Pero je eno običajno in prepotrebno orodje, ki se uporablja za pisanje ali risanje. Peresa so bila med ljudmi najbolj priljubljena izbira za izražanje svojih misli in upodabljanje čustev. Bilo je mogoče ohraniti in sporočiti ustrezno znanje in informacije v najboljši obliki samo s peresniki.

Vrste peresa

Zgodovina peresa je doživela številne spremembe pri oblikovanju, ki so se končno razvile kot najboljša peresa, ki so na voljo danes. Menijo, da so prvo pisalo izumili nekateri stari Egipčani. Na začetku so ljudje za pisanje in posredovanje informacij uporabljali pero pero. Sčasoma je bilo v vrstah peres veliko vrst in večina jih je ljudem všeč.

Vrste imen in slik peresa?

Sledijo različne vrste peresa, ki ustrezajo vsem moškim in ženskam:

1. pero pero:

Vrste pero pero pero

Ta pisala si lahko predstavljamo kot začetek peresa za uporabo pri ljudeh. Peresnik je bil pero, ki je narejeno z letečim perom velike ptice. Ta pisala so bila narejena tako, da so odlično nadomestila trstična peresa, ki so bila uporabljena pred temi peresi. Za razliko od trstičnih peresnikov so imela ta pisala daljšo življenjsko dobo in tudi enostavnost uporabe.

Ta pisala so imela razcepljen vrh in so delovala po konceptu kapilarnega delovanja in gravitacije. Ta pisala so se na trgu pojavila med 6. in 19. stoletjem in so takoj postala najpomembnejše in najbolj priljubljeno orodje za pisanje v tistem času. Nekatere od teh peresnikov lahko najdete tudi pri starejši generaciji, vendar se v današnjem času ne uporabljajo pogosto.

2. Nalivno pero:

Nalivno pero

Ta pisala so zelo podobna peresnikom za pero, vendar imajo kovinsko piškotek in ročaj, da je bolj udobno. Lahko bi rekli kot podaljšek peresnikov. Potopni peresnik je na trg prišel v 19. stoletju in je med uporabniki postal takojšen hit. Takoj ko so bila ta pisala predstavljena na trgu, so na najboljši možni način zamenjali pero.

Ta pisala je treba pred pisanjem potopiti v črnilnik in to je tisto, kar predstavlja njihovo ime. Ta pisala so bila takoj po predstavitvi uporabljena samo za pisanje in so bila uvrščena v kategorijo profesionalnih peres. Ta pisala se zdaj uporabljajo predvsem za kaligrafijo, stripe in ilustracije.

3. Nalivno pero:

Vodnjak

Glede na norost in priljubljenost svinčnikov med indijskimi uporabniki so se podjetja za proizvodnjo peresa zamislila z nalivnim peresom. Ti peresniki so bili v vseh pogledih korak pred osnovnimi pero in namočniki. Ne bo zmotno reči, da so nalivna peresa koncept pisala za črnilo pripeljala na drugo raven.

Ta pisala so bila oblikovana tako, da imajo svoj rezervoar s črnilom. Ta pisala imajo peresnik, tako kot nalivna peresa, vendar pri tem uporabljajo črnilo za uporabo črnila. Prvi delujoči model tega peresa je na trg prišel v 19. stoletju. Ta pisala še vedno trdo delujejo na trgu in so še vedno priljubljena pri številnih uporabnikih.

4. kemični svinčnik:

kroglasta

Prva kroglica (1) pisalo je nastalo leta 1988. Vendar so imeli zgodnji modeli peresa nekaj težav, ki jih ljudje postopoma niso sprejeli. Pozneje je bilo v njegovi zasnovi veliko izboljšav, zaradi česar je pisalo dobilo zagon. Novi in ​​napredni boljši model kemičnega svinčnika je bil nato predstavljen leta 1938 in je bil hit med uporabniki.

Na trgu je na voljo veliko različnih vrst kemičnih svinčnikov. Vsak od peresa ima v sebi nekaj posebnega. Črnilo kemičnega svinčnika se posuši takoj po stiku s papirjem. Ta pisala so na voljo tako draga kot cenovno ugodna.

5. Rolo kemično svinčnik:

Ta pisala so podobna kemičnim svinčnikom, vendar za pisanje uporabljajo tekoči gel. Peresnik za rolerje ima gladke konice in tako zagotavlja bolj gladko in boljšo pisno izkušnjo. Telo teh peresnikov je lahko, kar še poveča priljubljenost teh peresnikov. Ta pisala so najbolj priljubljena med moškimi, saj se ujemajo s svojo osebnostjo in pustijo vpliv na drugo osebo.

Črnilo na vodni osnovi se hitreje suši in tako ne pušča madežev na papirju. Ta pisala so bila zasnovana tako, da nudijo kemični svinčnik z boljšo in enostavnejšo obliko telesa. Ta pisala je zelo enostavno in udobno držati ter jih uporabljati za pisanje in izražanje svojih misli.

