede iz zraka in posnetke iz zraka ter si ogledajo pogled iz ptičje perspektive neposredno od glave. Za delo so zahtevni in zahtevajo ustrezno usposabljanje za njihovo upravljanje. Tako posamezniki kot vlada uporabljajo drone za svoje namene. Najpogosteje vidimo drone za vojaške ali nadzorne namene. Najpogosteje v teh dneh celo filmi uporabljajo drone. Obsežna poročna snemanja z višjim proračunom vključujejo tudi kamere za drone. Glede na zahteve obstajajo različne vrste brezpilotnih letal s kamero.

16. Kamera za spletne kamere:

Kamera spletnih kamer

Spletna kamera, znana tudi kot spletna kamera, je digitalna kamera, ki jo imajo naši računalniki in monitorji. Pomagajo in pomagajo pri pošiljanju slik in videov v živo z naše lokacije na drugo lokacijo prek internetne povezave. Medtem ko so bile prej spletne kamere na voljo ločeno za pritrditev na namizje ali prenosni računalnik, jih imajo nedavni računalniki predvsem vgrajene. Te spletne kamere so v pomoč pri video klicih.

17. Kamera za čelado:

Kamera s čelado

Znane tudi kot mikro-video kamera, so čelade vrste kamer z zaprtim krogom, ki so pritrjene na čelado za vizualni ali video posnetek. Te kamere za čelado so v pomoč pri ohranjanju prostih rok in jih med snemanjem ne nosite. Zelo se uporabljajo med športom, zlasti kolesarjenjem in jadralnim padalstvom. Hitro posnamejo kote kamere in so dobri s senzorji. V zadnjih dneh vojaške in vojaške kamere uporabljajo tudi čelade iz varnostnih razlogov.

18. 3D kamera:

3D kamera

Kot že ime pove, so 3D kamere v pomoč pri zajemanju in vizualizaciji treh dimenzij. Za snemanje tridimenzionalnega vidika uporabljajo več kot dve leči, običajne kamere pa za premikanje vizualnih slik uporabljajo eno samo lečo. Na ta način leče pomagajo združiti različne perspektive hkrati.

19. Kompaktni fotoaparati:

Kompaktna kamera

Kompaktni fotoaparati, znani tudi kot point and shoot fotoaparati, so bili precej priljubljeni nekaj let pred vstopom profesionalnih digitalnih fotoaparatov. Pomagajo tistim, ki želijo preprosto snemati slike. S to kamero lahko enostavno za trenutek posnamete katero koli preprosto sliko brez močne fotografije in umetniškega kota. Objektiv je pritrjen v kompaktnih fotoaparatih. Vendar je goriščna razdalja spremenljiva. Priložene so baterije, so lahke in jih lahko kadar koli nosite.

20. Kamera s pištolo:

Kamera s pištolo

Med vrstami kamernih kamer je kamera s pištolo posebna naprava, ki deluje s strojnico ali avtomatskim kanonom. Kadar koli izstrelite mitraljez, kamera pištole osvetli podobo tarče. Imajo električni pogon in se za natančnost pogosto uporabljajo med streljanjem ali usposabljanjem.

Vrste objektivov za nepozabne fotografije:

Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate vedeti o osnovah fotoaparata.

1. Glavni objektiv:

Prime Lens

Glavna leča je znana kot fiksna leča. Znana je kot fiksna leča, ker je goriščna razdalja v primarni leči fiksna in je ni mogoče spremeniti. To pomeni, da ne morete povečati in pomanjšati slike, zato lahko fotografirate samo s stranskega kota. Tako bi dodajanje ali odstranjevanje katerega koli predmeta v ozadju pomenilo, da se morate približati ali morda daleč, dokler ne služi svojemu namenu. Ti so cenejši in lahki ter kompaktni. Videti je tudi, da se bolje obnesejo v slabih svetlobnih pogojih. Največja pomanjkljivost je lahko v tem, da ne boste mogli povečati in pomanjšati,

2. Zoom objektiv:

Zoom objektiv

Večina ljudi misli, da sta zoom in prime enaka. Vendar ne! niso. Zoom objektiv je krovni izraz za kateri koli objektiv, ki vam omogoča spreminjanje goriščne razdalje, kar vam omogoča, da za razliko od glavnega objektiva povečate in pomanjšate. Te lahko nadomestijo tudi dve ali več osnovnih leč. Vendar v temi ne bodo delovali tako dobro kot glavni objektiv. Objektiv z zoomom je prav tako drag in ostrina slike je ogrožena. Prav tako so zajetni in težki v primerjavi z glavnim objektivom.

