Ali vaš najljubši hobi vključuje igranje iger? No, tudi mi jih imamo radi! Zanimivo je, da igre niso sodoben izum in najstarejše znane segajo v prazgodovino, ki uporabljajo surove elemente, kot sta les in kosti. Sčasoma so se razvile številne vrste iger, ki so v koraku z novo generacijo in jih zabavajo.

Vrste iger

Digitalna doba, zlasti priča hitri spremembi načina igranja iger. Ljudje vseh starosti jih radi igrajo za zabavo in izboljšanje strateškega razmišljanja. V tem članku smo našteli 10 različnih vrst iger, ki jih lahko igrate s prijatelji ali družino!

Pripravljen za vstop v igralno cono?

Seznam 10 vrst iger na svetu s slikami:

Najprej moramo vedeti, kaj so igre in kako se razlikujejo od športa! Igre doma igra več kot ena oseba in so odvisne od individualnih spretnosti in zmogljivosti. Šport se zunaj doma ukvarja skupina ljudi, ki uporablja niz pravil in od vseh igralcev zahteva enak prispevek.

Kaj so zdaj različne vrste iger? Razvrstitev iger je narejena glede na medij in format. Od tradicionalnih namiznih družabnih iger do najnovejših spodbudnih iger obstaja veliko vrst, ki nas zabavajo in delujejo! Poglejmo nekaj najbolj priljubljenih iger na svetu:

1. Družabne igre:

Družabne igre, kot že ime pove, se igrajo na ravni površini, imenovani “deska”. So ena izmed priljubljenih namiznih iger, ki uporabljajo elemente, kot so kocke ali igranje kosov. Premiki teh kosov se izvajajo v skladu z nizom pravil, ki jih morajo igralci upoštevati! Igra vključuje veliko strateškega razmišljanja skupaj z nekaj sreče! Najenostavnejše družabne igre so Ludo, Kače in lestve, zapletene pa Advanced Squad Leader, So Go itd.

2. Igre s kartami:

Igre s kartami se igrajo z nizom igralnih kart kot glavnim orodjem. Vsak krov je sestavljen iz 52 kart, razdeljenih v štiri obleke, imenovane Hearts, Spades, Diamonds in Clubs. Karte imajo številke od 2 do 10, najbolj cenjene pa so karte Ace, King, Queen in Jack. S kartami se izvajajo različne vrste iger, kot so poker, remi, pasijans itd. Igre s kartami se običajno igrajo za igre na srečo in zaslužek kot za zabavo.

3. Strateške igre:

Strateške igre, kot so šah, kitajski dami, igra igre itd, vključujejo visoko intelektualno razmišljanje in spretnosti pri sprejemanju situacijskih odločitev. Lahko so namizne namizne igre ali spletne igre. Najstarejša znana strateška igra je vrsta šaha, vendar ima bolj zapletena pravila kot trenutna različica. Običajno se te igre igrajo po določenem konceptu in uporabljajo abstraktno logiko za zmagovalne poteze. Položaj kosov na deski se spreminja glede na partnerjeve gibe in vzorce.

4. Igre s svinčnikom in papirjem:

Igre s papirjem in svinčnikom so igre za enega ali več igralcev, ki se igrajo izključno s papirjem in svinčnikom ali peresom. So ekonomični in jih lahko igrate kjer koli brez dodatne opreme, kot so deske ali dimniki. Za otroke in odrasle so namenjene različne vrste iger, kot so Sudoku, Join the dots, Tic-Tac-Toe, Pictionary, Bulls and Cows itd. Izziv pri igranju teh iger je, da ne smete ničesar izbrisati, ko je vklopljen. papir!

5. Igre ugibanja:

Igre ugibanja so zabavne zabavne igre, v katerih morajo igralci z določenimi namigi izvedeti informacije. Nasprotnik lahko igralcu pomaga uganiti besedo s slikami, uprizoritvijo ali jim dati namige. Med temi igrami je priljubljena Guess Who? V katerem morajo igralci na podlagi opisov uganiti, kdo je oseba. Drugi vključujejo Dumb Charades, Guess the Animal, Guess the Object (po otipu z rokami), Hangman (ugani besedo) ali Cup and ball game, kjer morate uganiti položaj žoge.