6. Flomasterji:

Flomaster s svojimi poroznimi konicami imenujemo tudi označevalci. Funkcionalnost vsakega označevalnika določa črnilo posameznih označevalcev. Trg je poln različnih vrst flomastrov in vsak ima svoje posebnosti. Ta pisala so bila oblikovana tako, da jih je mogoče uporabiti kot pisala za risanje otrok, pa tudi na tablo. Označevalnike lahko preprosto najdete s trajnim ali nestalnim črnilom.

Ta pisana pisala so tudi najboljša možnost za obdarovanje nekoga, še posebej za otroke. Ta pisala z najtanjšimi konicami se najpogosteje uporabljajo za risanje, skiciranje in pisanje. Peresa z najširšimi konicami se uporabljajo na tablah.

7. Gel pisala:

sorte gel peresa

Gelski peresniki so tisti, ki vladajo trgu in srcem uporabnikov, takoj po predstavitvi. Ta pisala so ena izmed najbolj priljubljenih peresnic, ki jih uporabljajo dame, saj zagotavljajo najboljše pisanje skupaj z potrebno gladkostjo. Ta pisala so zasnovana tako, da izkoriščajo črnilo na oljni osnovi in ​​črnilo na vodni osnovi.

Prav tako lahko najdete različne peresnike za gel v različnih barvah. S časom razvoja lahko zdaj najdete veliko mini gel peresnikov, ki so med uporabniki zelo navdušeni. Najpogostejši peresniki z gelom so v barvi črnih peresnikov, roza peresa, zelenih peresnikov itd. Ti peresniki so tudi tisti, ki se uporabljajo kot pisarniški peresniki, saj ponujajo največje udobje in udobje.

8. Vesolje:

Peresnik, uporabljen za vesolje

Vesoljsko pero je posebna vrsta kemičnega svinčnika, ki je oblikovan z najboljšimi lastnostmi za spreminjanje in napredovanje obstoječega kemičnega svinčnika. Ta pisala so tako, da imajo rezervoar pod tlakom za pravilno uporabo črnila, poleg tega pa sta hermetično zaprta. Ta pisala lahko uvrstimo med razkošna pisala, nekateri pa jih uporabljajo kot pisalna.

Najbolj privlačna stvar pri tem peresniku je dejstvo, da lahko ta pisala pišejo pod katerim koli kotom in tudi kadar ni gravitacije. Še več, da bi bilo to pero boljše, je bilo pisalo tako oblikovano, da ga je mogoče uporabiti za pisanje tudi pod vodo.

10 najboljših blagovnih znamk peresa v Indiji:

Pisanje je ena najpogostejših potreb, ki jih imamo vsi. Dober rokopis je bistvena prednost, ki jo večina uporabnikov pričakuje od dragih peres. Prav tako lahko pričakujete dobro pisanje, če izberete peresa vrhunskih blagovnih znamk. Čeprav blagovne znamke ne pomenijo nujno dobrega peresa, uporabnikom zagotovo dajejo potrebno zagotovilo o kakovosti.

Če ste tudi vi eden tistih, ki raje uporabljate pisala za znamke pred drugimi, potem so tukaj imena najboljših blagovnih znamk, ki izdelujejo lepa pisala. Poglej:

1. Violončelo:

Ta blagovna znamka je ena izmed priljubljenih postopkov za peresa v Indiji, ki se je začela leta 1995. V peresih za violončelo je na voljo velika raznolikost po različnih ugodnih cenah od 5 Rs. Blagovna znamka je z leti postala ena izmed najljubših izbir tako mlajše kot tudi starejše generacije. Ena največjih prednosti tega peresa je nemoteno pisanje, ki ga prinaša svojim uporabnikom.

2. Reynolds:

To je še ena znana blagovna znamka, ki proizvaja cenovno ugodna pisala za različne vrste uporabnikov. Reynolds je bil med uporabniki zelo priljubljen, saj je prinesel najboljša in cenovno ugodna pisala, ki predstavljajo luksuz. Je ena najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk v Indiji, ki jo uporablja tudi večina profesionalnih uporabnikov.

3. Parker:

1888 se je začelo z uvedbo enega najrazkošnejših peres, imenovanega parker pero. Ta blagovna znamka ni znana le v Indiji, ampak je tudi ena najboljših blagovnih znamk, ki slovijo po vsem svetu. To pisalo je eno najbolj zaupanja vrednih moških peresa, ki skupaj s simbolom šarma opredeljujejo slog. Ta pisala niso le dobra za držanje, ampak prinašajo tudi najboljši rokopis.

4. Papermate:

Papermate je ena tistih blagovnih znamk, ki so priljubljene med skoraj vsemi vrstami uporabnikov. Cenovno ugodna pisala Papermate so primerna tako za študente kot za profesionalce. Ta pisala lahko preprosto najdete na trgu s cenovnim razredom, ki ustreza vsem vrstam uporabnikov. V tej blagovni znamki lahko dobite 11 različnih kategorij in tako ste lahko prepričani, da boste dobili najboljše razkošje.