3. Odprtina:

Objektiv z zaslonko

Odprtina je preprosto odprtina diafragme leče, ki olajša prehod svetlobe. Če natančno opazujete kamero, boste morda videli nekaj naključnih števil. Številke, kot so 1.4, 2, 2.8 itd., So znane kot f-stopice. Spodnji zapori na fotoaparatu dajejo večjo osvetlitev, saj je znano, da predstavljajo večje zaslonke. Zgornji zamaški dajejo manjšo osvetlitev, saj je znano, da predstavljajo manjše odprtine. Pridobivanje prave količine svetlobe za fotografiranje je bistveno, zato je pravilo, da razumete in analizirate, koliko svetlobe dejansko prejme, preden se odločite za fotoaparat ali celo fotoaparat za pametni telefon.

4. Teleobjektiv:

Teleobjektiv

te vrste leč so zelo priljubljene in jih uporabljajo tako amaterji kot profesionalci. Ker imajo dolg doseg, lahko kliknete slike tistih na zelo oddaljeni razdalji. Objektiv naj bi bil telefoto, če ima goriščno razdaljo 60 mm ali celo več. Največja prednost telefoto objektiva je, da so predmeti bližje, kot so v resnici. Ozadje lahko tudi zameglite. Iz teh ponavadi dobite najboljše portretne fotografije.

5. Običajni objektiv kamere:

normalna leča

običajni objektiv kamere je znan tudi kot standardni objektiv kamere. Imajo goriščno razdaljo od 40 do 60 mm. Z razlogom se imenujejo “normalni”. Običajni objektiv fotoaparata je najboljši in natančno ujame tisto, kar človeško oko vidi. Prav tako nimajo veliko popačenj, ker imajo široke kote in so zato odlična izbira za ulično fotografijo, snemanje dokumentarnih filmov in portretov. Njihova prilagodljivost in uporabnost sta eden od razlogov, da se mnogi fotografi odločijo za njih.

6. Širokokotni objektiv kamere:

Širokokotna leča

goriščna razdalja teh leč je od 17 do 40 mm. Omogočajo vam širok ali širok pogled na tarčo in so zato idealni za fotografiranje pokrajin ali manjših notranjosti. Vendar pa je ena velika pomanjkljivost izkrivljanje, ki ga lahko povzroči tako, da poveča fokus in po nepotrebnem postane večji. Zato morda niso idealni v vseh situacijah.

Nasveti za izbiro najboljše kamere:

Preden svoj denar vložite v fotoaparat, se prepričajte, da fotoaparat ustreza vaši uporabi in potrebam:

  • Razumeti svoj namen. Je to za profesionalno uporabo ali samo za zajemanje vaših trenutkov?
  • Če ste profesionalec, si lahko ogledate različne objektive, primerne za vaš žanr, kot so prosto živeče živali, na prostem, makro itd.,
  • Če ste amater, lahko preprosto dobite lepo digitalno kamero, ki ustreza vašemu proračunu
  • Nato določite svoj proračun in se vprašajte, ali je vredno raztegniti dodaten peni.
  • Za optimalno uporabo mora biti vaš fotoaparat najnovejši na trgu. Ne uporabljajte starejših modelov
  • Vedno se prepričajte, da je fotoaparatu priložena garancijska kartica podjetja
  • Za dolgo življenjsko dobo fotoaparat hranite v kakovostni torbici ali vrečki

Upamo, da ste uživali v raziskovanju in poznavanju različnih vrst kamer, ki obstajajo povsod po nas. Naj bo fotografski navdušenec ali ne, vsi imamo radi to tehnologijo, ki nam pomaga ujeti naše vsakodnevno življenje. Katero kamero najpogosteje uporabljate? Sporočite nam svoje misli v komentarjih? Radi vas slišimo!

Zavrnitev odgovornosti:

Vse informacije o različnih vrstah kamer so podane le iz virov na internetu in izobraževalnih spletnih mestih. Te podatke je treba uporabiti samo za namene znanja. Za morebitne napake ne odgovarjamo.