Zavese so sestavni del notranjosti vsakega doma. Na voljo v široki paleti materialov in stilov, ki vaši hiši dajejo privlačen videz. Za razliko od običajnih zaves, ki so na voljo na trgu, so modeli bambusovih zaves edinstveni in elegantno združeni z notranjostjo katere koli hiše. Vsi iščemo nove stvari za opremljanje svojega doma, preberite, če želite izvedeti več o modelih bambusovih zaves in o tem, kako daje vaši hiši značilen videz.

Najboljši modeli bambusovih zaves

Najnovejši modeli bambusovih zaves v Indiji:

Tukaj je 15 preprostih in sodobnih modelov bambusovih zaves s slikami. Oglejmo si jih.

1. Bambusove zavese po meri:

Bambusove zavese po meri

Ko imate dom z dolgimi steklenimi okni, so idealne možnosti bambusove zavese po meri. Lepo pokrivajo okna in jih lahko prilagodite glede na vaše potrebe. Za razliko od drugih preprostih bambusovih zaves, imajo te zasnove na vrhu, zaradi česar izstopajo. Te bambusove zavese drsijo od zgoraj navzdol, kar vam daje možnost, da jih uporabite glede na vaše udobje.

2. Modeli PVC zavese iz bambusa:

Pvc zavese iz bambusa

Uporaba bambusovih PVC zaves je eden najboljših načinov, da v svojo hišo vnesete naraven in čvrst dekor. Pomaga pri blokiranju sončne svetlobe in delno daje vašemu domu sproščen, a eleganten zaključek. Ko se notranje uporabljajo, te žaluzije zagotavljajo izolacijo vaših oken, kar zmanjšuje jakost vetra. Lahko jih postavite v okna katere koli sobe.

3. Bambusove zavese za balkon:

Bambusove zavese za balkon

Bambusove zavese na balkonu so široke vodoravno, kar je edina razlika med njimi in okenskimi zavesami. Te zavese so v obliki enojnih ali več plošč, ki jih lahko postavite na svoj balkon. Na teh zavesah so na voljo niti, ki vam omogočajo, da zaveso potisnete navzgor in navzdol. Ti vam dajejo občutek zasebnosti, ne da bi popolnoma blokirali svetlobo.

4. Bambusove kuhinjske zavese:

Kuhinjske zavese iz bambusa

Kdo je rekel, da vaša kuhinja ne potrebuje zaves? S temi bambusovimi kuhinjskimi zavesami dodajte malo sloga z veliko funkcionalnosti. Te zavese so v dveh delih, ena pokriva zgornjo površino okna, druga pa spodnjo površino okna, vmes pa pušča nekaj odprtega prostora. Te zavese gladko drsijo po palicah, kar olajša postopek premikanja zaves.

5. Bambusove zavese za dvorišče:

Bambusove zavese za dvorišče

Če želite pokriti zunanji prostor, ki se uporablja za rekreacijske namene, so bambusove zavese za dvorišče odlična izbira. Deluje kot idealen podaljšek za strešne konstrukcije, zaradi česar je videti del ansambla. Zagotavlja zaščito pred soncem, močnim vetrom in dežjem, zaradi česar je vaša jedilnica na terasi prijetna.

6. Zavese iz bambusovih kroglic:

Zavese iz bambusovih kroglic

Zavesa iz bambusovih kroglic je podobna kateri koli drugi zavesi, ki nudi uporabnost tako, da zakrije vrata. Sestavljeni so iz tankih bambusovih črt s črnimi kroglicami, zaradi česar so videti edinstvene, a funkcionalne. Edinstvena značilnost teh zaves je, da so pritrjene, vendar ločene, kar daje eleganten zaključek vašemu preprostemu domu.

7. Zunanji modeli bambusovih zaves:

Zunanje zavese iz bambusa

Iščete nekaj, kar bi vašo zunanjost prikrilo z edinstvenim šarmom? Potem so ti zunanji modeli bambusovih zaves prava izbira. Te lesene bambusove zavese so v zložljivih ploščah, ki se lahko hitro razširijo in umaknejo, odvisno od vaših potreb. Obroči, nameščeni na vrhu teh zaves, naredijo postopek drsenja precej obvladljiv.