5. Waterman:

Peresa pod blagovno znamko waterman so lahko popolno darilo za vaše ljubljene. Ne bo narobe, če vodna peresa poimenujete kot popolno kombinacijo razkošja, sloga in udobja. Če uporabljate to pero, bi zagotovo pustili vpliv na druge ljudi. Udobje, ki ga prinašajo ta pisala, je preprosto neprimerljivo z drugimi blagovnimi znamkami. Ta pisala lahko kupite tudi na spletu skupaj z razpoložljivostjo brez povezave.

6. Mont Blanc:

Ta znamka peresnikov je na trg prišla leta 1906. Peresa Mont Blanc so resnično simbol razkošja in razreda. Ponujajo tudi najboljše lastnosti v svojem razredu, ki predstavljajo izrazito prisotnost med uporabniki. Je ena najbolje prodajanih blagovnih znamk peresnikov na svetu. Ta pisala sicer spadajo med pisala z višjo ceno in so na voljo za INR 1.488.

7. Pierre Cardin:

Brez dvoma so pisala Pierre Cardin najboljša. Blagovna znamka je namenjena razvoju samo razrednih peresa, ki jim po kakovosti in udobju ni para. Ta pisala so zelo priljubljena med moškimi, ki delajo v podjetjih. Ti ne le prinašajo potrebne kakovosti v pisni obliki, ampak so najboljši pri videzu. Proizvajalci peresa so resnično mojstrovina.

8. Pilot:

Pilotsko pero je eno najstarejših peresa, ki še vedno vladajo na trgu. To japonsko podjetje je začelo s proizvodnjo peresa leta 1918, zdaj pa je postalo eno najbolj zaupanja vrednih imen na trgu. V njihovem peresniku lahko najdete več sort, ki jih lahko izberete glede na vašo izbiro in osebnost. Ta blagovna znamka izdeluje pisala za moške in ženske.

9. Zebra:

Zebra je s proizvodnjo peresa začela leta 1982. Peresa so ljudje v veliki meri sprejeli in jih uporabljajo do sedaj. Peresa zebra so zelo kakovostna in udobna pri pisanju. Ta pisala so cenovno ugodna tudi za vse vrste uporabnikov in so ena izmed najboljših izbir študentov in drugih poklicnih uporabnikov. Kakovost oblikovanja peresa je tudi eden od drugih dejavnikov, zaradi katerih so ta peresa priljubljena med uporabniki.

10. Sharpie:

Blagovna znamka je dejansko začela svojo pot kot en sam stalni proizvajalec markerjev, kasneje pa se je razvila v različne druge kategorije. Danes lahko na trgu najdete široko paleto ostrig svinčnikov, ki so odlične kakovosti. Ta pisala svojim uporabnikom ponujajo več nasvetov in se zato razlikujejo od drugih imen na trgu.

Vrste kovin, ki se uporabljajo za izdelavo peresa:

Poleg raznolikosti različnih peres lahko najdete tudi veliko raznolikosti v materialih, iz katerih so ta pisala oblikovana. Naj bo to oblikovalsko ali mini pisalo, vsak od njiju je izdelan iz različnih kovin, ki jim dajejo želene zanimivosti.

Tu je nekaj najpogostejših, a hkrati priljubljenih kovin, ki se uporabljajo za izdelavo najboljših peres:

  • Les
  • Polistirenska plastika
  • Medenina
  • Aluminij
  • Nerjaveče jeklo

Za draga pisala se uporabljajo tudi plemenite kovine, kot so zlato, srebro itd

Različne kovine, uporabljene za izdelavo teh peresnikov, naredijo vsako pero edinstveno od drugega po svojem slogu in udobju.

Dodatni nasveti za izbiro pravega peresa:

Različne vrste peresa ljudem pogosto otežujejo izbiro pravega in najboljšega peresa. Vse blagovne znamke redno predstavljajo svoja čudovita pisala, da bi pritegnile uporabnike. Če torej iščete nekaj nasvetov za izbiro elegantnega, edinstvenega, a profesionalnega peresa za vas, je tukaj nekaj nasvetov za isto:

  • Ne tecite samo po blagovnih znamkah. Včasih boste poleg znanih priljubljenih blagovnih znamk našli dobra pisala.
  • Vedno si zapomnite, da določite svoj proračun, medtem ko ste pripravljeni izbrati oblikovalsko pero za vas.
  • Izberite tista pisana pisala, ki ustrezajo vašim prednostnim nalogam.
  • Ne glede na to, ali izbirate srčkana pisala, vendar bodite prepričani, da se dobro držite
  • Vedno ne pozabite izbrati udobja nad vašo željo po elegantnem peresniku

Peresnik je jezik uma in zagotovo bi radi izbrali samo kakovostna pisala. Kajne? Nadalje, če želite spremeniti svet, vzemite zgornja pisala in pišite. Naj vas različna hladna peresa ohladijo že v vaših rokah.

Spodaj napišite komentar o peresniku, ki vam je najbolj všeč. Sporočite nam tudi zgodbo ali spomin, ki ga delite s tem peresom. Radi bi slišali o vaši ljubezni do edinstvenih peresa.