Poseben čas v življenju vsake ženske je obdobje nosečnosti. To je čas, ko zažarijo v svoji avri čistosti, izzivi, da nekomu podarijo življenje, njihov sijaj, ki mu sije na obrazu, je svetel in svetel, njihova odgovornost, da na ta svet prinesejo novo, neko, ki je majhna, a velika del njihovega življenja in to je čas, ko je ženska njena plavajoča levinja v svojem brlogu, pozorna na svojo okolico, včasih mirna kot polž včasih huda kot levica. Ne glede na to, kako lep je ta pojav, to žal ni privilegij, ki ga lahko uživajo vsi v vsaki starosti.

kako starost vpliva na nosečnost

Obstajajo določena pravila in norme, ki jih je izdelala mati narava, ki je za vse ženske iz vseh družbenih slojev naredila ločene skupine in na podlagi teh določenih predpisov smo po naravi vezani v verige, ko gre za zavetje novega življenja v nas . Ne glede na to, kako zreli smo ali kako nam je to zaželeno, nas je mati narava fizično omejila z omejenim številom jajc in omejenimi možnostmi za novo življenje.

Današnja tema članka je starost proti rodnosti.

Vsi se zavedamo epizod najstniške mame, vendar je to primeren čas za porod?

Naše žensko telo začne zoreti že v zgodnjih letih, od najstniških let in do osemnajstega leta smo pripravljeni prevzeti svet. Toda pri 18 letih smo naivni in neizkušeni, toda naš plamen, da bi premagali vse, ni, zato smo velikokrat pustili ščit in rezultat je najstniška nosečnost, ki se po statističnih podatkih vsako leto povečuje. Toda čeprav naše telo to fizično podpira, duševno sploh nismo stabilni, da bi skrbeli za nekoga drugega in njegovo prihodnost. Tudi proces nosečnosti je lahko za mlado mamo težak čas. To morda ne bo vplivalo na mamo, na otroka pa je temna grozeča prihodnost.

Ko pa se, recimo pri dvajsetih letih, še malo staramo, se nam zgodi popolna zrelost in je zato popoln čas za rojstvo otroka v teh maternicah. Fizično in psihično smo pripravljeni in previdni.

Ko smo končali z našimi nepravilnostmi v najstniškem življenju, imamo zdaj stabilen proces ovulacije s svežimi jajčeci, ki lahko preprosto zanosijo in so zato pravi čas za zanositev. Druge prednosti nosečnosti pri 20 letih so, da naše mlado telo zlahka nosi obremenitev, tudi po rojstvu so lahka, saj smo v tej starosti polni energije in navdušenja.

Ko dosežemo 30 let, zorimo nekoliko več, vendar s tem tudi jajca. S starostjo se nam začnejo gube in bolečine v hrbtu, zakaj mislite, da bodo jajca še vedno brezhibna? Približno v tem času se prvič redko sreča in lahko mineta dobra dva ali tri mesece, ko poskušamo zanositi enega.

Iste vneme kot pri vaših 20 -ih bo manjkalo z bolečinami v hrbtu, gubami in drugimi težavami, če pa lahko vzdržujemo dobro telo, lahko združimo njihovo zrelost, ki deluje kot blaginja in ima lahko dobro materinsko življenje.

Ko boste stari 40 let, bi morali razmišljati o rezultatih srednje šole svojih otrok, ne pa o tem, da bi jih spočeli, saj vam do zdaj ostane nekaj vaših srečnih jajc, za katera boste potrebovali večno spočetje. Ta jajca, ki ostanejo, tudi če zanosijo, morda ne bodo delovala pravilno in takrat se pojavijo vse druge težave, in sicer depresija, vaginalna krvavitev, zunajmaternična nosečnost ali morda celo spontani splav, če naše telo tega ne more prenesti.

Tudi naše kosti začnejo škripati in ko se otrok rodi, ga bodo težko vzgojili. Čeprav je morda pametnejša in bolj izkušena, je nosečnost pri 40 letih dolgočasen proces.

Ko dosežemo 50 let, nas preganja menopavza in edino srečno jajčece, ki je še v vaši maternici, se je zadnjič poslovilo. Takrat izgubimo sposobnost razmnoževanja. Vendar pa obstajajo tudi posebni primeri.