8. Zavese iz bambusovega tiska:

Zavese iz bambusovega tiska

Preproste oblike bambusovih zaves lahko izboljšate z ustvarjalnimi oblikami, ki jih edinstveno polepšajo. Zavese iz bambusovega tiska so popoln dodatek, ki vsakemu prostoru vaše hiše doda naravno lepoto. Ti odtisi so primerni le, če so zavese navadne in se morda ne ujemajo z zavesami iz bambusa ali kroglic.

9. Zavese iz bambusove preproge:

Zavese iz bambusovih preprog

Zavese iz bambusove preproge so odličen način, da z enostavnimi stvarmi ustvarite občutek lepega zaključka vsakega prostora. Vodoravne črte bambusa so prepletene z navpičnimi črtami, ki ne samo držijo preprogo skupaj, ampak ustvarjajo edinstven videz vaših vrat. Te zavese so na voljo v več barvah, ki jih lahko uporabite glede na vaše osebne želje.

10. Zavese iz bambusovega niza:

Zavese iz bambusovih vrvic

Vsaka zavesa se ne uporablja za zakrivanje sončne svetlobe; te zavese iz bambusove vrvice so lep dodatek k vsakim vratom v vaši hiši in ustvarjajo občutek ločenosti med dvema sobama. Kombinacija vrvic v beli in rjavi barvi tvori čudovite vzorce, ko ju postavite skupaj. Te lahko postavite na vhod ali povezovalna vrata vseh prostorov v vaši hiši.

11. Bambusove valjane zavese:

Rolo zavese iz bambusa

Rolo zavese iz bambusa so odlična možnost za velika okna in vam pomagajo nadzorovati količino sončne svetlobe, ki jo vnesete v svojo hišo. Na voljo so v ploščah z možnostjo valjanja v sredini s pomočjo niti. Zavese boste lahko popolnoma ali do polovice zavili glede na vaše potrebe in ustvarili občutek lepote.

12. Zavese iz zatemnjenega bambusa:

Zatemnitvene zavese iz bambusa

Čudovit odtis bambusov na teh zavesah doda drugačen slog vaši sobi, če želite popolnoma blokirati sončno svetlobo. Te zavese vam omogočajo dovolj zapiranja in se lahko zlahka pomaknejo, ko želite svetlobo priti v svojo sobo. Dizajn zavese iz bambusa izstopa v primerjavi s preprosto barvno paleto prostora povsod.

13. Bambusove zavese za poletje:

Bambusove zavese za poletje

Poletja so zaradi stalne vročine in izčrpanosti neznosna. Poletne zavese iz bambusa so tanke in imajo mehanizem za zvijanje. Te žaluzije skoraj blokirajo sončno svetlobo in pustijo dovolj, da osvetlijo vsak prostor. Te zavese ohranjajo vašo sobo hladno v vročem poletnem dnevu, ne da bi bilo temno.

14. Modeli tkanih bambusovih zaves:

Tkane bambusove zavese

Če želite svoji hiši dodati občutek sloga in pridiha, so tkane bambusove zavese odlična izbira. Za razliko od običajnih zaves so te tkane bambusove zavese izdelane iz kombinacije materialov, kot so pravi bambus, jute in trava. Te so v različnih barvnih kombinacijah, tekstura pa se spreminja zaradi uporabe več materialov.

15. Vodotesne bambusove zavese:

Vodotesne bambusove zavese

Vodoodporne oblike bambusovih zaves igrajo bistveno vlogo pri zaščiti vaših oken in balkonov pred prekomernim pretokom vode. Ti ne le blokirajo sončno svetlobo, ampak dodajo lepo teksturo vratom in oknom. Mehanizem za zavijanje teh zaves je najboljša lastnost, ki vam omogoča, da zavese dvignete in spustite glede na vaše potrebe.

Zavese imajo vedno pomembno vlogo v notranjosti vašega doma. Zakaj ne bi uporabili bambusovih zaves, ki vašemu domu dajejo eleganten in izrazit zaključek. Z informacijami, ki smo jih v tem članku podali o vrstah in modelih, izberite tistega, ki ustreza vaši notranjosti in osebni izbiri. Ne pozabite nam sporočiti, kako vam je ta članek pomagal.