6. Spletne igre:

Spletne igre so običajno video igre, ki zahtevajo tehnološko napravo, na primer računalnik, igralno konzolo ali pametni telefon z aktivno internetno povezavo. Nekatere od teh je mogoče prenesti in predvajati kot brez povezave, ko je omrežje izklopljeno. Te igre segajo od osnovnih družabnih iger, kot so Ludo, šah, igre s kartami do zelo realističnih strelskih iger in iger za več igralcev. Uporabniki lahko izbirajo med predvajalnikom proti okolju (programska oprema) in predvajalnikom proti predvajalniku, skupaj s prilagajanjem tem, barv in grafike.

Nekatere izmed priljubljenih spletnih video iger leta 2020 so Minecraft, Fortnite, Grand Theft Auto, Super Smash Bros itd.

7. Igre na trati:

Igre na trati so zabavne dejavnosti na prostem, ki se običajno igrajo v skupinah. V tej kategoriji je veliko vrst iger, v katerih nekatere uporabljajo rekvizite, kot so vrv, žoge, netopirji itd., Druge pa so samo na igralca. Sušni letni časi, kot sta poletje in pomlad, veljajo za najboljše čase za uživanje v teh igrah. Poleg tega, da vam zabavajo, te igre znižujejo tudi raven stresa in izboljšujejo družbene vezi. Nekatere izmed priljubljenih iger na trati so: igre z žogo, vlečenje vrvi, metanje prstanov, hmelj, ulov theifa, odbojka, badminton itd..

8. Izobraževalne igre:

Izobraževalne igre so posebne dejavnosti, ki igralcu ponujajo izobraževalno vrednost. Na voljo so za skupine, ki se nahajajo od 8 mesecev do odraslosti. Igre delujejo kot izobraževalno orodje za razširitev konceptualnega znanja in ostre misli. Omogočajo tudi prijetno učenje z ustvarjalnimi in zanimivimi ugankami. Nekoliko starejšim otrokom in odraslim učenje na podlagi iger pomaga vzpostaviti povezavo med predmeti in resničnim svetom ter olajša absorpcijo koncepta.

Nekatere izmed najboljših izobraževalnih iger so Bingo, Puzzles, Blocks, Quizzes, Memory Games, Flashcards itd.

9. Igre vlog:

Igre vlog z lažnimi igračami, kot so punčke, spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo pri otrocih. Te dejavnosti uporabljajo ponarejene različice predmetov v realnem času, kot so zdravniški komplet, inženirska orodja, kuhinjski kompleti, učilnice itd., Da otroke vključijo v pomembne dejavnosti. Odpirajo tudi učne možnosti in ponujajo svobodo samoizražanja. Pretvarjajte se, da so igre lahko samostojne ali skupinske, odvisno od teme. Podpora staršev pri teh dejavnostih izboljša vezi in komunikacijo z otrokom ter pomaga pri hitrejšem učenju.

10. Igre na prostem (šport):

Igre na prostem ali šport so vrste iger, ki se igrajo zunaj doma in vključujejo skupine. So fizično zelo zahtevni in potrebujejo posebno spretnost v igri, da tekmujejo z drugo skupino. Medtem ko se šport pogosto igra za zabavo, poklicni šport vključuje komercialne koristi in vprašanja ugleda. Športi se igrajo na poljih in uporabljajo opremo, kot so netopir, žoga, mreža, vrata, itd., Odvisno od igre. Te atletske aktivnosti zahtevajo telesno pripravljenost in duševno stabilnost, da pridobijo zmagovalno prednost.

Nekateri izmed najbolj priljubljenih športov na svetu so kriket, nogomet, ragbi, baseball, hokej, košarka itd..

Torej ljudje! To so nekatere od glavnih vrst iger in športov vseh starostnih skupin. Vsaka od teh iger nam ponuja odlično zabavo in učenje. Izboljšajo naše fizično in psihično počutje ter nam ob resni resnosti prinesejo veliko kariernih priložnosti. Katera je vaša najljubša igra in zakaj? Sporočite nam!